»

Mobilna konkurenca ADSL/KABEL ponudnikom?

S!Mobil - Sicer ne dobesedno, vseeno pa je omembe vredno. Vsi vemo, da lahko do interneta dostopamo na več načinov. Preko dial-up povezave, kjer plačamo toliko kolikor smo pač na internetu, ADSL/kabel dostop, kjer za fiksno ceno na mesec dostopamo do interneta neomejeno. Najslabša možnost pa je dostop do interneta preko mobilnih ponudnikov, kjer pa vemo, je prenos komaj 9600kb/s, cena pa, kot da bi bila povezava vsaj 96.000kb/s.

Sedaj pa je mobilni operater Si.mobil ponudil nov paket. Vsi ki posedujete mobilne aparate, ki podpirajo GPRS (General Packet Radio Service - večkanalni paketni prenos podatkov in stalna povezava) se lahko pri omenjenem operaterju naročite na storitev "GPRS Unlimited". Kot že ime pove, ponujajo neomejeni GPRS dostop do interneta, mesečni stroški pa vam bodo stanjšali denarnico po temle receptu:
- Priključnina (plača se samo prvič!): 3000 SIT
- Naročnina (vsak mesec!): 8000 SIT
- Cena za Kb (vsak mesec!): manj kot 0,001 SIT

Glede na to, da je GPRS v večini primerov...

14 komentarjev

Zakaj krivulje?

Dan's DATA - Ste se kdaj vprašali zakaj so električni vodniki na tiskanih vezjih matičnih plošč pogosto zaviti in delajo krivulje kot so na primer tele: Odgovor tiči v dolžini vodnikov. Vsi vodniki od ene do druge točke, ki morajo priti natančno v enakem času skupaj do različnih pinov morajo pač potovati enako veliko časa. Zato vodnike, ki so prekratki enostavno zakrivijo in jih peljejo "po ovinkih". Zelo dober odgovor na vprašanje bralca si oglejte na Dan's Data.

0 komentarjev

Antigravitacijske naprave

BBC - Na BBC News poročajo o neverjetnem zanimanju za "iznajdbo" oziroma ugotovitvami ruskega znanstevnika Dr. Podkletnova tako s strani Boeinga kot Nase. Ruski doktor znanosti naj bi namreč že leta 1992 na finski univerzi za tehnologijo Tampere odkril, da lahko ubrani predmete pred privlačno silo Zemlje.

Sicer je bila sila zmanjšana le za zelo majhen odstotek, toda količina energije porabljene za to dejanje je bila izjemno nizka. Upiranje gravitaciji naj bi dosegel z močnimi magneti ter hitro vrtečim se diskastim kosom superprevodne keramike, hlajene s tekočim dušikom. Predmeti nad to napravo pa naj bi se "olajšali" za 2%.

Večina znanstvenikov to izjavo in ugotovitve negira in pravijo, da to ni mogoče, toda Nasa in Boeing sta odprla vsak svoj raziskovalni postopek, tako da nekaj od tega skoraj percej verjetno drži. Klik za celotno novico.

9 komentarjev

Pozabite na klasični videorekorder!

Maksil - Ste takšne sorte človeka, da si radi posnamete kakšen film? Gradite lastno videoteko[:))] in snemate na klasičen način z videorekorderjem? Potem je prišel čas, da starino postavite v kot in ji zaželite vse najlepše v zasluženem pokoju [:D]!

Na tem naslovu si lahko namreč snamete do sedaj najboljši program, ki v povezavi s TV kartico (tunerjem), spremeni vaše računalo v digitalni videorekorder. Po poročanju uporabnikov naj bi bil program najboljši te vrste doslej. Kar pa je še lepše, program je - brezplačen!

Še nekaj malenkosti in podatkov: "težak" ni niti 800kB, dela z večino TV kartic, uporablja Windows Media Encorder 7.1. Kompresijsko razmerje, ki ga program pri snemanju uporablja, pa poskrbi, da film, posnet v vrhunski kvaliteti, ne bo...

11 komentarjev