»

Test Tyanove "Thunder" Dual SocketA platke

Overclockers.com.au - Na Overclockers Australia so naredili test Tyanove "Thunder" Dual SocketA matične plošče. Testni sistem je vseboval 2 Palomino procesorja pri 1.2 Ghz, Tyanovo matično ploščo, 256 MB Samsungovega DDR RAMa, Taisolove procesorske hladilnike in kot se spodobi za tak sistem, tudi močan napajalnik (Delta 465 W). Plošča je namenjena bolj serverjem, kot pa navadnim uporabnikom in overclockerjem, saj nima v BIOSu niti ene nastavitve za navijanje. Mogoče tudi zaradi tega, ker je BIOS beta verzije (test plošče je eden bolj zgodnih, zato ne gre pričakovati še kake blazne popolnosti). Ploščo so poslali tudi skozi različne teste. Rezultati so sicer precej impresivni, vendar jih je treba jemati bolj z rezervo, saj gre za enega bolj zgodnjih testov, so pa dober pokazatelj, kaj lahko pričakujemo v prihodnje. Na isti strani najdete tudi goro slik.

3 komentarji

Kost za modifikatorje - Oak Project

Slashdot - Vsak dan slišimo za raznorazne modifikacije. Pri modifikacijah so gotovo najbolj obravnavana računalniška ohišja, saj prva padejo v oči (drobovina, se pravi komponente so ponavadi skrite razen, če je ohišje prozorno). Skratka neki tip se je prav tako odločil, da ima dovolj svojega starega in dolgočasnega ohišja, ter se odločil izdelati svojega. Vendar je to ohišje nekaj posebnega. Ni izdelano v tower izvedbi, ampak v cube izvedbi - tip je izdelal ohišje v obliki kocke, za material pa je izbral hrastov les (oak = hrast). Na tej strani si lahko preberete, kako je avtor izdeloval to svoje čudo, na isti strani pa najdete tudi slike.

10 komentarjev

Spet en ultramajhen PC

Slashdot - Še ena novica iz Slashdota:
Na tej strani so objavili slike in specifikacije enega izmed najmanjših PC-jev, ki je velik, kot računalniška miška. Specifikacije so:
 • Procesor: Intel Celeron 733 ali Celeron 800

 • Format: Mini-Book PC (All-in-One Solution)

 • Mere: 157 x 146 x 45 mm

 • Teža: 950g

 • Pomnilnik: 64MB SDRAM DIMM PC100 City Desk

 • Nabor (chipset): Intel i810, UDMA66

 • Trdi disk: 10GB IDE UDMA66

 • Grafika: VGA vgrajena v i810 (S-Video & Composite)

 • CD-ROM: 40x Slim

 • Mrežna kartica: vgrajena 10/100Mbps (RJ-45 Port)

 • Zvočna kartica: SB kompatibilna -vgrajena (Line Out, Mic In)

 • Modem: vgrajen Fax-Modem 56Kbps V.90 (RJ-11 Port)


 • Zakaj proizvajalci izdelujejo take majhne pohabljence? Spet zaradi prenosnosti (spomnite se Ripleya). Tisti, ki imajo res velike probleme s prenašanjem računalnika (in imajo preveč denarja), si pač omislijo nekaj podobnega kot ta računalnik. Aja, originalna stran je v nekem romanskem jeziku (španščina ali portugalščina), zato sem specifikacije zaradi sigurnosti...

  6 komentarjev

  gamepad z elektrošoki

  Slashdot - Če sem se še pred kratkim pritoževal nad pomanjkanjem novic, sem na Slashdotu našel pravo poplavo zanimivosti. Ena izmed zelo izvirnih novic govori o igralnem ploščku (gamepadu) Bioforce Controllerju. Pač pravite nič posebnega, še običajen gamepad. No temu na srečo ni tako. Proizvajalci so v ta gamepad vključili elektrode, ki si jih igralec prilepi na roko. Ko igralec igra akcijske igre ali pretepaičine, ob vsakemu prejetemu udarcu ali strelu prejme v roko elektrošok. No, vse skupaj je drugače precej neboleče, (da ne boste pričeli misliti na kake električne stole iz zaporov, ali podobne pripomočke za mučenje ljudi), razen pri največji intenzivnosti, ko človek že začne čutiti krčenje mišic v roki. Nekaj podobnega sem imel v mislih že sam, ko sem bolj iz dolgočasja sanjal o simulatorju navidezne resničnosti, ki bi vključeval tudi elektrode (in s tem tudi elektrošoke). Skratka samo čakal sem, kdaj se bo kaj podobnega spomnil eden izmed proizvajalcev igralnih pripomočkov. Na podobno...

  4 komentarji

  Varnostni problemi pri Yahoo in Hotmail

  CNet - Ker danes ni kakih posebnih Linuxaških novic, sem prisiljen, da se potrudim še na kakem drugem področju. No kljub temu sem našel še eno precej zanimivo novico:
  Pojavili so se ponovni varnostni problemi na Yahoo in Hotmailu. Yahoo in Hotmail sta pustila odprto varnostno luknjo, ki se jo lahko izkoristi za precej umazane stvari. To varnostno luknjo se da izkoristiti za izdelavo internet črva. Ta črv sicer ne more povzročiti nobene škode, lahko pa dobesedno zamaši internetne poštne strežnike. Celoten črv deluje na podlagi HTML povezave. Napadalec pošlje žrtvi e-mail, ki vsebuje povezavo (link), ki je v bistvu črv. Če žrtev klikne povezavo, se izvrši HTML koda in črv se pošlje na vse pošiljatelje e-mailov, ki jih imate shranjene v in-boxu. posledica tega je poplava raznih e-mailov in seveda počasnejši internet. Seveda pa stvari niso nikoli tako črne. Ta črv je grožnja bolj na kratek, kot pa na dolgi rok. Če pa se hoče črv aktivirati, pa mora luknja obstajati na strežniku, ki istočasno...

  4 komentarji

  Linux Gazette

  Linux Gazette - Lepa lastnost internet revij je, da so popolnoma zastonj in da nudijo veliko zanimivega branja. Linux Gazette spada mednje. To je revija, ki piše samo o Linuxu, vendar na malce bolj zabaven način. V Linux Gazette lahko najdete trike, nasvete, ideje in predloge za uspešno uporabljanje Linuxa. Prav tako pa lahko v reviji najdete tudi zelo zanimive članke. Linux Gazette izhaja vsak mesec - trenutna številka je 67. Revijo najdete tukaj, če pa si želite pogledati samo povzetek, pa kliknite sem.

  0 komentarjev

  Nanozilla ---> Nxzilla

  LinuxDevices - Gotovo vas večina še nikoli ni slišala za Nanozillo. Priznam, da tudi jaz nisem vedel za ta projkt vse do danes, ko sem si prebral to novico o preimenovanju Nanozille v Nxzillo. Že ime pove, da ima Nanozilla oz. Nxzilla neko povezavo z zelo znanim projektom Mozillo. Če ste tako sklepali, potem niste veliko zgrešili. Nxzilla je del družine open source programov, ki so v sorodu z Mozillo, za uporabo v internetnih, mobilnih in še kakih drugih napravah. Seveda pa Nxzilla ni projekt, ki bi bil usmerjen v samo en cilj. V okviru Nxzille programerji (tako kot pri Linuxu) delajo na različnih projektih. Kratke opise teh projektov prav tako najdete na isti strani.

  0 komentarjev