»

Teden mladih 02

Slo-Tech - Od 10. do 18. maja se bo v Kranju odvijal že tradicionalni Teden mladih. Teden, ko prestolnica Gorenjske resnično zaživi v ritmu zabave, koncertov, športnih dogodkov, ustvarjalno-izobraževalnih prireditev in še marsikaj. Več podrobnosti (in celoten program) na www.teden-mladih.com. Omenim naj samo še to, da bomo za otvoritev prireditve letos izvedli mali LAN-party, več informacij pa najdete na tem naslovu.

Se vidimo!

11 komentarjev

Piran 2002

Slo-Tech - Torej... do danes se vas je prijavilo 40. Prijavi se!
Danes je tudi znan dokončen seznam iger, ki se bodo igrale (ja... vse originale imam):
  • Q3
  • Half-Life: CS
  • RTCW
  • OPF

Še dodatno pravilo za tekmovanje (se bo kmalu pojavilo na strani z informacijami o tem dogodku):
V primeru več kot enkratnega sesutja vašega računalnika med testiranjem, boste diskvalificirani
Drugače pa se dogodek začne v soboto, 11. maja ob 09:00 (od takrat vas bomo spuščali na prizorišče). Ob 13:00 bo kosilo in nato se okoli 15:00 prične tekmovanje. Uradna razglasitev bo okoli 19:00. Podrobnejši program kmalu... na strani s podatki in prijavo.
Mimogrede: ne pozabite kopalk.

9 komentarjev

Anketa

Slo-Tech - Kupovanje DX8-združljive 70.000 vredne grafične je:
dejanje norosti 39% (430)
pogojeno z mojim fin. stanjem 25% (276)
nesmiselno 24% (261)
naložba v prihodnost 7% (78)
dobra ideja 6% (61)
Skupaj glasov: 1106

6 komentarjev

Nov flash player

Slo-Tech - Nekaj časa nazaj je bilo objavljeno, da ima Flash Player 6 velike težave pri streamanju zunanjih swf datotek, saj je po zaprti povezavi, čeprav filmček ni bil do konca naložen, kar vztrajal z odprto povezavo. No, izdan je bil nov, popravljen Flash Player vezije 6.0.29.0, ki teh težav nima, zato vsi takoj na stran za vunpoteg in si ga snemite dol. Tukaj pa preverite vezijo vašega Flash Playera. Mogoče boste po namestitvi morali ponovno zagnati računalnik.

0 komentarjev

Zvij svoj LCD

The-Ctrl-Alt-Del - Zvijajoč svojo džolo (ups, LCD) je šel na LAN v Piran!
Kaj pravite na to, da bi svoj namizni 21" LCD lepo vzeli s stojala ga zvili v rolico in ga vtaknili v žep ter odšli na, recimo, LAN? Bi bilo super kajne? No, tudi to ni več tako daleč.

Royal Philips Electronics so pogruntali, da sedanje "pakiranje" LCD-jev med dve stekli sploh ni potrebno, saj so iznašli metodo, s pomočjokatere lahko tekoče kristalčke prilepijo na skoraj kakršenkoli material. Tako lahko ustvarijo ekrane na stenah, papirju, tkaninah, plastiki in podobnem... Na CNN-u je precej podrobno opisan postopek, tako da si ga kar oglejte, krajšo verzijo novice pa imate na The-ctrl-alt-del. ...

7 komentarjev

Nov grafični čip

The Register - 3DLabs je najavil, da bo izdal nov pospeševalni grafični čip s kodnim imenom P10. Prvič ga bomo lahko videli v tretji četrtini tega leta. Podpiral bo DirectX 9 in OpenGL 2.0. Ciljajo pa na trg delovnih postaj in igralcev iger. Podjetje je označilo čip kot VPU ali "Visual Processing Unit". Torej nekako tako kot je nVidia označila svoje čipe za GPU ("Graphical Processing Unit").

Še nekaj specifikacij: 200 programabilnih SIMD (single instruction, multiple data) enot, 256-bit DDR in pasovna širina 20 gigabajtov na sekundo. 3D Labs bo poslal P10 na tržišče ravno v času, ko ATI in nVidia pripravljata svoje grafične čipe nove generacije. Poleg tega je Creative Labs nekaj časa nazaj kupil 3D Labs in posledično ima 3DLabs že zagotovljenega izdelovalca grafičnih kartic z prilotanim njihovim čipom. Zgodba.

10 komentarjev