»

Še bolj odigitalen Hong Kong

Newsbytes - V pretekli novici sem govoril o uvajanju na smart cardu temelječe osebne izkaznice ter dejal, da našo omreženo državo (vlado) Kitajci prehitevajo po odstavnem pasu. Sedaj nas bodo prehiteli še po stranski cesti...

Oblasti v Hong Kongu (Home Affairs Department - okrajšano 'HAD') urejajo odprtje kar 18 računalniških super centrov, vsak s po stotimi računalniki, posebnimi prostori za izobraževanje ter otroke. Taki stvari se ne gre zameriti z izrazom 'Cybercafe'. Prvi že deluje. Klik!.

7 komentarjev

Rekordi kar padajo

Overclockers Australia - Očitno so novi Pentiumi4, o katerih je malo prej pisal naš Pisun™ LordNinja, kar hvaležni. Vsaj tako si lahko ogledate na tej strani, kjer so očitno Japonci navili 2.2 GHz izvedenko tega skupka bakrenih povezav na silicijevi podlogi spravili na visoke tri gigaherce! Pa naj še kdo reče, da se navijanje ne splača, četudi s tekočim dušikom na procesorju vrednem kot srednje velika slovenska plača . Se upate staviti, kateri od procesorjev bo prvi dosegel 4 GHz (recimo, da XP številčenje tudi šteje )?

9 komentarjev

Intel Northwood 2.2 GHz

ZDNet - V ponedeljek bo Intel trgu ponudil nove izvedenke svojih Pentium 4 procesorjev. Silicijski župici bosta tokrat tiktakali pri 2 ter 2.2 GHz (nenaviti, jasno ), izdelani pa bosta v .13 mikronski tehnologiji.

Pričakovanja? Po mnenju strokovnjakov so zelo dobra -- no, kolikokrat pa niso -- a vendar je tu začutiti rahlo drugačno klimo, kot smo je bili vajeni. Procesor ne bo le cenejši zaradi 130 nanometrske (delno bakrene) tehnologije izdelave. Vseboval bo tudi še enkrat več predpomnilnika, tokrat 512 kB (kot Pentiumi 2, če me spomin ne vara), 562 dolarjev vredne lepotce pa bo prav tako moč uspešno goniti v navezi z DDR pomnilnikom.

AMD je prav tkao najavil 0.13 mikronske procesorje, kodno poimenovane 'Thoroughbred'. Pa izgovori, če moreš. Klik!

4 komentarji

Brezvrvični računalnik

ZDNet - Čeprav pri prenosnikih kabli, ki iz njega štrlijo, niso ravno pereč problem (napajalnega bomo malce težje obšli), pa je vsak manjek kabla dobrodošel. HP bo v soboto javnosti ponudil svoj najnovejši abak: prenosnik Pavilion zt1000, ki se bo ponašal z ali BlueTooth ali 802.11b tehnologijo. Pričakujejo sicer večjo priljubljenost 802.11b modela, saj je modrostni zob kljub naprednosti še vedno dokaj v povojih (ne tepi me, dragi bralec; recimo raje, da BlueTooth še ni tako zelo razširjen). Vseboval bo Intelov Pentium III-M ali Celeron procesor s hitrostmi okoli 1.2 GHz, 14 ali 15 paličnim zaslonom ter CDRW/DVD ali DVD pogonom. Cene? $1.399 - $2.099. V Sloveniji?

0 komentarjev

AIM luknja

CNet - Pred časom je bilo napovedano, da se bodo virusi začeli širiti na Linux ter IM programčke. Po besedah AOL-a so v svojem AIM-u odkrili ter odpravili napako na strežnikih, ki so jo označili kot potencialno najbolj nevarno dosedaj. Morebitnim uporabnikom omrežja ni potrebno nalagati popravka, saj so jo odpravili na samem izvoru -- strežniku. Klik!

0 komentarjev