»

SpaceX uspešno testiral pristalo raketo

engadget - SpaceX je po nekaj uspešnih vrnitvah rakete na zemljo v četrtek izvedel uspešen test ponovne uporabe tako vrnjene rakete.Uspešen test predstavlja naslednji korak k bistveni pocenitvi poletov v zemljino orbito, katerih cena je z vstopom SpaceX na trg že tako precej padla. Podjetje napoveduje prvo komercialno ponovno uporabo pristale rakete za jesen, pod pogojem da bodo do takrat našli stranko, ki bo v zameno za nižjo ceno poleta v orbito pripravljena tvegati tovor.

Ponovna uporaba rakete namreč zahteva stranko (ter njeno zavarovalnico), ki je pripravljena tvegati ne-najcenejši tovor v zameno za nekajmilijonski popust.

21 komentarjev

Skok brez padala iz sedmih kilometrov

vir: BBC
BBC - Potem ko smo pred slabimi štirimi leti spremljali skok Felixa Baumgartnerja z roba vesolja je danes na tem področju padel nov mejnik.Ameriški padalski inštruktor je namreč namerno skočil iz sedmih kilometrov brez padala. Da je kaj takega vsaj teoretično mogoče so do sedaj pričali redki preživeli nekaj letalskih nesreč v zadnjih petdesetih letih.

Tokrat pa je šlo za načrtovan skok v vnaprej pripravljeno lovilno mrežo na tleh. Skok se je končal po načrtih in brez poškodb.

32 komentarjev

Nadgradnja Windows 10 še naprej brezplačna

Microsoft - Ko je lani Microsoft obelodanil Windows 10, so med drugim razglasili tudi brezplačno nadgradnjo iz verzij 7 ter 8.1 v prvem letu po izidu. Kaj naj bi se zgodilo naknadno, ni bilo nikoli povsem pojasnjeno.

Kljub močnim naporom stopnja namestitev novih oken ni bila nikoli čisto po načrtih. Tako je število namestitev maja doseglo 300 milijonov.

Po izteku enoletnega obdobja je Microsoft izdal nadgradnjo ob prvi obletnici in to seveda izkoristil za tiho podaljšanje obdobja brezplačnih nadgradenj. Zaradi domnevno močnega izboljšanja uporabniške izkušnje za uporabnike s posebnimi zahtevami, je tako sedaj mogoče priti do brezplačne nadgradnje tako, da obljubite, da uporabljate funkcionalnosti kot so npr. uporaba bližnjic na tipkovnici.

Na Slo-Techu je imelo v...

52 komentarjev

Pokemon Go nadgrajen

Independent - Potem ko je Pokemon Go takoj po svoji izdaji podrl vse rekorde v številu prenosov in aktivnih uporabnikov, smo danes dočakali prvo resno nadgradnjo.

Nadgradnja uradno prinaša nekaj manjših grafičnih popravkov ter precej odpravljenih napak.


Dejansko pa je nadgradnja prinesla ukinitev dosedaj napol nedelujoče funkcionalnosti za ugotavljanje razdalje do divjih pokemonov, ki je najbolj zagretim uporabnikom omogočala lov s pomočjo triangulacije ter ukinitev načina za varčevanje z baterijo.

Glede na prve odzive uporabnikov nadgradnja občasno izgublja podatke in tako nekateri uporabniki izgubljajo težko prislužen napredek v igro.

Kot posledica nadgradnje so danes prenehali delovati zunanji servisi, ki so do danes...

21 komentarjev