»

PCI Express kmalu masovno

X-Bit Labs - PCI Express kot tehnologija nove generacije in znanilec večjih sprememb na področju osebnih računalnikov je pripravljena za masovno preplavitev trga. Začne se z velikimi proizvajalci, ki v svoje umotvore zmečejo najnovejšo tehnologijo in jo pošljejo po svetu, sledijo pa jim manjša podjetja in tako se v kratkem času zgodi obrat.

Kaže, da bo Dell sprožil PCI Express, vodilo prihodnosti, če malce pretiravam. Dell je namreč pri svojemu dobavitelju grafičnih kartic MSI-ju že naročil kartice s tem vodilom. Junija letos Dell namreč namerava te računalnike poslati na trg, ne ve pa se še s čim bo MSI začel proizvodnjo - nVidio ali ATIjem. Pripravljena sta baje oba. X-bit labs.

1 komentar

Flash Player za Linux

Slo-Tech - Macromedia je izdala najnovejšo verzijo svoje predvajajlnika za Flash(7) za Linux. Doslej so imeli uporabniki Linux-a na voljo le predvajalnik za verzijo 6. Izboljšave se nanašajo predvsem na CSS (Cascading Style Sheets) in na SOAP (Simple Object Access Protocol). Predvajalnik bodo svojemu Linux-u najprej priložili Novell, Red Hat, Sun Microsystems, in Turbolinux. Več tukaj.

2 komentarja

12 GB Compact Flash Card

Monitor - Iz dokaj neznanega podjetja Pretec prihaja 12 GB Compact Flash Card. Prav tako so napovedane tudi druge kartice velikosti 3, 4 ter 6 GB. Skrivnost velikost se skriva v novi tehnologiji NAND Flash RAM, ki omogoča cenejšo proizvodnjo in nekoliko večjo kapaciteto.
Cene so še neuradne, ob koncu leta, ko bodo kartice izšle pa naj bi za model 3 GB odšteli 1,500 dolarjev, za kraljevskih 12 GB pa 10,000 dolarjev.

10 komentarjev

Microsoft daljša podporo

Slashdot - Poslovni svet je prijetno presenetila novica, da se je Microsoft odločil podaljšati podporo za poslovne in razvojne izdelke. Čeprav osnovna podpora ostaja nespremenjenih pet let od datuma splavitve izdelka pa so dodatno podporo podaljšali iz dveh na pet let in spletno samopomoč iz osmih na deset.

Dejanje je najverjetneje posledica vedno večjega nezadovoljstva strank, ki namesto, da bi kupile novi programski paket, ko ni več podpore za starega, razmišljajo o prehodu na alternativne rešitve. Vsekakor pozitivna poteza, ki bo marsikateremu sistemskemu vzdrževalcu omogočila lažjo skrb za sisteme.

6 komentarjev

Naliv predstavitvenih posnetkov se nadaljuje...

Slo-Tech - Za velike sejme, kot je recimo E3, izdelovalci ponavadi v tajnosti pripravljajo pisane filmčke, katerih premiera se nato pompozno zgodi na sami sejemski prireditvi. Ko je vsega skupaj konec, se stvari znajdejo na internetu, da si jih pogledamo še tisti, ki si letalske vozovnice za potovanje preko Atlantika ne moremo privoščiti. Omenjeno izhajanje posnetkov se odvija prav sedaj, pa čeprav je bilo trojnega Eja konec že pred dvemi tedni.

Naj naštejem samo nekatere: S.T.A.L.K.E.R.: Shadow Of Chernobyl (ponovna eksplozija v Černobilu leta 2006 in novi zapleti - na sliki), Prince Of Persia 2 (drugi del dogodivščin legendarnega princa), Anarchy Online: Alien Invasion (dodatek za znano...

4 komentarji

Super Flower SF-609

Metku.net - Ob vročih dneh in še bolj vročih procesorjih je potrebno vklopiti tudi dodatne ventilatorje, da dodbra prezračimo naše segrete mlinčke in jih zavarujemo pred nepotrebnim zmrzovanjem ter pregrevanjem. Vendar pa znajo vsi ti mogočni ventilatorji povzročiti nezaželjen dodaten hrup, ki moti večino ljudi. V ta namen se na trgu dobijo posebne napravice, ki omejujejo vrtljaje ventilatorjev in nam tako omogočijo da si prilagodimo hitrost ventilatorjev (ter s tem zmanjšamo hrup) tako, kot nam najbolj odgovarja.V ta namen so na MetkuMods preizkusili eno od takih naprav. Čarobna škatlica je namenjena za montažo v 5.25 palčno režo, vsebuja LCD zaslon za prikazovanje vrtljajev posameznega...

3 komentarji