»

Palmi tudi namesto daljinca

Infosync - Philips je izdal programček Pronto Lite, ki dlančniku z vmesnikom IR doda zmožnosti daljinca. Na voljo je 15-dnevna demo verzija -- dobite jo tu. Če pa vam bo zadevica všeč, si jo lahko privoščite za $19.95. Vse podrobnejše informacije dobite na tej strani.

Proizvajalec upa, da se bo programčič dobro vnesel in da bo združljiv s skoraj vsemi napravami. Zgleda kar lepo [:)]

9 komentarjev

3/6: Morje, led, Star Trek in IT

Vnunet - Malce IT-humorja nikoli ne škodi. Verjetno ste se kdaj spraševali, zakaj zaboga znanstveniki potrebujejo TOLIKO denarja za sledenje selitvam živali. Verjeli ali ne, vgradnja (nadgradnja? [>:D]) tovrstne naprave v gos stane 3.000 angleških funtov. Uf! Klik!

Koliko pa znaša dejanska vrednost, če take napravice vstaviš v 6 gosk ter slediš njihovi poti čez severni tečaj? I, najmanj 6.000 GBP. Gosak Kerry je letel 4.500 milj, nakar se je 'ustalil' -- v eskimovem hladilniku. Oscarja je pomalicala plenilka (bird of prey!), Arnthorja pa so sestrelili Romulani. O nadaljevanju epskega potovanja vas bomo še obveščali.

1 komentar

The story goes on

The inquirer - Skoraj ne mine teden, da ne bi poročali, kako se podjetja trudijo, nekatere mesece in mesece, z izdelavo zaščit proti kopiranju. To, da jih potem v trenutku s salotejpom obidejo vsi, ki jim le-te niso pri srcu, najbrž veste.
Sedaj je novo železo v ogenj poslal JVC v sodelovanju z japonskih Hudsonsoftom. In čim so poskusili tokrat?
V procesu tiskanja CD-jev se v medij vtisne poseben varovalni ključ, ki onemogoča, da bi medij kopirali, saj naj bi rezultat bil medij, poln napačnih podatkov. Zaščita naj bi delovala pri CD in DVD medijih, vprašanje pa je, če bo sploh delovala.

Nagradno vprašanje za bralce: Koliko časa bodo porabili od začetka trženja do obidenja zaščite bratje piratje?

8 komentarjev

Vem, da danes bo srečen dan...

SiOL - Saj sem zjutraj nekaj čutil, ja [:D]. Uresničile so se napovedi iz foruma -- vsem ADSL uporabnikom se bo prenos podvojil, preden pa se se začnete veseliti, naj povem celotno novico.

Pri SiOl-u bodo z novim šolskim letom uvedli nekaj novih stvari. Najpomembnejša sta sigurno nova ADSL paketa, poimenovali so ju standardni in komfortni. Pri standardnem bodo prenosi do uporabnika znašali 1024 kbps oz. en megabit, prenosi od uporabnika pa 128 kbps. Komfortni paket pa bo ponujal še več komforta [:D]. Prenos bo namreč 2x večji od onega pri standardnem paketu in to v obe smeri, naročniki pa bodo dobili tudi 10 megabajtov prostora na SiOL-ovem strežniku. Naročnina standardnega paketa bo ostala enaka kot do sedaj (8000 SIT), komfortni paket ba bo za 2 tisočaka mesečno dražji. Kot sem že omenil, bomo vsi dosedanji uporabniki ADSL-ja dobili nadgradnjo na standardni paket brezplačno. Pri SiOL-u dodajajo, da bo mogoče dobiti tudi fiksno IP številko (v obeh paketih), vendar le, če boste potrebo...

65 komentarjev

Novi Detonatorji

Nvidia - Ja, spet[:D] . Pri nVidii so izdali detonatorje 40.41, nove funkcije v gonilnikih so:

 • nView™ 2.0 - nova verzija podpore večzaslonskih sistemov

 • NVRotate™ - orodje za obračanje slike za 90 stopinj (uporabno pri LCD monitorjih, ki imajo to funkcijo)

 • NVKeystone™ - tehnologija, ki omogoča realnočasovno popravljanje slike na prenosnih projektorjih

 • Digital Vibrance Control 2™ - orodje za nastavljanje barvnih kontrol slike

 • CineFX™ Simulator - Simulator učinkov, ki jih bodo izvajale (emulirale) prihodnje nVidia grafične kartice na zdajšnjih proizvodih

 • Nova nadzorna plošča

 • Unified Driver Architecture - nVidiina patentirana tehnologija, ki omogoča podporo večih produktov v enem gonilniškem Kodovjeku™.


 • Poleg tega pri nVidii obljubljajo tudi do 25% izboljšanje preformans (ja, spet [>:D])

  Nove gonilnike si veselo potegnite dol tukaj, veliki pa so 9 MB.

  14 komentarjev

  Na Florido za 5.340,- sit po osebi

  Vnunet - Le kaj si je mislil Nick Dryer, ko je na spletni strani potovalne agencije 'First Choice' zasledil ponudbo, omenjeno v naslovu novice (cena sicer 15 GBP). I, naročil je šest kart, prejel račun za 90 angleških funtov, ga plačal ter užival 3.000 GBP vredne počitnice s svojo šestčlansko družino [>:D]. Diagnoza: uslužbenec agencije je napak vpisal ceno... Kakorkoli, agencija je zadovoljna, da se je družina imela lepo ter ne bodo zahtevali dodatnega plačila. Klik!

  6 komentarjev