»

Kraja pasovne širine

Slo-Tech - Tako se dela. Nekateri Američani ("hacker ring" :]) naj bi po trditvah policije ter FBIja priredili opremo svojega ponudnika hitrega dostopa do interneta na način, da jim je na račun drugih uporabnikov dovoljeval večo hitrost, ki naj bi jo, zopet -- po trditvah onkrajlužnih angelov -- uporabili tudi za dolvleko iger. Klik!

Če bi se to zgodilo v Sloveniji, bi sodnik verjetno razumel stisko na SiOL ADSL priklopljenih uporabnikov [>:D].

9 komentarjev

Barton: nov način izračuna PR - ja

X-Bit Labs - PR, ali 'performance rating' je ideja, kako naredit procesorje z drugačno arhitekturo nekako primerljive. Ta 'tehnologija' se uporablja pri AMDjevih XPjih, PR pa izračunajo s pomočjo formule iz osnovne frekvence procesorja. Ta formula je bila pri starih XPjih, zgrajenih na jedru Palomino in Thoroughbred oblike Rating = 3 x Frequency/2 - 500, pri novih AXPjih pa se bo PR računal po formuli Rating =3 x Frequency/2 + 100. Iz tega je razvidno, da je AMD z dodatkom 256 KB L2 predpomnilnika po njihovih besedah izboljšal performanse za 600+. Bomo videli, kaj bodo na upravičenost teh dodatnih 600+ porekli testi.

4 komentarji

Kalvarije okrog plačljivih iskalnikov

CNN - AltaVista, LookSmart in AOL Search so le trije izmed številnih iskalnikov, katerim ne gre najbolj zaupati, saj so podlegli najnovejšemu trendu - plačaj in bolje boš iskan. Da ne bo kdo narobe razumel, tukaj gre predvsem za to, da iskalniki proti plačilu (da, $$$ [:\\] ) postavljajo stran na višje mesto. Sodeč po izjavah na CNN je ta sistem naletel na velika nasprotovanja, saj številni poudarjajo, da je vse skupaj namenjeno samo zavajanju končnih uporabnikov. In glede na to, da zadnje raziskave pokažejo, da se kar 60 % uporabnikom ne sanja, da številnim iskalnikom ne gre več zaupati, bi se kar strinja s prejšnjo trditvijo. Ne dovolite se zavesti. Uporabljajte Google, razen če tudi ta ni že podlegel najnovejšim "trendom iskanja" [:(].

0 komentarjev

Parhelia že na Japonskem

več strani - Parhelia je glede na podatek iz Akibe že naprodaj na Japonskem in očitno ni več daleč čas, ko bo kartica prišla tudi na prodajne police Ameriških in Evropskih prodajaln. A kdo bo kupoval Matroxove kartice z najnovejšim Parhelia čipom, če spadajo v isti cenovni razred, kot najmočnejši GeForci 4 Ti in se povrhu vsega še slabše obnesejo v številnih igrah? Odgovore na to vprašanje so poizkušali najti na strani Gamersdepot, kjer so naredili intervju s Kamranom Ahmedom, enim izmed glavnih ljudi pri Matroxu. Intervju je zanimivo spisan, saj je v njem postavljenih kar nekaj aktualnih vprašanj, zato se ga splača prebrati.

3 komentarji

Thermaltake GeForce 4 Copper Cooler

Viper's Lair - O tem hladilniku se je že veliko govorilo, sedaj pa so govorice poizkušali potrditi, oziroma zanikati na strani Viperlair, kjer so hladilnik dobili v roke in ga poizkušali kar najbolje testirati. Za test so uporabili kartico Visiontek Xtasy Ti4600. In katere so odlike hladilnika? Narejen je večinoma iz bakra in namesto hladilnih reber uporablja hladilne palčke (pins), vsebuje ventilator, ki zmore 5500 RPM in 10.6 CFM ter je namenjen izključno overclockerjem, saj s svojo zasnovo obenem hladi tudi pomnilnik. Pa se ga splača imeti? Če ste strasten navijalec, potem je odgovor samoumeven - da. Zakaj, pa si preberite tukaj.

4 komentarji

Soltekova bela plošča

AMD3D - Soltek se je še ne tako dolgo nazaj proslavil s svojimi odličnimi in poceni ploščami za procesorje SocketA, sedaj pa slavo išče tudi s ploščami za procesorje Pentium4. Mogoče mu bo to celo uspelo, saj je trenutno eden izmed redkih proizvajalcev, ki kaj da na izgled in s tem navdušuje tiste, ki so se že zdavnaj naveličali zlatih in zelenih plošč. Nekaj posebnega so namreč plošče iz družine Glacier Silver, ki so obarvane belo, a se srebrno lesketajo. Eno izmed...

1 komentar

SiS gre na 0.13 mikronov

DigiTimes - Pri Silicon Integrated Systems (SiS) so najavili, da se bodo v tretji četrtini tega leta začeli postopoma preusmerjati na proizvodnjo 0.13 mikronskih čipov. Postopoma zato, ker sprva še ne bodo uporabljali bakrenih povezav, ampak bodo le-te v proizvodnjo vključene šele leta 2003. Trenutno pri SiS proizvedejo kar 50 % čipov že z 0.15 mikronsko tehnologijo (novejši nabori, čipi Xabre), medtem ko se nabori SiS645 še vedno proizvajajo s staro 0.18 mikronsko tehnologijo. Pri SiS obenem še dodajajo, da bo tudi Xabre 600, ki ga trenutno še vneto pričakujemo, še vedno 0.15 mikronski, medtem ko bo Xabre II, ki naj bi na tržišče prišel nekje pred koncem tega leta, najverjetneje prvi SiS-ov čip, ki bo proizveden z novo 0.13 mikronsko tehnologijo.

0 komentarjev