»

Shranjevanje na USB za Xbox potrjeno

Prenovljen vmesnik za upravljanje s podatki

vir: engadget
engadget - Shranjevanje podatkov (popravki in razširitve za igre, shranjeni poteki iger, slika, filmi, itd.) na USB pomnilniške ključe, o katerem smo že pisali, je zdaj tudi uradno potrjeno. Microsoft bo popravek za Xbox 360, ki bo omogočil to funkcionalnost, izdal že 6. aprila, razkrili pa so tudi nekaj dodatnih podrobnosti.

Govorili smo že, da bo velikost medija omejena na 16 GB, tudi če bo sam medij večji. Torej uporaba običajnih trdih diskov, priključenih na USB, bo mogoča, a bodo ti diski vseeno omogočali shranjevanje le 16 GB podatkov. Hkrati bosta lahko priključena dva medija, ki ju bo treba pri prvi priključitvi na novo formatirati in konfigurirati za uporabo z Xboxom. Uporabiti bo mogoče prav vsak USB pomnilniški medij, a naj bi Microsoft v sodelovanju s...

16 komentarjev

OCZ se vrača h koreninam

Terabajtni SSD

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Pri OCZ-ju so naznanili, da bodo opustili razvoj vseh izdelkov, ki ne spadajo v njihovo osnovno dejavnost. Z osnovno dejavnostjo mislijo izdelke, s katerimi so zasloveli, torej napajalnike in pomnilnik, dandanes pa tudi pogone SSD, ki jih večinoma še vedno izdelujejo proizvajalci delovnih pomnilnikov in drugih pomnilniških medijev, bolj redko pa proizvajalci klasičnih trdih diskov.

Za osnovno dejavnost je brez dvoma dobro poskrbljeno, saj imajo na področju izdelave pomnilnika dolgoletne izkušnje. Že sami so bili uspešni pri izdelovanju napajalnikov, a so znanje še nadgradili z nakupom PC Power & Coolinga, enega izmed najprestižnejših izdelovalcev napajalnikov. Nadvse uspešni so tudi na...

6 komentarjev

Pwn2Own končan, preživel Chrome

Slo-Tech - V Vancouvru se je končalo vsakoletno tekmovanje Pwn2Own, kjer hekerji poskušajo in običajno uspejo na kolena spraviti brskalnike in mobilne telefone. Tudi letos so pred tekmovanjem naredili domačo nalogo, tako da so v minutah obvladali zadane naloge. Poglejmo si izkupiček.

Internet Explorer 8 je navkljub varnostnim tehnologijam ASLR in DEP na Windows 7 strl Peter Vreugdenhil (PDF). Na isti platformi je Firefox premagal heker, ki se predstavlja le z vzdevkom Nils in ki je blestel že lani. Macov Safari je Mac OS X snedel Charlie Miller. Dobili so vsak po 10.000 dolarjev in bodisi MacBooka bodisi PC bodisi Sony Vaio.

Na področju mobilnih telefonov je padel iPhone, ki sta ga v vsega 20 sekundah ukanila Ralf Philipp...

24 komentarjev

Američani lačni hitrega interneta

Google - Februarja je Google najavil pilotski projekt gigabitnega interneta, ki bo v prvi fazi na voljo približno 50 tisoč srečnim uporabnikom. Hkrati so lokalne oblasti, skupnosti in prebivalce pozvali k prijavi v projekt, če si želijo, da bi Google optiko začel polagati prav v njihovem koncu. Rok se je iztekel ta konec tedna, odziv pa je bil po Googlovih besedah ogromen.

V poldrugem mesecu so prejeli so več kot 1100 prijav lokalnih skupnost in 194.000 odzivov posameznikov. Mesta so se skoraj preimenovala, odziv na Youtubu je bil neverjeten, organizirali so javna zborovanja in na stotine skupin na Facebooku. Vse, da bi Google prepričala, da si prav ona zaslužijo novo internetno povezavo.

V Mountain Viewu pravijo, da seveda ne bodo mogli...

20 komentarjev

The Times in Le Monde bosta plačljiva tudi medmrežju

The Times

CNet - Časi brezplačnih časnikov na spletu se, tako kažejo zgledi, končujejo. V začetku tega leta je za januar 2011 vrnitev k plačljivemu dostopu napovedal The New York Times, sedaj pa mu bosta na tej strani Luže sledila še The Times in The Sunday Times of London, ki sta prav tako v lasti medijskega konglomerata News Corporation. Trenutno sta oba časnika dostopna na kombinirani strani Times Online, kar bo trajalo do maja. Takrat bosta dobila vsak svojo stran, ki bo od junija tudi plačljiva. Enodnevni dostop bo stal en funt (1,12 evra), tedenski pa dva funta (2,23 evra) - vstopnica bo pokrivala oba časopisa. Naročniki tiskanih izdaj bodo lahko brskali po internetnem arhivu brezplačno.

Za isti poslovni model so se...

27 komentarjev