»

Tretji korak Valvea v dnevne sobe je igralni plošček

Steam Controller

vir: Valve Software
Valve Software - 48 ur po najavi, da so odprli beta program za konzole s SteamOS pri Valve žal niso delili nobenih dodatnih podatkov v zvezi s prejšnjo najavo. A so zato razkrili nekaj veliko bolj zanimivega, igralni plošček Steam Controller, ki bo podpiral njihov pohod v dnevne sobe. Na prvi pogled lahko rečemo, da gre za zelo inovativen pristop do problematike igralnega ploščka za osebne računalnike.

Dobro znani analogni gobici, ki sta sestavni del praktično vseh modernih igralnih ploščkov za največje konzole, se pri Valveovi rešitvi ne pojavljata. Enako velja za štiri oz. osemsmerni navigacijski D-pad, vidimo pa lahko tudi štiri ramenske gumbe, ki padejo pod kazalce, ter skupek gumbov A, B, X in Y. Upravljanje...

57 komentarjev

HTC-jevo lastništvo v Beats je končano

Partnerji v boljših časih, Jimmy Iovine na levi, Dr. Dre na desni, na stolu pa HTC-jev Peter Chou

vir: Android Central
Android Central - Pri HTC-ju so poleti 2011 kupili 50,1-odstotni delež podjetja Beats, ki se je takrat osredotočalo predvsem na izdelavo slušalk (slušalke Beats by Dr. Dre so bile njihov prvi izdelek ter verjetno najbolj znana znamka). Rezultat partnerstva so bili posebno zvočni profili na HTC-jevih telefonih, ki naj bi izboljšali predvajanje predvsem glasbe, tako prek zvočnikov, kot pri uporabi slušalk. Te so bile v primerih boljših telefonov prav tako Beatsove.

Prvi znaki, da ni vse tako, kot bi morali biti, so sledili že lani poleti. Lanskega julija je podjetje Beats Electronics prevzelo 24,53 % podjetja nazaj, kar je HTC-ju prepustilo le še dobrih 25 %, premalo, da bi imeli nad podjetjem nadzor. Slabšanje odnosov je nakazovalo tudi dejstvo, da pri HTC-ju seriji telefonov...

12 komentarjev

Samsung odklenjene Galaxy Note 3 zaklepa na regije

Opozorilo na evrospki izdaji Galaxy Note 3, ki preprečuje odpiranje škatle

vir: Android Central
Android Central - Nič posebnega ni, če kupimo telefon v naročniški akciji pri operaterju in dobimo tako na istega operaterja zaklenjen aparat. Po drugi strani v prosti prodaji odklenjen telefon deluje z vsemi operaterji, če to seveda dopuščajo tehnične zmožnosti aparata (podpora za različne frekvence standardov GSM, 3G in LTE). Pred tremi dnevi je Samsung v Evropi začel prodajati Galaxy Note 3 in Galaxy Gear, ki odlično delujeta v navezi (podpora Galaxy Geara za Galaxy S4 prihaja v oktobru, Galaxy S3 in Note 2 bosta podporo prejela do konca leta). V Veliki Britaniji želijo 650 funtov za odklenjen Galaxy Note 3, 300 funtov za Galaxy Gear oz. 850 funtov za komplet. A Galaxy Note 3 je, kupljen popolnoma odklenjen, lahko tudi zaklenjen.

Čeprav ni kupljen pri operaterju bo, glede...

22 komentarjev