»

Radiatorji na kupu

Overclockers.com - Na Overclockers.com so si ogledali Thermochillovo leglo radiatorjev, ki ga sestavlja pet bratcev, kot ulitih za 80 mm, 92 mm, oziroma 120 mm ventilator, pri čemer je slednji navoljo tudi kot dvojček ali trojček. Testiral je Bill Adams. Vsem, ki se količkaj zanimate za vodno hlajenje, ta podatek verjetno več kot zadostuje in ste se že pognali nad test, ostalim pa naj zaupam, da je to ime sinonim za mnogo grafov, fizikalnih enačb in profesionalno metodologio testiranja. Za vse, ki želijo razumeti, ne le imeti, vodno hlajenje.

2 komentarja

Abit izdal ploščo IC7-MAX3

Digit Life - Abit, dobro poznani proizvajalec matičnih plošč, je na trg poslal njihov trenutno njihov najboljši izdelek, ki so ga zmožni izdelati -- IC7-MAX3. Matična plošča je namenjena Intelovim "novim" Pentium 4 procesorjem z zunanjo frekvenco 800 MHz. Zgrajena je okoli Springdalovega hitrejšega brata Canterwood vezja. Na plošči najdemo že dobrote, kot so podpora pomnilniku DDR400, 800 MHz-FSB in podporo do 4 GB sistemskega pomnilnika; posebej zanimivo pa bo videti Abitovo domislico GigaSystem Overclock. Ostale informacije in specifikacije pa si lahko ogledate tukaj.

15 komentarjev

Sedaj lahko pričakujemo tudi NV38

X-Bit Labs - nVidia je, kakor se lahko spomnimo, pred kratkim napovedala tri nove linije (serije) grafičnih kartic. Grafikuljam iz serije NV3x se je, poleg pred kratkim napovedanimi NV40, NV33 in NV36, sedaj pridružila tudi NV38. Ta grafična kartica bo v bistvu nadomestila NV35, ki bo na trgu preživel zelo kratko dobo, tako kot njegov predhodnik NV30. Na trgu jo lahko po poročanju X-Bit Labs pričakujemo malo pred NV40 s podobno ceno, kot jo ima predhodnik NV35 -- torej okoli 500 ameriških zelencev za "Ultra" izvedenko in približno 400 dolarjev za "NeUltra" verzijo. Izvirna novica.

2 komentarja

Omega vs. Catalyst

Dark-tweaker -

OmegaDrivers je ime alternativnih gonilnikov, ki jih je skupina neodvisnih raziskovalcev razvijala za ATI-jeve in Nvidiine kartice, da bi pokazala, da uradni gonilniki niso najbolj dodelani oz. da se da stvari izpeljati bolje. Nedavno je nVidia pritisnila nanje in dosegla umaknitev Omega gonilnikov za svoje kartice, ATI pa kakšnih podobnih trikov ni uporabil.

Na nemški strani DarkTweaker so spisali zanimiv test, kjer so primerjali najnovejše Catalyst 3.6 in Omega gonilnike. Rezultati so bili zanimivi, saj so alternativni gonilniki pokazali premoč. Klik in prevedeni klik!

15 komentarjev

AMD bo izdelal superračunalnik na zahtevo Kitajske

News.com - AMD in Kitajska sta podpisala pogodobi o sodelovanju pri izdelavi superračunalnika, ki bo deloval z najnovejšimi AMD-jevimi procesorji Opteron. Ker pa sta tu bistvenega pomena, kar se operacijskega sistema tiče, stabilnost in kompatibilnost s 64-bitnimi procesorji, so izbrali za delovanje kitajsko distribucijo Linuxa. Ta računalnik naj bi po navedbah News.com postal tretji najhitrejši računalnik na zemeljskem obličju. Več informacij o tem projektu si lahko preberete tu.

5 komentarjev