»

Vodja LulzSeca Sabu obsojen na leto dni preizkusne dobe

Slo-Tech - Vodja nekdanje hekerske skupine LulzSec Hector Xavier Monsegur, ki ga poznamo pod hekerskim vzdevkom Sabu, je bil včeraj obsojen na zaporno sedemmesečno kazen, ki ustreza preživetemu času v priporu, kar pomeni, da so ga izpustili. Poleg tega bo leto dni pod strogim nadzorom pri svojem delu z računalniku. Sodišče je sledilo predlogu tožilstva, ki je poudarilo, da je Sabu sodeoval z organi pregona in s svojim znanjem preprečil več kot 300 hekerskih napadov.

Ob razbitju skupine LulzSec leta 2012 je namreč FBI razkril, da so Sabuja aretirali že junija 2011 in da je vse odtlej sodeloval z njimi. Pri tem je posredoval veliko koristnih informacij, ki so med drugim vodile do aretacije Jeremyja Hammonda, ki je odgovoren za vdor...

48 komentarjev

Twitterjevi umiki: sedaj Pakistan

Cenzuriran članek o cenzuri na Twitterju v pakistanski verziji New York Timesa.

EFF - Nekoč smo verjeli, da bo internet popolnoma odprt in svoboden medij, kjer cenzure ne bo. To je mogoče veljalo prvih nekaj let, sedaj pa je nadzor nad internetom že zelo učinkovit. To velja tudi za Twitter, ki je bil v arabski pomladi eno izmed glavnih orodij upornikov, kasneje pa je postal poslušen oblastem.

Sprememba se je zgodila leta 2012, ko je Twitter objavil novo politiko, ki jo je javnost poimenovala kar minicenzura. V skladu s to politiko si Twitter pridržuje pravico, da v posameznih državah umakne vsebine, ki so nezakonite, sporne ali kako drugače neprimerne. Priznati moramo, da se Twitter trudi, saj so javno objavljeni vsi zahtevki po odstranitvi vsebin, ki jih prejmejo.

Leta...

5 komentarjev

Trik za nadaljnje posodobitve za Windows XP

Beta News - Po 8. aprilu, ko je Microsoft uradno ukinil podporo zanj, Windows XP ne dobiva več varnostnih posodobitev. Izjeme so se zgodile, a jih ne bo več, razen če ste institucionalni uporabnik z globoko denarnico. Sedaj pa so na spletu izbrskali majhen trik, ki vsaj začasno omogoči ponovno pridobivanje posodobitev.

Vpis dodatne vrednosti v register pretenta Windows Update, da zazna operacijski sistem kot Windows POSReady 2009, ki bo podprt do 9. aprila 2019. Seveda ni nujno, da bo trik deloval tako dolgo, saj lahko Microsoft v kateremkoli trenutku uvede natančnejše preverjanje verzije operacijskega sistema, a trenutno je na ta način mogoče pridobiti nove posodobitve sistema. Podoben trik deluje tudi na 64-bitni verziji Windows XP.

...

112 komentarjev