»

DDR srečanje

VIA Hardware - Na Viahardware.com so dobili v roke tri DDR pomnilniške module, ki so jih primerjali med seboj. Na mizi so se znašli Crucial PC2100, Corsair XMS2400 in OCZ PC3000. Celoten test je bil poganjan na Abit KR7A, na katerem se je potil Athlon MP, obremenjevala pa sta jih programa SiSoft Sandra 2002 in 3DMark 2001. Moduli so bili testirani na treh frekvencah, 133 MHz, 150 MHz in na najvišji stabilni, kjer je sistem se stabilno deloval. Test je kratek in jedrnat, lahko pa ga preberete tukaj. So pa rezultati dokaj presenetljivi.

0 komentarjev

Zaščita sevanja mobilnih telefonov: bedarija

Newsbytes - FTC je vložil tožbo proti dvema podjetjima (Stock Value 1 Inc. in Comstar Communications Inc.), ki sta se ukvarjali s prodajo onih 'ščitov', ki naj bi uporabnika ščitili pred sevanjem.

Tožba se opira na dejstvo, da škodljivost sevanja še vedno ni dokazana, prav tako pa na 'šlampastost' izdelkov, ki ščitita zgolj slušni del, nikakor pa ne antene, ki je največji oddajnik. Po drugi strani naj bi tovrstni izdelki celo motili sam signal telefona, zaradi česar bi porabil več energije, posredno pa oddal še več elektromagnetnega sevanja. Če bodo tožbo dobili, bosta podjetji najverjetneje morali povrniti denar vsem kupcev. Bomo videli.

2 komentarja

Maya Personal Learning Edition

GameDev.net - Za vse, ki se ukvarjate s 3D modeliranjem in predvsem, za vse ki bi se tega radi naučili in nimate komercialnih želja >:D, je Alias|Wavefront izdal novo verzijo Maye: Personal Learning Edition (izdaja za osebno izobraževanje). Novo verzijo si lahko brezplačno pretočite iz tega naslova (trenutno ZELO zaseden). Edina omejitev je, da svojih umetnin (slik in modelov) pač ne smete uporabljati v komercialne namene.

1 komentar

AMD je predstavil svoja Kladiva

AnandTech - Izgleda, da se tudi pri AMD-ju stvari le premikajo naprej. Danes je stric Anand na svoji strani objavil članek o svojem prvem snidenju s čisto pravima Hammerjema. Gre seveda za Clawhammer in Sledgehammer, najnovejša AMD-ja čuda na področju mikroprocesorjev. Kot najbržr že veste, gre za novo generacijo procesorjev, ki temeljijo na x86-64 (hibridni 32, 64 bit-ni) arhitekturi in so izdelani v 0.13 mikronski in SOI (Silicon On Insulator) tehnologiji. Sledgehammer je "malce" bolj nabildana verzija Clawhammer-ja, kar je vidno že na zunaj, saj ima kar 940 pin-ov, medtem ko jih ima Clawhammer "le" 754. Napram Xeon-ovim 603 pin-om tudi to ni slabo. Dodatne nogice naj bi Sledgehammer potreboval zaradi dveh dodatnih Hyper Transport povezav in dvojnega, namesto enojnega pri Clawhammerju, 64-bitnega DDR spominskega vodila. Na pogled zadevi izgledata zelo podobno novim socket 478 Pentiumom četrte generacije, le da sta baje še težji. Mene teža niti ne moti preveč, žalosti pa me dejstvo, da se...

6 komentarjev