»

Maxtor Atlas 10K IV 147GB Ultra 320 SCSI

Hardware Extreme - Danes je izbira pravega trdega diska zelo težko opravilo, saj vsi uporabniki gledamo na to, da ne bomo dobili mačka v žaklju. V naslovu omenjeni Maxtorjev trdi disk uvrščamo med tiste s SCSI vodilom. S tako hitrimi diski se lahko kosajo le Serial ATA produkti. Vrti se s 10000 obrati v minuti ter obsega kar 147 GB. Po testih sodeč je to še vedno eden najhitrejših diskov, a za ovratnik mu že diha Serial ATA. Več o tem.

0 komentarjev

P4 3,22 : Athlon XP 3200+

Pregled AMDjevih in Intelovih procesorjev

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware - Pa smo spet pri boju med gigantoma. Tako kot sta v grafičnem svetu večna rivala ATi in nVidia, sta si v svetu procesorjev največja konkurenta Intel in AMD. Da bi ugotovili katero podjetje ima prednost v "višjem" razredu procesorjev so na Tom's Hardware med seboj primerjali Pentiuma 4 s 3200 MHz in AMD-jevega Athlona XP 3200+. Kljub nižji frekvenci slednjega naj bi bila procesorja primerljiva (predvsem zaradi cene), čeprav je v skoraj vseh testih zmagal Intel. A bolj bo zanimivo, ko bo AMD poslal na trg serijo Athlonov 64 in Intel serijo svojih Pentium petic.

3 komentarji

"Game Accelerator" v novem Abitovem biosu

Viper's Lair - Abit je pred kratkim izdal novo inačico svojega BIOS-a za ploščo IC7. Vanj so vgradili zelo zanimivo novo funkcijo, ki so jo poimenovali Game Accelerator. Kaj pravzaprav to je? Pospeševalnik iger™ nastavitve vašega pomnilnika prilagodi, tako da dela kar najhitreje. Verjetno si veliko uporabnikov želi poganjati procesor in pomnilnik v razmerju 1:1 in se hvaliti z agresivnimi "tajmingi". Prav take stvari vam omogoči najnovejši Abitov bios, katere funkcijo Game Accelerator lahko poganjate pri več različnih nastavitvah, ki so izvirno poimenovane "Turbo", "Street racer" in "F1". Klik!

0 komentarjev

AMD: Za slabo prodajo je kriv SARS

The inquirer - AMD je danes objavil pričakovanja za drugo četrtletje (točne podatke bomo dobili v drugi polovici julija). Kot vse kaže, bodo prodali za borih 615 milijonov izdelkov, kar je 14 odstotkov manj od pričakovanih 715. Robert Rivet, finačnik pri AMD-ju, pravi, da je za to kriva slaba prodaja na Daljnem vzhodu, torej SARS. Trenutno AMD-jeve delnice stojijo pri 6,59 dolarjih.

1 komentar

SiS uradno predstavil 655FX

Digit Life - Tajvanski SiS je danes uradno predstavil svoje novo čipovje -- SiS655FX. Namenjeno je Pentium4 procesorjem, po zmogljivostih in ceni pa se uvršča v zgornji del srednjega razreda. Novosti, ki jih prinaša, so podpora dvokanalnemu DDR400, HyperThreadingu, 800 MHz-FSB, SATA, RAID in nov južni most SiS964 s prepustnostjo 6,4 Gb/s. Masovna proizvodnja se bo pričela prihodnji mesec, plošče lahko pričakujemo septembra. Novica.

0 komentarjev

Reaganov Air Force One upokojen

Boeing 707

vir: Boeing
Boeing -

Nekdanje letalo ameriških predsednikov, posebej v ta namen izdelan Boeing 707, ki je služil Richardu Nixonu, Geraldu Fordu, Jimmyu Carterju, Billu Clintonu in obema Bushema več kot 28 let, bo razstavljeno in po delih prepeljano v Reganovo predsediško knjižnico v Simi Valleyju v Kaliforniji. Boeing 707 z repno številko 27000 bodo v Boeingovi tovarni razstavili in prepeljali v muzej, kjer ga bodo zopet sestavili, javnosti pa bo na voljo za ogled predvidoma proti koncu naslednjega leta.

Ob tem velja omeniti še, da so imeli ameriški predsedniki vedno po dve enaki letali, barvno shemo, ki sta jo uporabljala oba 707 in jo še vedno uporabljata aktiven Air Force One 747-200, pa si je...

5 komentarjev

Dva vrhunska grafična čipa konec leta

DigiTimes - Največja rivala na grafičnem trgu -- ATi in nVidia -- bosta koncem letošnjega leta na tržišče poslala vsak svoj high-end grafični čip. Pri nVidii načrtujejo NV40, dočim pri ATi-ju pripravljajo poleg R(V)360 tudi R420, o katerem smo že poročali. NV40 naj bi bil narejen v tovarnah giganta, IBM-a, v 0,13-mikronski tehnologiji. Po poročanju DigiTimes naj bi na trg priplaval NV40 v tretjem četrtletju letošnjega leta, R420 pa bo luč sveta ugledal v zadnjem četrtletju. Klik!

1 komentar

Prihodnost benchmarkov

HardOCP - Tako imenovani benchmark programi so zelo popularni, saj vam povedo, kako hiter je dejansko vaš sistem, akoravno so nekateri nečedni posli v teh logih dvignili veliko prahu, mnogokrat pa gre zgolj za prestiž, kdo bo nabral več točk (saj smo vendar Slovenci [:D]). Na Hard|OCP so spisali zanimiv članek ali bolje rečeno razmišljanje o prihodnosti teh programov. Beseda teče tudi o optimiziranju in najrazličnejših vprašnjih, ki se pojavljajo ob izvajanju teh programov. Več o tem.

1 komentar