»

To ni več res..

Gambit - Če pošteno priznam, se mi danes nič preveč ne da več delati, ker sem spravil svojo sobo v škatle za selitev, samo tale novica se mi je pa zdela vredna objave.
Po vsem peripetijah, ki so se dogajale okoli Napsterja, se je nekaj pamentnih (beri: ameriških) glasbenikov spomnilo, da bi bilo dobro na plano potegniti še kakšno tožbo. Tako so se spravili nad MusicCity.com (Morpheus), katerega funkcija vem je dobro znana, in za vsak nelegalno snet komad zahtevali 150.000 $. Ja, prav ste prebrali
Ne morem si pomagati, da ne bi bil skeptičen glede uspeha tožbe, samo ni mi pa jasno, kako se nekateri tako cenijo. Sicer pa, link do vira.

3 komentarji

Komunizem skrbi mladina

The Register - Se spomnite reklame za Mladino, ki se konča s kontrastno optimističnim zaključkom, kako s(m)o mladi pomembni? Podobno razmišlja tudi Kitajska, ki je v ta namen zaprla 17,488 kiberpip, ups, kiberkafejev, še nekaj malega tisoč pa jih mora namestiti nadzorno opremo oz. omejiti dostop do pornografske, pohujšljive ali kakršne koli druge, neprimerne vsebine. Komunizmu, seveda. Klik!

Preden me obtožite pljuvanja po komunizmu: ni res . Moramo pa se zavedati, da se nam nekatere poteze lahko zdijo jako neumne oz. neprimerne, medtem ko jih v drugih sistemih dojemajo drugače. Ampak to ne pomeni, da se moramo z njimi strinjati, ali pač?

12 komentarjev

ATA133 v praksi

X-Bit Labs - Naveza Maxtor-Quantum se očigledno obnese, saj lahko na x-bit labs testu občudujemo prvi ATA-133 proizvod. Disk je razvil Quantum in ga dal Maxtorju v proizvodnjo ter prodajo. Kakšne prednosti ponuja pred "navadnimi" ATA100 diski? Bore majhne, saj so razlike že v teoriji tako majhne, da se v praksi to res skoraj nič ne pozna. Po mojem mnenju je edini faktor pridobitve na hitrosti le to, da je inženirjem uspelo stlačiti 40 GB podatkov na eno samo ploščo.

4 komentarji

Precej luštna modifikacija

Mikhailtech - Iz vsake slabe stvari se na koncu izcimi kaj dobrega. To je uvidel tudi urednik Mikhail Techa, ko je po nesreči uničil motor svojega Blue Orba (odlomljena plastika ter nedelujoč motor, hehe ). Odstranil je nedelujoč motor, očistil izmenjevalno površino ter hotel iz Blorba naredili nekakšen pasiven hladilnik, ko je v predalu zagledal že dolgo več neuporabljen 50x50 milimetrski ventilator. Razstavil ga je ter motor njega vgradil v Blorba. Seksi.

1 komentar