»

Slo-Tech Portorož 2001

Jaz - Nekateri verjetno že veste za kaj gre, drugi pa boste izvedeli sedaj. Torej, pripravlja se Slo-Techova prireditev z imenom "Slo-Tech Portorož 2001". Večino časa bo zavzemalo prvo slovensko tekmovanju v modificiranju ohišij, ki ga seveda ne smete zamuditi. Ker se bo zadeva začela komaj nekje konec februarja imate sedaj še dovoj časa, da se spravite nad svoje ubogo ohišje ter ga spremenite v občudovanja vredno beštijico. No, po tekmovanju se bodo vsi udeleženci pomerili v igranju najljubših mrežnih iger pozno v noč, tako da je zaželjeno, da s seboj prinesete mrežne kartice. Seveda bo tudi veliko obstranskih dejavnosti, kot recimo tekmovanje v pitju, pljuvanju v daljavo in hranjenju hrčkov. Če vam to ni dovolj vas še obveščamo, da bo na prireditvi večina članov Slo-Tech Teama, tako da boste končno lahko dobili toliko željene avtograme .
Šalo na stran, Primož je v kratkem obljubil prijavno skripto, tako da se bodo začele prijave. Medtem lahko o vsej stvari predebatirate tudi v Forumu....

2 komentarja

Opravičilo

Jaz - Opravičujemo se za krajši izpad delovanja. Od približno 22.30 do sedaj je Slo-Tech bil nedosegljiv. Razlog za to je še en idiotski napad na strežnik, ki pa je bil kaj hitro saniran. Primoz je pač neusmiljen .

10 komentarjev

Nova Swiftechova pošast

Swiftech - Ob zadnji omembi modificiranega Hedgehoga sem nehote pozavil na Swiftech in zatrdil, da je Hedgehog trenutno najmočnejši Socket hladilnik. Na srečo me je Peter opozoril na napako... Kot da bi me na njo hotelo opozoriti še samo podjetje, je Swiftech izdal novi Socket hladilnik z imenom MC462, namenjen SocketA in Socket462 procesorjem (z drugo besedo Tbirdom/Duronom in Pentiumom4). Zadeva je zanimiva zaradi kopice stvari. Tako je to prvi hladilnik, ki dejansko izkorišča novi montirni sistem, ki sta ga uvedla AMD in Intel, torej tiste 4 luknjice okoli...

4 komentarji

Barry's World bo prenehal obratovati

Barry's World - Še ena velika internet stran je padla kot žrtev zadnjih pretresov, ki so dodobra pohabili celotno internet oglaševalsko industrijo. Ena izmed večjih svetovnih igričarskih strani z milijoni obiskovalcev na mesec bo tako prenehala delovati 5. februarja, saj si ne morejo več zagotoviti osnovnih sredstev za preživetje. Vsekakor zelo žalostne novice... Več lahko preberete tukaj.

2 komentarja

Voodoo5 in Radeon testi pod BeOSom

BeNews - Na BeNews, strani posvečeni "neodvisnem" grafičnem operacijskem sistemu, BeOSu, si lahko ogledate rezultate testov Voodooja5 in Radeona pod tem operacijskim sistemom. Na žalost so gonilniki za oba produkta še zelo v povojih in tako nekaj pomembnih funkcij obeh kartic sploh ne deluje, toda iz rezultatov je očitno, da bi BeOS z večjo podporo proizvajalcev zlahka postal odlična igričarska platforma. Škoda...

0 komentarjev

Še malo demo scene

Jaz - Na strani Tranzmit imajo precej veliko zbirko raznih 3D demotov in podobne stvari. Demoti so lepo razvrščeni po velikosti od manj kot 1MB pa do tistih več kot 8MB (pa tam do 30MB). Torej za vse, ki so vam taki demoti všeč si jih lahko snamete in ogledate. Za tiste, ki pa jim ni do snemanja z interneta, si pa še vseeno lahko pogledate screen shote.

0 komentarjev

P4 ohišja

Digit Life - Z razširitvijo P4 procesorjev so se zganili tudi proizvajalci ohišij in začeli ponujati rešitve, ki so sposobne sprejeti novega Intelovega favorita. Kot veste, so P4 plošče drugačne od navadnih ATX in zahtevajo posebna ohišja. No, na Digit Life si lahko ogledate nekaj bolj zanimivih modelov. Nekaj jih je prav zanimivih, recimo Enlightove ponudbe (ta zadeva z dvemi luknjami od spredaj), pa tudi PalAlto ne izgleda slabo...

4 komentarji

FMD ROMi

C3D - O novih FMD (Fluorescent Multi-layer Disc) ROMih je na Slo-Techu že bilo govora, toda tehnologija je v teh zadnjih mesecih vidno napredovala in je skoraj nared za prva preizkušanja. Na domači strani podjetja C3D, ki je tehnologijo iznašlo in patentiralo, si lahko preberete kratek opis lastnosti in novosti, ki jih tehnologija prinaša. Vsekakor bodo FMD ROMi precej revolucionarna zadeva, saj je na en 120mm plošček prve generacije mogoče shraniti 20-100GB podatkov, nosilnosti naslednjih generacij pa se bodo merile v terabajtih. Najlepše v vsem pa je to, da cena FMD ROMov ne bo višja od današnjih DVDjev, pozneje pa bo mogoče na nosilce celo pisati. Slin!

vir: C3D

vir: C3D

8 komentarjev

Ustavitev svetlobe za hitrejše računalnike

TechTV - Ne vem, če ste z novico seznanjeni, toda pred parimi dnevi je bilo objavljeno, da je znanstvenikom uspelo ustaviti svetlobo, se z njo igrati, in jo potem spet izpustiti na svojo pot. Že to samo po sebi je ogromen dosežek znanosti, za nas pa je seveda pomembno, kako se bo to lahko uporabilo v praksi. Vse kaže, da je ta korak zelo pomemben za ustvarjanje ti. kvantnih računalnikov, ki bodo podatke procesirali milijone krat hitreje, kot današnji najmočenjši računalniki. V tem TechTVjevem članku so obravnavali ravno to temo, torej ustavljanje svetlobe in kvantne računalnike, tako da se le lotite branja. Če pa želite o vsej stvaru razpravljati, se lahko pridružite že ustvarjeni debati v našem Forumu.

0 komentarjev

Pomnilnik prihodnosti

Digit Life - Vse hitreje se bližamo fizični omejitvi materialov, ki jih uporabljamo za izgradnjo čipov in tako se znanstveniki zatekajo k popolnoma drugačnim metodam za doseganje svojih ciljev. V prihodnosti bodo potrebe po pomnilniku velikanske, toda trenutna tehnologija že kaže znake staranja. Na Digit-Lifu si lahko preberete zanimiv članek o prihodnosti pomnilnika. Trenutno sta vidni dveglavni smeri razvoja, holografska in molekularna. V članku je podan dober pregled obeh. Priporočeno branje za vse željne znanja!

0 komentarjev

Novi Nvidiini Linux gonilniki

Evil 3D - Pred nekaj dnevi je Nvidia izdala dolgo pričakovano novo beta različico svojih gonilnikov za Linux operacijske sisteme. Na papirju so gonilniki vsekakor vredni nadgradnje, saj prinašajo TwinView podporo za MXe, dodatno SMP podporo, odpravljajo težave z VIA čipovji in tako naprej. Toda ali je res tako? V tem članku na Evil3D si lahko preberete, kako se gonilniki obnesejo v igrah. Na žalost moram povedati, da se obnesejo precej slabše, kot predhodnik, toda zato so boljši v 2D grafiki ter bolj stabilni. Očitno bo potrebno ustvariti določene kompromise...

0 komentarjev

IBMovi pametni web strežniki

Electic Tech - IBM je danes najavil novo strežniško programsko opremo z imenom IBM Director. Glavna lastnost te nove programske opreme je samo-ohranilna funkcija z imenom Software Rejuvenation, ki bo precej zmanjšala pogostost izpadov strežnika tako, da bo vnaprej predvidevala in odpravljala vzroke za sesutje. Namreč, glavni razlog za sesutje strežnikov je v veliki večini primerov ravno programska napaka, in takšne stvari lahko stanejo podjetje ogromne denarce. Dobro poznana lastnost Intelovih strežnikov, znana kot "aging", je nabiranje drobnih napakic v softveru, ki potem privede do vse večje porabe sistemskih resursov in na koncu do sesutja ali nedostopnosti. Kot nakazuje ime IBMovega programa, bo zadeva zaznavala in odpravljala ravno te drobne napakice. IBM Director bo na voljo kot samostojen produkt za veliko večino operacijskih sistemov, vključno z Linuxom, Netwarom, OS/2... Več o vsemu skupaj lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

RDRAM vse bolj in bolj popularen

Electronic News - Sodeč po tem članku, se je povpraševanje za RDRAM pomnilnikom v zadnjem času zelo povečalo. Samsung, trenutno največji proizvajalec tega pomnilnika, ima trenutno zasedene vse proizvodne zmogljivosti in še vedno ni sposoben dohajati povpraševanja s strani Intela. Trenutno so sposobni zagotoviti 6 do 7 milijonov čipov na mesec, Intel pa zahteva okoli 10 milijonov.
Očitno Intelova reklama deluje in napovedi, ki smo jih objavili pred par dnevi niso iz trte izvite. Kakorkoli, Samsung nikakor ne bo izpustil takšne priložnosti in za december načrtujejo proizvodnjo kar 20 milijonov čipov, kar bo zadostovalo za 37% celotne proizvodnje tega pomnilnika. Medtem pa so cene Rambus zaradi velikega (umetno ustvarjenega?) povpraševanja spet začele rasti in trenutno en čip velja okoli $18, kar je tri krat več, kot SDRAM.

3 komentarji

Infineon v polnem zagonu

X-Bit Labs - Eno izmed najbolj znanih podjetij v pomnilniškem poslu, Infineon, je danes najavilo začetek proizvodnje prvih primerkov 1GB DDR modulov. S posebno tehnologijo jim je uspelo doseči doslej najvišjo gostoto DDR modulov, gre pa za PC1600 pomnilnik.
Podjetje je prav tako sporočilo, da so 256MB DDR moduli uspešno opravili AMDjevo preverjanje in so tako priporočeni za uporabi z AMD 760 čipovjem. Večjo razširitev svojega DDR pomnilnika pa pričakujejo v drugem in tretjem četrtletju tega leta.

0 komentarjev