»

AMD Athlon 1.35GHz proti Pentiumu4 1.5GHz

Hexus - Na Hexus.net so objavili kratko primerjavo med Athlonom 1.35GHz ( overclock, seveda ) in Pentiumom4 v SiSoft Sandri 2001. Rezultati so kar malce presenetljivi, saj v vseh benchih razen pomnilniške prepustnosti Athlon zelo temeljito poseka 150MHz hitrejšega Pentiuma4. Rezultati v pomnilniškem benchu pa tudi niso presenečenje, saj je testni Athlon bil 100MHz model in je uporabljal le PC133 SDRAM, medtem, ko se je Pentium4 šopiril z Rambusom in svojim Quad Pumped vodilom.

0 komentarjev

Izdelava distančnika za SocketA procesorje

GideonTech - SocketA procesorji slovijo po svoji izredni krhkosti. Dovolj je že malo bolj nasilen pritisk na hladilnik in že se lahko poslovite od svojega novega procesorja. Prava rešitev je seveda izdelava ali nakup ustreznega distančnika, ki ob namestitvi prevzame precej sile hladilnika. Zadev se na žalost pri nas ne da dobiti, je pa zato izdelava povsem mogoča. Kako se je lotiti so lepo opisali na GideonTechu. Mogoče zadevica ne bo izgledala zelo impresivno, toda delo bo opravljeno!

0 komentarjev

Predogled Asetekovega socket kompleta

DeezTech - Asetekov Vapochill si je med najbolj ekstremnimi ( in bogatimi... ) overclockerji že zagotovil skoraj kulten status, saj so edini, ki ponujajo koliko-toliko dostopno in preprosto enoto za freonsko hlajenje. Sedaj so program razširili tudi s socket varianto, katere predogled si lahko ogledate na DeezTechu. Delovanje je v bistvu enako, le da bodo sedaj temperatur od -10 do -20 stopinj celzija deležni tudi socket procesorji. Pa še ohišje sedaj izgleda precej bolj kulsko [8-O].

1 komentar

Intervju z Brianom Burkom

3DGPU - Če si sedaj mislite: "Aha, to je tisti Brian od 3DFXa... za stike z javnostjo, rajt?", potem se hudo motite. Tipček je namreč pred kratkim prebegnil kar h glavni konkurenci, Nvidii, kjer je zasedel enako mesto, torej vodja oddelka za stike za javnostjo. Kakorkoli, na 3DGPU so imeli priložnost fantu zastaviti par vprašanj in to so seveda s pridom tudi storili. Vprašanja in odgovore ( po domače intervju [:D]), od katerih je nekaj res zanimivih, si lahko ogledate tukaj.

0 komentarjev

Kolobocija okoli iXBT Labs strani

Jaz - Huh, moram reči, da me je ta stvar kar pošteno presenetila! Večina vas verjetno pozna odlično hardversko stran, iXBT-Labs in tudi ve, da je na voljo v ruskem in angleškem jeziku. No, fantje na angleškem delu so nedavno najavili spremembo URLja v http://www.xbitlabs.com. Vse lepo in prav? V bistvu niti ne. Na originalnem http://www.ixbt-labs.com/ naslovu se je zadnje dni namreč nahajala samo ruska stran, danes pa so zadevo malce spremenili in objavili nekaj zanimivih informacij. Izkazalo se je, da so resničnemu iXBT-Labsu pred nekaj časa ukradli URL in da je ta stran, ki smo jo celi čas spremljali v bistvu nekakšna prevara! Sedaj so si rusi priborili nazaj domeno, "fake" stran pa se je preselila na http://www.xbitlabs.com. "Uradna" angleška verzija "originalnih" iXBT-Labsov je v bistvu stran Digit-Life! Zmedeni? Jaz tudi [:))]...

1 komentar

Mini test MSI K7T Pro2 platke

Jaz - MSIjeva overclockerska SocketA plata je trenutno ena izmed najbolj vročih platk nasploh, kar kaže tudi povpraševanej v našem Forumu. Brody jo je imel nekaj dni doma in jo je malce pobližje spoznal, svoje izkušnje pa deli z vami v svojem mini testu/predogledu. Seveda bo na Slo-Techu tudi pravi test ( v bistvu kar primerjava s Soltekovo konkurenco ), toda zato ni Brodyjev testič nič manj zanimiv!

0 komentarjev

Slo-Tech SETI team napreduje

Jaz - Hehe lepo je videt, da naš Slo-Tech SETI team prav hitro napreduje. Zdaj nas je že kar 18, med nami so celo pravi veterani ( itak je car še vedno PaJo s preko 700 obdelanimi enotami ) in tudi jaz se lahko pohvalim s prvim obdelanim paketkom. Jupi [:))]. Aja, ko smo že pri rekordih me je najbolj impresiral naš član roscha, ki je za obdelavo enega paketa rabil malo manj, kot 14 minut [8-O]. roscha, me prav zanima kakšno makino imaš doma ( za primerjavo: moj P3 450MHz porabi za obdelavo enega paketa v hitrem tekstovnem načinu skoraj 8 ur! ) [;)].Če bi se radi včlanili, potem se kar odpravite na to stran, drugo boste že pogruntali ( postopek ni niti približno tako zakompliciran kot prijava v Slo-Techovo bazo [:\\]). Če sploh ne veste o čem se gre ali želite kaj vprašati se ne bojte vprašati v posebej Slo-Tech SETIju namenjeni razpravi v Forumu!

2 komentarja