»

Microsoft je predstavil DirectX 12 Ultimate

Slo-Tech - Pri Microsoftu so predstavili novo inačico programskega vmesnika za grafiko DirectX 12, ki so jo modno poimenovali Ultimate. Znaten del novosti pravzaprav že poznamo, toda dogodek je pomemben tudi z vidika, da vzpostavlja celovit standard za razvijanje iger na Xboxu Series X.

V okviru nesojenega GDCja bi morala potekati tudi predstavitev nove inačice Microsoftovega grafičnega APIja DirectX 12, a so zaradi prestavitve krovne prireditve vse skupaj izvedli na spletu. Gre v bistvu za prvo deklarirano diskretno inačico dvanajstice po tem, ko so jo pred petimi leti splovili, kajti njene podizvedenke prihajajo rahlo drugače kot tiste prejšnjih generacij, ki smo jih bili vajeni dobivati pod decimalkami. DX12 novosti dobiva bolj zvezno, v paketih funkcij na mestoma zelo različnih razvojnih stopnjah, in od grafičnih kartic ne terja tako brezpogojnega upoštevanja standardov kot poprej, saj lahko GPUji iz APIja bolj dinamično poberejo tiste zmogljivosti, ki jih podpirajo. Najnovejša verzija...

13 komentarjev

V Sloveniji se bodo odvijali spletni igričarski turnirji LockDown

LockDown turnirji

vir: HOP.si
HOP.si - Spletna stran HOPsi in gaming bar StageOne v prihodnjih dneh organizirata vrsto spletnih turnirjev (igra se od doma), ki bodo popestrili te karantenske dneve. Igrali bomo: GTA 5, Call of Duty Warzone, Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, Fortnite, Rainbow Six Siege in Asseto Corsa Competizione. Turnirji bodo potekali od 25. marca do 6. aprila.

Poskrbljeno bo tudi za številne materialne nagrade za najboljše igralce iz vsakega naslova. Sodelovanje je povsem brezplačno. Obiščite uradno spletno stran dogodka za prijavo.

24 komentarjev

Pri nas in v tujini nekateri operaterji povečali mobilne pakete

Slo-Tech - Ob pozivih ljudem, naj ostanejo doma in se ne družijo, so številni ponudniki internetnih storitev ponudili dodatne storitve ali pa odklenili sicer plačljive. V nekaterih evropskih državah, na primer Telefonica in Deutsche Telekom v Nemčiji, so mobilni operaterji uporabnikom povečali količino zakupljenih podatkov. Preverili smo, kako je s tem v Sloveniji. Večinoma so bonbončke delili na področju televizijskih paketov, ponekod pa so na svoj račun prišli tudi uporabniki mobilnih storitev.

Telekom Slovenije je 15. marca ponastavil količino prenosa podatkov vsem svojim naročnikom mobilnih paketov, kar v praksi pomeni, da so se števci resetirali in so imeli spet polno količino. Prav tako so naročnikom dodali 5 GB brezplačnega prenosa podatkov, ki pa ne velja v gostovanju. Poleg tega so naročnikom televizije dodali dodatne programe, za otroke pa izobraževalno mobilno aplikacijo DaVinci Kids.

Operater Hofer Telekom (HOT) prav zaradi epidemije ni povečal zakupljenih količin, so pa tik...

19 komentarjev

Rusija namerava prepovedati kriptovalute

Slo-Tech - Vodja pravne službe v ruski centralni banki Aleksej Guznov je prestrašil trgovce s kriptovalutami, ko je javno izrazil nasprotovanje ruske centralne banke. Za rusko tiskovno agencijo je dejal, da verjamejo, da bi legalizacija poslovanja s kriptovalutami prinesla velika tveganja na področju finančne stabilnosti, preprečevanja pranja denarja in zaščite potrošnikov. Centralna banka nasprotuje podjetjem, ki organizirajo izdajanje kriptovalut in sodelujejo v prometu z njimi.

Zaradi tega je v pripravi zakonski osnutek, ki bo uvedel prepoved organiziranega trgovanja s kriptovalutami ali njihovega izdajanja in bo uvedel tudi kazenske sankcije. To ni presenetljivo, saj je Rusija že dlje časa nenaklonjena kriptovalutam. Država se je dolgo časa upirala razglasitvi, da imajo kriptovalute status digitalni finančnih sredstev, ker so upali, da bo navdušenje nad njimi vmes splahnelo, je pojasnil Aleksander Kupcikevič iz FxPro.

Vprašanje pa je, ali lahko Rusija tudi v praksi izvaja prepoved. To...

7 komentarjev