»

Slotech Linux 1.0.0

Slo-Tech - Izšla je nova različica Slotech Linuxa. Dobrote, ki jih tokratna različica prinaša, obsegajo tako OpenOffice 1.0.3, Mozillo 1.4, KDE 3.1, kot tudi podporo za divx in še marsikaj.

Prav tako boste na CD-ju našli komada Easy sequencing našega uporabnika Kalskeeja in Heat skupine The Stroj.

Še vedno velja, tako kot za prejšnjo različico, da preprosto posnamete CD in naročite računalniku, naj se zažene s CD-ja. Za svoje delo ne potrebuje diska tako, da se vam ni potrebno bati za vaše podatke.

Dolpoteg in dodatne informacije na uradni strani: stran na www.slo-tech.com.

Seveda pa še vedno velja, da bo mogoče dobiti CD tudi na jutrišnjem dogodku.

44 komentarjev

Softverski patenti?

Slo-Tech - V sredo, 27. avgusta, bo pred stavbo evropskega parlamenta v Bruslju demonstracija proti predlagani direktivi o softverskih patentih, ki priznava status patenta tudi največjim neumnostim. Pozivajo tudi na nalinijsko demostracijo v obliki zamenjave osnovne strani vseh sodelujočih spletnih strani, s stranjo z razlago nevarnosti neomejenih patentnih možnosti.

Saj vem, da še nismo v EU, vendar nas bo ta zakon krepko prizadel. Ob toliko majhnih podjetjih v Sloveniji bo s patetnimi tožbami odstreljen in pohopsan vsakdo, ki bo ustvaril kaj vrednega ... Ob tem bi bilo zanimivo slišati tudi stališče našega ministrstva za informacijsko družbo, če tam sploh kdo spremlja to problematiko.

22 komentarjev

Tokrat bo črv napadel... Črva!

F-Secure - Črv Lovsan (imenovan tudi kot MSBlast, Poza, Blaster), o katerem smo poročali pred dnevi in o katerem so množično poročali tudi uporabniki našega foruma, tokrat doživlja svojevrstno defenzivo. Borci zoper zlobno kodo so pred kratkim idenfiticirali nov črv, imenovam Welchi (imenovam tudi kot Nachi, Welchia, WORM_MSBLAST.D, Sachi).

Slednji se širi na enak način kot Lovsan, vendar za svojo destinacijo izbira le računalnike z Windows XP ali tiste s pomanjkljivo posodobljenim spletnim strežnikom IIS 5.0 ( več o napaki v IIS). Črv ob zagonu najprej preveri aktivnost črva Lovsan, ga po potrebi odstrani iz delovnega spomina, odstrani pa tudi datoteko msblast.exe v računalniku. Za tem poskuša namestiti varnostne popravke operacijskega sistema (Microsoftove kajpak) zoper napako RPC, ki je botrovala širjenju Lovsana.

Odstranitev črva: črv ima bojda mehanizem, da se sam odstrani iz računalnika, v kolikor je sistemska ura nastavljena na leto 2004. Če radi zaganjate ročne čistilce računala,...

14 komentarjev