»

IBM bi prodal strežniški del Lenovu

The Wall Street Journal - IBM se pogovarja s hongkonškim podjetjem Lenovo o prodaji dela podjetja, ki skrbi za strežnike na arhitekturi x86, so sporočili iz podjetij. IBM je že pred devetimi leti istemu podjetju prodal oddelek za namizne računalnike, sedaj pa se želijo znebiti še precej nedobičkonosnega strežniškega dela. Podrobne razčlenitve, kakšen rezultat dosegajo strežniki na x86, IBM sicer v sklopu finančnega izkaza ne objavlja. Investicijska banka Morgan Stanley ocenjuje, da je ta enota v podjetju težka okrog pet milijard dolarjev prihodkov letno, medtem ko je lani celoten oddelek strežnikov prinesel 15,4 milijarde dolarjev.

V Lenovu so izdali pojasnilo za medije, v katerem so potrdili, da se podjetje pogaja z neimenovanim podjetjem glede...

2 komentarja

Microsoft povečal dobiček, slab sprejem Windows 8 še brez vpliva

CNet - Čeprav je prodaja Windows 8 slaba in ga nekateri celo krivijo za rekorden padec prodaje osebnih računalnikov, na Microsoftove poslovne rezultate to za zdaj še ni učinkovalo. V tretjem fiskalnem četrtletju (ki ustreza prvemu koledarskemu) so zbrali 20,5 milijarde dolarjev prihodkov, kar je manj kot za odstotek slabše od pričakovanj analitikov. Ob tem so pridelali 6,1 milijarde dolarjev čistega dobička, medtem ko je dobiček iz poslovanja znašal 7,6 milijarde dolarjev. V primerjavi z enakim obdobjem lani so prihodki zrasli za 18 odstotkov, dobiček iz poslovanja pa se je povzpel za 20 odstotkov. Nekoliko ga je sicer sklestila globa Evropske komisije in...

1 komentar

Obtoženemu iz hekerske skupine LulzSec zaradi napada na Sony leto zapora in visoka globa

Heise - Kalifornijsko okrožno sodišče je za krivega spoznalo 25-letnega Codyja Kretsingerja, člana zloglasne hekerske združbe LulzSec, ki so ga aretirali predlanskega septembra v povezavi z napadi na Sony Pictures. Zaradi neavtorizirane onesposobitve računalniškega sistema bo moral v zveznem zaporu odslužiti leto dni kazni, potem pa bo še dodatno letno v hišnem priporu. Poleg tega bo moral opraviti še 1000 ur družbeno koristnega dela in plačati 605.000 dolarjev odškodnine. Sorazmerno nizko kazen si je prislužil, ker je po začetnem zanikanju dejanja svoje početje priznal in se izrekel za krivega za omenjeno kaznivo dejanje.

Naslednjemu obtoženemu, Raynaldu Rivieri, pa bo sodišče izreklo kazen...

21 komentarjev

Microsoft in Foxconn podpisala patentni sporazum

OSNews - Microsoft in Foxconn, največji svetovni sestavljalec mobilne in druge tehnološke opreme, sta sklenila licenčni sporazum okoli Microsoftovih patentov, ki naj bi jih tajvanski gigant kršil tekom sestavljanja telefonov, tablic in televizij z Android oz. ChromeOS operacijskim sistemom.

Govora je o patentih, ki se nanašajo na funkcionalnost operacijskega sistema Android (skratka nič strojnega), torej podobne vrste kot je Applov slide-to-unlock patent, ki se že skoraj povsod smatra kot neizviren oziroma neustrezen za patentiranje. Google za tovrstne patente pravi, da so neveljavni, Microsoft pa, da gre za krajo oziroma kopiranje njihove kode.

Zadeva je skrajno zanimiva. Foxconn telefonov (razen za domači trg) ne trži, ampak...

4 komentarji