»

SiOL bo podražil telekomunikacijske pakete

Telekom Slovenije - SiOL bo s 1. septembrom 2010 podražil pakete za dostop do interneta in druge komunikacijske storitve (TV, telefonija). Po njihovih besedah so razlog za podražitve "nevzdržne razmere na domačem trgu elektronskih komunikacij in glede na stroške nerazumljivo nizko postavljene cene storitev konkurenčnih operaterjev, ki jim zaradi ohranjanja konkurenčnosti morajo prilagajati svoje", kar pod vprašaj postavlja "rentabilnost in stabilnost poslovanja" ter ogroža "nadaljnji razvoj celotne panoge". Podražitve moremo razporediti v tri skupine.

Prvič, vsi paketi, ki vključujejo storitev SiOL TV, se bodo podražili za 3,00 EUR. Izjema je paket SiOL brez interneta za obstoječe naročnike, ki bo do konca...

92 komentarjev

Hekerski napadi na bankomate

Jackpot na bankomatu

vir: Wired News
Wired News - Na BlackHat konferenci prejšnji teden v Las Vegasu je po poročanju medijev največ zanimanja požel prikaz napada na bančne avtomate.

Barnaby Jack je namreč prikazal dva napada na bančne avtomate. Prvi napad zahteva fizični dostop: bančni avtomat (proizvajalca Triton) je potrebno odpreti (vsi bančni avtomati tega proizvajalca uporabljajo isti ključ) in vanj vtakniti USB ključek z zlonamerno programsko opremo. Drugi napad (na avtomat proizvajalca Tranax) pa je mogoč kar preko omrežja. Na obeh sistemih teče operacijski sistem Windows CE. Triton je sicer lansko leto že izdal popravek, ki omogoča samo poganjanje digitalno podpisane programske opreme, tako da ta napad na posodobljenih napravah ni več mogoč.

Oddaljeni...

28 komentarjev

Ontario prinaša visoko zmogljivost ob majhni porabi

Primerjava med različnimi procesorji

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Čip s kodnim imenom Ontario bo v AMD-jevi ponudbi prvi, ki bo v istem paketu povezal običajni centralni procesor z grafičnim procesorjem, s čimer bo to prvi APU (Accelerated Processing Unit) oz. prvi AMD-jev Fusion. Ontario bo po zmogljivostih oz. namembnosti še najbližje Intelovi seriji Atom, a bo po pobeglih številkah od slednje nekoliko požrešnejši. Intelov Atom D510, dvojedrnik z vgrajenim grafičnim jedrom, pri polni obremenitvi namreč porabi 13 W, medtem ko ta številka za Ontario znaša 18 W. Tukaj ni olajševalnih okoliščin, kot so bile pri dvojedrnih 64-bitnih procesorjih Athlon X2 v primerjavi s Core 2 Duo (slednji niso imeli vgrajenega krmilnika pomnilnika, Athloni pa), a brez skrbi, zmogljivost na vat je še vedno močno v prid Fusiona.

Glede na pobegle številke namreč Ontario zmore 1,351 GFLOPS v operacijah s plavajočo točko, medtem ko za Atom...

11 komentarjev

Grafični procesorji: Intel vodi, AMD prehitel Nvidio

Extremetech - Znani so podatki o prodaji grafičnih procesorjev (GPU) v drugem letošnjem četrtletju, ki sta jih skoraj istočasno izdala Mercury Research in Jon Peddie Research. Oboji ugotavljajo, da je mobilni trg prerasel namiznega in da je AMD prehitel Nvidio.

Jon Peddie Research ugotavlja, da je v primerjavi s prejšnjim četrtletjem prodaja zrasla za 38,6 odstotka, na podlagi česar ocenjujejo letno prodajo na 525 milijonov enot. Mercury Research pa je nasprotno izračunal, da je prodaja padla za 2,5 odstotka - resnica je verjetno nekje vmes.

Mobilni trg sedaj zavzema 56,1-odstotni del celotnega trga grafike, so izračunali v Mercuryju. Oboji ugotavljajo upad prodaje veznih naborov za namiznike z integrirano...

14 komentarjev

Razvijalec Tora in sodelavec Wikileaks pridržan na ameriški meji

vir: CNet
CNet - Varnostni strokovnjak in sodelavec spletne strani Wikileaks, o kateri se v zadnjih dneh vsled priobčitve mnogo tajnih dokumentov na svojih straneh piše tudi v medijih za širšo javnost, Jacob Appelbaum je bil ob vstopu v ZDA na meji pridržan in zaslišan zaradi omenjene strani.

Appelbaum je v ZDA prispel v četrtek zjutraj na letalu iz Nizozemske, ki je pristalo v Newarku. Po pristanku so ga cariniki potegnili na stran, češ da je naključno izbran za varnostni pregled. Odvedli so ga v sobo in preiskali njegovo prtljago, vključujoč njegov prenosnik. Imigracijski uradniki in cariniki so mu pojasnili, da ni aretiran, marveč le pridržan, nakar so ga zasliševali o projektu Wikileaks, kakšno je njegovo mnenje o vojnah v Iraku in Afganistanu, kje je glavni vodja Wikileaksa Julian Assange itn. Appelbaum brez...

29 komentarjev

Združeni arabski emirati omejujejo BlackBerryje

BlackBerry Bold

vir: CNet
CNet - RIM-ovi BlackBerryji so še vedno prva izbira za mnoge poslovne uporabnike, čeprav mnoge njihove prednosti dandanes podpirajo različne platforme pametnih mobilnikov. A v Združenih arabskih emiratih bodo BlackBerryji izgubili še nekaj izmed svojih prednosti, s čimer bodo prišli skorajda na raven običajnih, neumnih mobilnikov. Z enajstim oktobrom bodo v ZAE mobilni operaterji namreč začeli z blokiranjem brskanja po spletu, branja elektronske pošte in uporabe BlackBerryjeve storitve instantnih sporočil. Težava se namreč skriva v načinu hrambe in prenosa podatkov, povezanih s temi storitvami.

To gre...

9 komentarjev