»

MultiGPU v polovici namiznikov do 2012

X-Bit Labs - V preteklosti je bilo mnogo uporabnikov, ki jim tehnologije večih grafičnih jeder niso bile všeč in so se jih odločno upirali. A s prihodom dvojedrnih kartic, kot je nVidiina serija GX2 in ATIjeva X2, se je to rahlo spremenilo. Čeprav gre za eno samo kartico, ki se priključi v le eno režo na matični plošči, še vedno uporablja SLI oz. Crossfire.

Kljub počasnim začetkom večih grafičnih jeder v računalnikih, lahko glede na raziskavo, ki so jo opravili pri Jon Peddie Research, že do leta 2012 lahko pričakujemo kar 50 % delež namiznih računalnikov, v katerih bosta vsaj dve grafični jedri. MultiGPU ima po njihovih besedah možnost, da vsako leto pridobi kar 83 % novih sistemov v primerjavi z letom poprej, saj bodo igre vedno bolj zahtevne, veliko pa obeta tudi uporaba grafičnih jeder za splošno računanje.

4 komentarji

Futurama se vrača v originalni obliki

Futurama

Slashdot - Good news, everyone!

Futurama se vrača v izvirni obliki. Pisali smo že, da je bilo domenjeno, da bomo videli še vsaj eno sezono legendarne serije Futurama, a vse do tega tedna je bil to račun brez krčmarja. Do konca julija so se namreč vlekla naporna pogajanja med pisci serije in igralci, ki sinhronizirajo like, glavni razlog pa je bilo kakopak plačilo. Sprva je 17. julija 20th Century Fox objavil, da bodo izvedli novo avdicijo, saj se s starimi igralci niso mogli zediniti o plačilu. Privrženci serije so planili kvišku in zahtevali originalno zasedbo, saj bi v nasprotnem primeru od stare Futurame ostalo bore malo. V petek so tako objavili, da so Katey Sagal, Maurice LaMarche, Tress...

16 komentarjev

Dijak toži Amazon zaradi izbrisa knjig

CNet - Izgovor, da je komu pes pojedel domačo nalogo, dobiva z DRM-jem povsem nove razsežnosti - in nove glavne junake. Poročali smo že, da je Amazon začel oddaljeno brisati nekatere e-knjige, za katere so si založniki premislili in jih ne želijo več distribuirati. Razumljivo, da niso več na voljo, a so šli v svoji vnemi tako daleč, da so pobrisali tudi knjige z naprav uporabnikov, ki so jih že povsem legalno kupili in plačali. Amazon jim je sicer vrnil kupnino.

Sedemnajstletni Justin D. Gawronski iz Michigana je imel na svojem Kindlu knjigo 1984 Georgea Orwella, ki so jo morali prebrati kot obvezno čtivo. Elektronsko si je v napravo shranjeval svoje zapiske in opombe, za katere trdi, da so izbrisom knjige postali neuporabni. Res je, saj zapis Posebej preštudiraj to stran brez ustrezne reference bolj malo pomeni. Gawronski skupaj s kolegom iz Kalifornije Antoinom J. Bruguierjem Amazon pred sodiščem v Seattlu obtožuje, da niso navedli, da je oddaljeno brisanje knjig sploh možno ter da so...

48 komentarjev

Sharp in Sony bosta skupaj izdelovala LCD-je

X-Bit Labs - Sharp in Sony sta ta teden objavila, da bosta skupaj ustanovila podjetje, ki bo proizvajalo in prodajalo velike LCD-panele in module. To sta napovedovala že za začetek leta, a so se načrti nekoliko zamaknili zaradi finančne krize. Novo podjetje bo Sonyju omogočilo, da si zagotovi oskrbo z LCD-paneli za svoje TV-je, medtem ko bo Sharpov vložek v podjetje znašal 66 odstotkov.

Sharp je 1. julija oddvojil svojo novo tovarno za proizvodnjo LCD-jev v mestu Sakai v novoustanovljeno podjetje SDP, katerega celotni lastnik je. Delovati naj bi začel oktobra. Konec letošnjega leta bo tako Sony v SDP vložil 10 milijard jenov (74 milijonov evrov), za kar bo pridobil novoizdane delnice SDP-ja.

SDP bo prvi na svetu, ki bo imel steklene substrate 10. generacije za proizvodnjo LCD-panelov. Tako bodo lahko ti daljši od treh metrov, medtem ko je s staro tehnologijo ta meja 2,5 m. Nova tovarna SDP-ja bo lahko mesečno proizvedla 36 tisoč substratov, kasneje pa nameravajo te številke podvojiti.

0 komentarjev

Chrome s podporo preoblekam

Vojaška maskirna tema

vir: CNet
CNet - Kljub minimalističnemu izgledu temno modra barva okrog zavihkov Chromea ni po godu vsem uporabnikom. Z nekaj hekanja, podobnega vklopu podpore za razširitve, je bilo drugačne teme mogoče uporabljati že prej, zdaj pa bodo le-te postale tudi uradne. Teme podpirata zadnji razvojni različici, 3.0.195.3 in različica z nekaj popravljenimi hrošči, .4. Teme je mogoče enostavno vklopiti in menjati v nastavitvah, kjer se nahaja tudi gumb, ki bo v prihodnosti vodil na stran z zbirko tem, a trenutno vodi na prazno stran.

Čeprav grafiko teme uporablja le naslovna vrstica, se v barve, podobne njej, odene celoten brskalnik. Aktiven zavihek se prav tako obarva v to barvo, medtem ko so zavihki v...

5 komentarjev