»

Novi ATi gonilniki

The inquirer - The Inquirer sporoča, da so pri ATiju izdali nove gonilnike za svoje grafične kartice, pod imenom Catalyst (ne, ne ripajo empetrijev [:D]). Pospešitev v OpenGL aplikacijah bi naj bila 25-50 odstotna, odpravljenih pa je tudi dosti problemov z združljivostjo. Gonilniki se pošiljajo zraven novih serij grafičnih kartic (9000 in 9700), pri ATIju pa tudi priporočajo, da jih uporabniki WinXP uporabite skupaj s prvim servisnim paketom.

Trenutna verzija nosi številko 02.2, vunpotegnite pa si jih iz tega naslova (za tiste s karticami, ki jih je izdelal ATi), ali pa tukajle (za tiste z grafičnimi karticami drugih proizvajalcev). Hvala, _Mortal_!

1 komentar

Gigabyte prvi z KT400

AusPCWorld - Ko berem, da na trg že prihajajo plošče s podporo 400 MHz DDR pomnilniku, se kar zamislim nad tem, da sem pred pol leta kupil takrat najbolj aktualno ploščo, ki je podpirala 266 MHz module. Življenje gre naprej, tehnologije takisto [:D]. Če izvolite klikniti semle, boste izvedeli, da kani Gigabyte biti prvi z osnovno ploščo, ki bo ta standard podpirala. Poleg tega, da bo nosila VIIno čipovje KT400, bo imela tudi podporo AGP 8x standardu, 6 USB 2.0 rež, kar 3 IEEE.1394 (i.Link, Firewire) vtiče,...

6 komentarjev

MS ne bo podpiral Infiniband tehnologije

E-week -

Microsoft v naslednji verziji Windows .Net Server ne bo direktno podpiral Infiniband povezave, bo pa to omogočil drugim piscem kode.

Poteza Microsofta je nabrž povezana z dejanjem Intela, ki je dva meseca pred tem ustavila proizvodnjo Infiniband stikal ostale strojne opreme.

Infiniband prenaša podatke z presuniljivo histrostjo 0.5 do 6GB na sekundo na povezavo. Primeren bo predvse za že tako preozka grla strežnikov pri komunikaciji z bazami podatkov in drugimi strežniki.

0 komentarjev

Zastonj Hlajenje Athlonov

ZDNet - Na Zdnet poročajo, kako z modificiranjem registra čipovja programsko ohladiti Athlone, podobno kot to dela Waterfall in njemu slični programi, le da v tem primeru ni le-teh (povečini motečih) programov. Navajajo, da so AthlonaXP 2200+ ohladili za 44%, iz 55 kar na 38 stopinj Celzija, kar je ogromno, če pomislimo, da za to ne porabimo niti tolarja. Seveda pa omenjena metoda procesor hladi samo pri mirovanju. Vsekakor ogleda vredno, četudi v nemščini: Klik!

14 komentarjev

Dreamcast napada!

Security Focus Online -

Na Security Focus Online si lahko preberete krajši članek - When Dreamcasts Attack, kako lahko z tako majno in nedožno igračo kot je Dreamcast povzročite dosti škode nekemu podjetju.

Opremljeno z Ethernet povezavo jo damo na neko manj vidno mesto, ker si najde povezavo v svet in s tem omogoči povezavo nepridipravom od zunaj do omrežja v podjetju.

Poučen članek ki bo mogoče prebudil kako glavo ki skrbi za varnost v podjetjih.

4 komentarji