»

Moderatorski poskus -- začasna sprememba pravil

Slo-Tech - Tekom tedna boste nekateri uporabniki pri nekaterih sporočilih zagledali gumb "predlagaj izbris". Funkcionalnost bo na začetku na voljo samo starim aktivnim uporabnikom. Uporaba je omejena na nekaj nominacij dnevno.

V prvi fazi lahko predlagate izbris samo za sporočila, ki so jih v zadnjih 24 urah napisali uporabniki z nazivi ali uporabniki, ki so registrirani manj kot 60 dni. Svojih sporočil ne morete nominirati za izbris. Izbris je trenutno implementiran tako, da se izvede samodejno, ko ga za določeno sporočilo predlaga dovolj različnih uporabnikov. Nominacije niso anonimne in so vidne avtorju izbrisanega sporočila.

Prosimo vas, da nominacije uporabljate v duhu naših pravil in v primeru dvoma sporočil ne nominirate. Če se vam zdi, da je bilo vaše sporočilo izbrisano brez razloga, uporabite pritožbe in moderator bo preveril izbris. Še vedno velja, da za uporabnike z nazivom PnG pritožb ni (oz. se jih ne upošteva).

Namen navedenega je zbrati dovolj podatkov za oceno, ali je...

196 komentarjev

Chrome lanski zmagovalec, IE poraženec

Najbolj uporabljan brskalnik po državah (december 2011). Modra: IE, oranžna: Firefox; zelena: Chrome; rdeča: Opera.

Slo-Tech - Z iztekom leta se nam obeta vrsta različnih pregledov in povzetkov za leto 2011, ki jih bomo brali v prihodnjih dneh. Eden izmed zanimivejših je tudi statistika uporabe brskalnikov in operacijskih sistemov, ki jo meri tudi NetMarketShare.

Statistika dogajanja na brskalniškem trgu za leto 2011 kaže isti trend, ki je prevladoval vseh 12 mesecev. Glavni poraženec je Internet Explorer, ki je konstantno izgubljal tržni delež. Medtem ko je leto 2011 začel s 60-odstotnim deležem, je ta do konca leta upadel na slabih 52 odstotkov in če bo šlo tako naprej, bo najpozneje do marca IE padel pod psihološko mejo 50 odstotkov. Absolutni zmagovalec je Googlov Chrome, ki je svoj delež skorajda podvojil in končal tik pod 20 odstotki. Firefox je izgubil odstotno točko in...

72 komentarjev

Hitri in drzni 5, Dexter in Crysis 2 prvaki torrentov leta 2011

Crysis 2 je lani dosegla 3.920.000 prenosov prek omrežja torrent.

vir: TorrentFreak
TorrentFreak - V naslednjem pregledu poglejmo, kako so leto 2011 izkoristili internetni pirati. Na TorrentFreaku so pripravili statistiko o največkrat ilegalno prenesenih filmih, televizijskih serijah in igrah.

Med filmi je zmagovalec Hitri in drzni 5 (Fast Five) z dobrimi devetimi milijoni prenosov, ki mu sledijo Prekrokana noč 2 (The Hangover 2), Thor, Izvorna koda (Source Code), Jaz sem četrti (I Am Number Four), Prikriti udarec (Sucker Punch), 127 ur (127 Hours), Rango, Kraljev govor (The King's Speech) in Harry Potter in Svetinje smrti 2. del (Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2). Številke so nižje kot predlani, saj je bil leta 2010 najpriljubljenejši film Avatar prenesen 16-milijonkrat. Po eno strani gre upad pripisati ostrejšim protipiratskim ukrepom (zlasti v...

38 komentarjev

Meteorski roj kvadrantidov 4. januarja

Zvezdna karta

vir: meteorshowersonline.com
NASA - Ko je mednarodna astronomska zveza leta 1928 razdelila nebo na 88 ozvezdij je Zidni kvadrant (Quadrans Muralis) žalostno izpadel iz množice sprejetih ozvezdij. Danes je to nekdanje ozvezdje del ozvezdja Volar, ki se nahaja na severu.Kvadrant pa bo v noči s 3. na 4. januar vseeno opozoril na svoj obstoj z meteorskim rojem kvadrantidov, ki bo viden kratek čas, po Luninem zahodu, po tretji uri ponoči. Če bodo pogoji za opazovanje dovolj dobri lahko pričakujemo od 60 do 200 meteorjev na uro. V nasprotju z najbolj znanimi...

5 komentarjev

Novoletna anonimizacija računov

Slo-Tech - Skladno z napovedjo smo danes anonimizirali račune, katerih uporabniki se niso prijavili od 1.1.2010. Izbrisali smo vse podatke računa razen uporabniškega imena, prijavnih podatkov ter email naslova. V prihodnjih dneh (do konca tedna), bomo na podoben način anonimizirali tudi račune, ki niso v uporabi od 1.1.2011, pri danes anonimiziranih računih pa bomo anonimizirali še podatek o naslovu elektronske pošte.

V primeru, da tovrstnega postopka z vašim računom ne želite, se enostavno prijavite.

5 komentarjev