»

Leadtek K7NCR18D Pro

t - break - NForce II si nezadržno utira pod med nas. Slab teden po najavi Leadtek osnovnih plošč na tem naboru, so se na internetu že pojavili prvi testi. Na T-Break so si ogledali Leadtekovo osnovno ploščo poimenovano K7NCR18D Pro. Plošča ni nič posebnega, ponuja pač vse tiste stvari, katere nForce II že v osnovni podpira (AGP 8x, DDR400, USB 2.0), a si test vseeno splača prebrati, navsezadnje gre za eno prvih nForce II osnovnih plošč. Klik!

0 komentarjev

DDR333 moduli na kupu

OC Prices - Trenutno vlada na pomnilniškem trgu pravcata zmeda. Proizvajalci izdajajo modele z deklariranimi hitrostmi vse od 266MHz pa do 400MHz, za poslastico pa se najde še kdo, ki izda na 433MHz navit DDR400 modul z obupno slabimi timingi. Ob tem seveda ne gre pozabiti še na to, da je JEDEC postavil de facto standard le za 333 megaherčne pomnilnike, vse kar je hitreje, je neuradno. Vsem, ki ravno kupujete nov pomnilnik, so se torej odločili pomagati na OC Prices, kjer so si vzeli čas ter primerjali hitrosti, navijaške sposobnosti ter seveda cene trenutno najbolj prodajanih DDR333 modulov. Klik!

0 komentarjev

ECS I-Buddie 4 Desknote

Tweak Town - Kupujete nov prenosnik? Odločitev kaj kupiti, je brez dvoma težka, saj pri prenosniku ne upoštevamo samo cena/zmogljivost razmerja, temveč je potrebno paziti še na cel kup drugih stvari, kot so baterije in njih lastnosti, ergonomičnost ... Da bo ta odločitev malce lažja, si oglejte kar čimveč testov različnih prenosnikov na tržišču, škoditi itak ne more. Na TweakTown so si tokrat ogledali ECSov model I-Buddie 4 Desknote imenovan. Preizkusili so dobesedno vse, za nameček pa so pognali še vse najbolj popularne benchmarke. Klik!

0 komentarjev

Screenshoti novih Windows?

Warp2Search - Kljub temu, da Windows .NET Server2003, kot naj bi se imenoval nov Microsoftov strežniški operacijski sistem, še niso izšli, so se na neki nemški internetni strani že pojavili screenshoti beta (build 3689) verzije. O tem, ali so posnetki resnični, ali pa gre za ponaredke jaz ne morem soditi, saj o tem vem premalo, bo pa imel andrej zagotovo povedati kaj zanimivega. [:D] Klik!

8 komentarjev

AthlonXP 2400+ ter 2600+ naprodaj

X-Bit Labs - Že pred časom smo dočakali izide AMDjevih procesorjev označenih z 2400+, 2600+, 2700+ ter 2800+, a nobenega od teh ni bilo moč kupuiti, saj se šlo za tako osovražene paperlaunche. No, danes pa so se na spletu pojavile informacije, da kani AMD do konca tega meseca na Japonsko spraviti dovolj procesorjev 2400+ ter 2600+, da se lahko začne masovna prodaja na tistem koncu sveta. Neuradne govorice so celo, da naj bi bil model 2400+ naprodaj že tekom prihodnjega tedna.

Procesorji so izdelani v AMDjevi tovarni v Dresdnu v 41. tednu z uporabo 0.13 mikronske tehnologije. Za konec si poglejmo še cene v prosti prodaji, te se bodo gibale med 178 ter 199 dolarji, kljub temu da je AMDjeva uradna cena v količinah nad tisoč primerkov 193 dolarjev na procesor. Zaenkrat še ni nobenih podatkov o količini procesorjev, imamo le zagotovilo AMDja, da bo izdelanih približno dva milijona procesorjev do konca letošnjega leta. Klik!

5 komentarjev