»

Brezžični DSL

ZDNet - V Avstraliji mislijo vnaprej. V sredini prihodnjega leta mislijo poskusno uvesti tehnologijo brezžičnega broadband internetnega dostopa. Hitrost dostopa na internet naj bi dosegala zglednih 1 Mbit/s, z njo pa ciljajo na uporabnike s prenosnimi računalniki, ki se veliko prosto gibljejo ter rabijo takojšen dostop do največje vseh mrež. Klik!

1 komentar

ZZZ #133

Slo-Tech - Pa saj že veste, o čem pišejo tedensko (ali na dva tedna) v ZZZju. O vseh mogočih izumih, pogruntavščinah, uporabnih pripomočkih, in tako naprej. Tokrat pišejo o plovilu, ki kani podreti svetovni rekord v hitrosti, ki ostaja nedotaknjen že celih 25 (!!) let, o psihologiji za 3D Markom in doseženimi točkami v le-tem, o dobavljivosti municije z osiromašenim uranom, in tako naprej. Klik!

0 komentarjev

Parhelia že 30. junija?

X-Bit Labs - Novica današnjega dne, to lahko trdim brez dlake dvoma, je ta, da bomo prve primerke Matroxovega prihajajočega 3D čipa, Parhelie, ugledali že 30. junija! Pričakujemo lahko, da bomo na največjih hardverskih straneh ugledali teste te grafikulje že isti dan, začetek masovne prodaje nekje sredi julija, primerke v Sloveniji pa konec prihodnjega meseca. Pošteno povedano komaj čakam prve primerke ter trenutek, ko bo grafična kartica padla tudi v moje roke, saj je res prominentna. Model, ki ga kanijo izdati prvega, bo stal dobrih sto tisočakov, bo imel 220 MHz hitrost jedra ter 550 MHz hitrost pomnilnika, ki ga bo 128 MB. O tehničnih novostih ste pa na naši strani že brali. Klik!

9 komentarjev

Za lahko noč

The Register - Na tem naslovu si lahko preberete kratko BOFH (Bastard Operator From Hell - zelo znana zadeva) zgodbico o tem, kako je šefe neke računalniške firmice hotel prihraniti težke denarce s tem, da je naročil svojemu vnuku, naj vsakega posebej navije za 40%. Branje je obvezno, račka za uriniranje, če vam slučajno od smeha uide, pa tudi [:D].

1 komentar

Navali v Microsoftovih samopostrežbah

Slo-Tech - V Microsoftovih pisarnah pričakujejo kar 5% letnega prometa, ustvarjenega samo na dan 31. julija. Pa ne zaradi poostrenega nadzora na cestah (Odlok o ZVCP, člen Sergio dobi vozniški izpit) -- to se sicer zna zgoditi dan kasneje zaradi navala oboževalk na stavbo največjega raztaljevalca e-položnic -- ampak ker se podjetjem izteka čas, ki ga je določil Microsoft za nadgradnje programske opreme oz. naročnin.

Če na kratko spomnim (če ni v povezanih novicah, je pa na googlu, hudirja!): MS je pred davnim obelodanil nov (XP?) sistem licenciranja, ki je po njihovih izračunih sicer cenejši, podjetja, ki pa bi za rok zamudila, bodo povečini primorana programsko opremo kupiti na novo. Klik!

5 komentarjev

Slackware 8.1

Slashdot - Danes me je presenetila novica, izšel je namreč novi Slackware, verzija 8.1. Pričakujemo lahko obremenitev vseh strežnikov, ki gostijo distribucijo, kajti veliko navdušenih uporabnikov bo takoj planilo po njem. Kaj je novega:
  • KDE 3.0.1,
  • GNOME 1.4.1
  • Mozilla 1.0
  • podpora datotečnim sistemom ext3, ReiserFS, JFS in XFS
  • Podpora številnim novim SCSI in ATA RAID kontrolerjem

10 komentarjev

Malo heca

Jaz - Če odbrzite semkaj, si lahko na hecen način in brez kakršnega koli znanja omislite zanimive in različne gif podpise iz smeškov [:D]. Za pokušino pa si oglejte spodnjega ki sem ga na hitro izumil sam.

11 komentarjev

Za vse audiofile in audiofilke

Tech Report - Na The Tech Report so preizkusili malce zajetnejši kupček zvočnih kartnih čudes. 6 kartic za 6 različnih okusov, 6 cen - od 15 - 65 ameriških dolarjev. Katera je prava? Katera pridela najboljši zvok?

In kaj so ugotovili? Najboljša izbira za glasbo je Sound Blaster Audigy, za igre pa Philips Acoustic Edge. Seveda si članek pred nakupom preberite, da ne bom potem jaz kriv, če vam kartica ne bo všeč! [:)] Klik!

0 komentarjev

Uredite kable!

Case Junkiez - Da ne bo vaše ohišje izgledalo takole: si preberite članek o urejanju kablov na CaseJunkiez.

Urejeni kabli so del poti do uspešnega navijanja in nepregrevanja vašega procesorja ali drugih komponent. Ker je zračni pretok boljši, se vam bodo vse komponente občutno manj grele, to pa pomeni večjo stabilnosti in večjo overklokabilnost. Zato, veselo na delo!

0 komentarjev