»

Je benchmark v Visti dovolj dober?

Tom's Hardware - Na THG so spisali zanimiv članek, v katerem se lotevajo analize ene od bolj izpostavljenih novih funkcij, aplikacije Windows System Assessment Tool, ki v Visti skrbi za analizo glavnih komponent v sistemu. Zapreže jih v določene testne programe, vsaki posebej določi oceno in potem iz vseh določi še skupno oceno sistema. Avtor članka si je delovanje testov bolj podrobno ogledal ter jih poskusil primerjati z običajnimi, bolj transparentnimi benchmarki, da bi ugotovil, če bi Vistina ocena sistema lahko predstavljala relevanten podatek, na katerega se bo možno zanesti.

Izvorni članek.

7 komentarjev

Feisty Fawn je tukaj

Ubuntu - Čisto kratka novička - ena trenutno najbolj popularnih distribucij Linux-a za uporabo na delovnih postajah, Ubuntu, je danes ugledala novo izdajo. Pogumna Srnica (7.04) je po nekaj testnih verzijah uradno na voljo, dodatne informacije o njej lahko dobite v uradni izjavi, na voljo pa so vsi glavni okusi - serverska inačica ter Kubuntu (KDE), Xubuntu (Xfce) in Edubuntu (namenjen izobraževanju). Seveda lahko vse tudi brezplačno snamete s spleta.

53 komentarjev

Izšel Thunderbird 2.0

Mozilla.org - Firefox-ov leteči prijateljček, e-mail odjemalec Thunderbird, je danes izšel v posodobljeni različici pod zaporedno številko 2.0. Nova verzija prinaša nekatere zabavne novosti, med drugim: izboljšano podporo za Windows Vista, instantno iskanje po sporočilih (Find As You Type, znan že iz Firefoxa), možnost uporabe tagov za označevanje sporočil, nov zunanji izgled, podporo za enostavnejše dostopanje do spletnih e-mail storitev (npr. Gmail) in še dosti tega. Dodatne informacije ter dolpoteg.

41 komentarjev

Vdor v Steam

Daily Tech - Steam je najbž vsem dobro znan kot Valve-ov spletni sistem za nakup, nadzor, posodabljanje in igranje iger, podatek, da je uporaba odjemalca pogoj za igranje streljačine Counter-Strike pa vam najbrž pove tudi dosti o popularnosti cele zadeve.

A navdušeni uporabniki storitve bi znali biti kaj kmalu razočarani, na spletu so se namreč pojavile novice o izjemno resnem vdoru v Steam. Cracker, ki se skriva pod vzdevkom MaddoxX, trdi, da je uspel pridobiti shell dostop do vseh sistemov in se tako dokopal do številnih občutljivih podatkov uporabnikov, vključno s številkami njihovih kreditnih kartic. Sam vdor naj bi bil storjen zgolj zaradi načel, saj se MaddoxX ne namerava okoristiti, temveč opozoriti na slabo varnost Valve-ovega sistema, trenutno v zameno za vse ukradene podatke zahteva sporočilo oz. opravičilo na domači strani podjetja.

Izvorna novica.

19 komentarjev