» »

Vdor v Steam

Vdor v Steam

Daily Tech - Steam je najbž vsem dobro znan kot Valve-ov spletni sistem za nakup, nadzor, posodabljanje in igranje iger, podatek, da je uporaba odjemalca pogoj za igranje streljačine Counter-Strike pa vam najbrž pove tudi dosti o popularnosti cele zadeve.

A navdušeni uporabniki storitve bi znali biti kaj kmalu razočarani, na spletu so se namreč pojavile novice o izjemno resnem vdoru v Steam. Cracker, ki se skriva pod vzdevkom MaddoxX, trdi, da je uspel pridobiti shell dostop do vseh sistemov in se tako dokopal do številnih občutljivih podatkov uporabnikov, vključno s številkami njihovih kreditnih kartic. Sam vdor naj bi bil storjen zgolj zaradi načel, saj se MaddoxX ne namerava okoristiti, temveč opozoriti na slabo varnost Valve-ovega sistema, trenutno v zameno za vse ukradene podatke zahteva sporočilo oz. opravičilo na domači strani podjetja.

Izvorna novica.

19 komentarjev

iggy ::

Hm cracker? Človek zahteva boljšo varnost in opravičilo. I don't see a problem here, čeprav je pretiraval s krajo številk kreditih kartic. Izraz gray-hat bi se mu nekako bolj prilegel.
Hey, you're fat!

DaviX ::

Waw, še dobro da obstajajo dobre duše na tem svetu.... :S

Tic ::

trenutno v zameno za vse ukradene podatke zahteva sporočilo

Aja, kako pa so oni prepričani da je naredil Cut in ne Copy - Paste. :D
persona civitas ;>

Tilen ::

Preko Steama se igra precej več kot samo Counter Strike. Glede na ogromne vstoe, ki jih Valve dobiva za svoje produkte, bi pa si tudi upal trditi da bo vse urejeno kot treba.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Daliborg ::

opravicilo za to ker jim je "krekal" steam, in dopuscal tisočim igrati igre brezplacno? Ta je pa dobra! Ta tip je polhn samega sebe in ze nekaj casa hoce da mu steam da krono na glavo .

Lp!
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

G-man ::

Še dobro, da sem prek kupona dobil račun. To ne bo dobro. Očitno dela Valve najboljše igre, ampak management (odlašanje z datumi, varnost podatkov) pa je bolj v riti kot ne. :\

Tilen ::

Dokler meni vse na Steamu dela tako kot treba...
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

KoKi ::

...se ne sekiram, ce mi z bancnega racuna izgine ves denar.
# hackable

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoKi ()

Tilen ::

KoKi, produkte na Steamu je mozno aktivirat na vec nacinov.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

fatg ::

Dokler meni vse na Steamu dela tako kot treba...

... se ne sekiram, če gre ostalim vse nekam. Tak tipičen ignorantski odnos, zarad katerga so zadeve tud nasplošno v svetu nekje. :\

KoKi ::

Tilen, to ze, si pa verjetno "preskocil" tosto z shell dostopom,ne?
# hackable

Tilen ::

Sicer ne vem kaj ste pricakovali od nekoga s Steam accountom tukaj zdaj kot odgovor? Da bo naredil samomor ali zacel prenasat denar z banke na drug racun? Jaz sem za Storitve steama plačal kakor pač sem, kar je tudi razlog, da se ne sekiram preveč karkoli se pač zgodi. Vsak ki pa kako drugače posluje se pa mora pač zavedat potencialnih posledic. 100% varnosti ni, nikjer. Si vidva sploh lastita Steam racun s kaksno igro? Skratka brez te novice sploh ne bi vedel, da se kaj okrog tega dogaja, vse kar imam na Steamu deluje brez problema in tudi denar na banki je ostal na isti cifri. [zaenkrat]
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

JutriPS3 ::

Hm Tilen:\

Kaj sedaj zagovarjaš Steam in Valve. Nove igre prodajajo po ceni le nekaj nižji od tistih v trgovini (nimajo ostalih stroškov - precej manj kot razpečava fizična.....) in ne morejo porihtati aplikacije ki jim mesečno prinaša verjetno več mio dolarjev?? To da so jim "odnesli" številke kreditnih kartic je pač neresnost (hecno je nekaj sedaj zaupati tud icrackerju na dano besedo) ker so najbolj občutljivi podatki pri takih stvareh.
Ja 100% varnosti ni. Samo tukaj...>:D

Tilen ::

Nikogar ne zagovarjam. Pravim samo, da to za kar sem plačal dela brez problema.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

skyy779 ::

Kot uporabnik Steam-a sem se pomiril ko sem prebral sledeč post na njihovem forumu,
http://forums.steampowered.com/forums/announcement.php?f=14

Regarding Reports of Security Breach in Steam
There has been no security breach of Steam. The alleged hacker gained access to a third party site that Valve uses to manage the commercial partners in its cyber cafe program. This cyber cafe billing system is not connected to Steam.

skyy779 ::

Zdaj pa vsi pljuvači po Steam-u glave v pesek... hahaha 8-) >:D

Matek ::

G0Run, kaj ce bi ti malce bolj prebral to novico in tiste, ki so polinkane? Edini, ki ima glavo v pesku, je Valve, ta cracker je svoj dosezek dokazal s screenshoti in se par zadevami, Valve pa se pretvarja, kot da ni nic narobe in sploh noce objaviti sporocila, da je prislo do hacka. Ne se smesit drugic s takimi izjavami.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

skyy779 ::

Preberi si update na linku ki si ga sam objavil v tvoji novici in nehaj z izjavami o smešenju ker deluješ infantilno 8-) Vdora v Steam ni bilo. Go cry. >:D

Update 04/19/2007: Doug Lombardi, director of marketing at Valve, contacted DailyTech with the following statement:

There has been no security breach of Steam. The alleged hacker gained access to a third-party site that Valve uses to manage the commercial partners in its Cyber Café program. This Cyber Café billing system is not connected to Steam. We are working with law enforcement agencies on this matter, and encourage anyone with more information to e-mail us at Catch_A_Thief@valvesoftware.com.

Pesimist ::

Ta maddoxx je samo laponja nic druga ze pred nekaj cajta je se zdirjal nad enim drugim cracarjem ki mu je uspelo steam igre cracknit njemu pa ne. Potem pa je govoril da je vseeno uspel cracknit na en dosti bolsi nacin ampak ni htel releasat delojocega cracka in ga mel samo za sebe in prijatelje. Samo laponja je nic druga!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Valve se pridružuje Fundaciji Linux (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8626921 (22981) Mavrik
»

Valve večji zaslužkar od MS-ja in Googla na zaposlenega

Oddelek: Novice / Ostale najave
276763 (4619) Jst
»

Valve predstavlja Steam Guard

Oddelek: Novice / Igre
145250 (4631) CoolBits
»

Vdor v Steam

Oddelek: Novice / Varnost
193709 (2963) Pesimist

Več podobnih tem