»

Prvi jailbreak novega iOS 4.3.4 še terja vsakokratno povezavo z računalnikom

Slashdot - Po novi posodobitvi Applovega iOS, ki je zaprl slavno luknjo v pregledovalniku dokumentov PDF, prek katere je bilo mogoče izvesti jailbreak telefonov, so hekerji - sebe raje kličejo borci za pravico na lastnem telefonu poganjati poljubne aplikacije - postavljeni pred nov izziv. Zato so na svetlo potegnili že starejši PwnageTool in ga prilagodili na uspešen jailbreak tudi nove verzije iOS 4.3.4. Ta jailbreak je za zdaj še tethered.

Za uporabo je primeren kar PwnageTool 4.3.3, kateremu podtaknemo firmware za 4.3.4. Postopek deluje na vseh napravah razen na iPadu 2. Ni pa primeren za iphone, ki morajo biti tudi odklenjeni za uporabo v...

9 komentarjev

Irski sodnik tarča groženj posredi odločitve o blokadi thepiratebay.com

TorrentFreak - Več irskih časopisov je objavilo novico o grožnjah, ki naj bi jih bil sodnik irskega Vrhovnega sodišča, g. Peter Charleton (na sliki), deležen l. 2009 po potrditvi sodne poravnave med ameriško založniško industrijo in nacionalnim internetnim ponudnikom Eircom. Skupina internetnih aktivistov, skrita za IP naslovi iz Kazahstana in Uzbekistana, ga je označilo za "izdajalca svobode govora na internetu" ter mu obljubila "vdor v njegov računalnik, namestitev otroške pornografije nanj, odtujitev številk kreditnih kartic oz. drugih osebnih podatkov in naročilo dostave skladovnice pic in prostitutk na dom, vse za njegovo pohlepno dušo." (vse plačano s sveže ukradeno kartico, op.p.).

Spomnimo, štiri velike ameriške glasbene založbe...

108 komentarjev

Izšel Android 3.2

engadget - Google je predstavil novo verzijo svojega odprtokodnega sistema Android za tablične računalnike, Android 3.2 Honeycomb. Za telefone še vedno ostaja Android 2.3.4, saj liniji še nista poenoteni.

Glavni novosti Androida 3.2 sta prilagoditev za majhne tablične računalnike, saj ima posebno podporo za prenosne naprave z zasloni, katerih diagonala meri manj kot sedem palcev, in podpora za procesorje Qualcomm. Druge novosti so še Compatibility Zoom za pregledovanje telefonskih aplikacij na...

18 komentarjev

Štirikrat bron za Slovenijo na mednarodni kemijski olimpijadi

Z leve: Darko Dolenc, Maja Petek, Nejc Petek, Tilen Potisk, Katarina Čermelj in Andrej Godec

Slo-Tech - Slovenska reprezentanca se s 43. mednarodne kemijske olimpijade, ki je od 10. do 18. julija potekala v Ankari v Turčiji, vrača s štirimi bronastimi medaljami, kar je drugi najboljši rezultat Slovenije v zgodovini. V konkurenci 273 tekmovalcev iz 72 držav so Slovenijo zastopali Maja Petek (II. gimnazija Maribor, mentorica Zdenka Keuc), Nejc Petek (Gimnazija Litija, mentorica Jasmina Rome Rodič), Katarina Čermelj (Gimnazija Bežigrad, mentorica Tončka Požek Novak) in Tilen Potisk (Gimnazija Škofja Loka, mentor Janez Šušteršič). Mentorja celotne ekipe sta Darko Dolenc in Andrej Godec s FKKT UL. Vsi štirje tekmovalci so osvojili bronasto medaljo, saj so zbrali med 64 in 70 odstotki točk.

...

7 komentarjev

Kraljica obiskala Bletchley Park, razpisala natečaj iz dešifriranja

Telegraph News - Britanska kraljica je v petek obiskala Bletchley Park, kjer so v drugi svetovni vojni delali britanski kriptoanalitiki, med njimi naprimer Alan Turing, danes pa tam stoji Nacionalni muzej računalništva. Med svojim prvim obiskom tega kraja je kraljica pohvalila delo zaposlenih danes in med drugo svetovno vojno ter se jim v imenu Združenega kraljestva zahvalila. Hkrati pa je razpisala tudi tekmovanje v razbijanju šifer za otroke, kar bo nas bolj zanimalo.

Britanci so že zdavnaj ugotovili, da je treba mlade motivirati in pritegniti v pomembne discipline in to je eden izmed načinov. V posebej pripravljeni zgibanki je šest nalog in eno vprašanje, ki so šifrirani. Izziv je namenjen vsem, še posebej pa rešitve...

21 komentarjev