»

Test SB Extigy

Hexus - Ne bom govoril na dolgo. Vsi vemo, da je kartica dobra - zelo dobra, če smo bolj natančni. Na tem naslovu se nahaja naš test, katerega je spisal alien-w in v katerem podrobno spoznamo kartico, tukaj pa si lahko neke vrste "hitri ogled" kartice preberejo tisti, katere bolj zanimajo le dejstva in ne branje daljšega teksta. Zadeva je preizkuševalca dokaj impresionirala in je bil nad zvočno kartico kar navdušen. Pa kaj bi vam pravil, saj to gotovo že veste [:D].

0 komentarjev

Modifikacija

Slo-Tech - O tej modifikaciji ni pisati kaj dosti, saj je avtor naredil svoje ohišje iz ničle ter pokomentiral ves proces nastajanja le-tega. Končni izdelek? Kockasta oblika, kompaktna velikost, osvetljenost iz vseh strani ter zelena zavist s strani prijateljev. Klik! Še slika:

2 komentarja

Nasvidenje, AudioGalaxy, in hvala za vse datoteke

IDG.net - Še eden je padel, bi lahko rekli. AudioGalaxy, po mnenju mnogih eden najbolj uporabnih programčkov za vunpotegovanje legalno spornih datotek, kot so avtorski MP3ji, filmi in tako dalje, je danes prenehal z delovanjem. Sodeč po članku na IDG.net, je podjetje AudioGalaxy iz Texasa, ki stoji za istoimenskim servisom, z glasbenimi založniki sklenilo zunajsodno poravnavo ter se strinjalo, da jim bo izplačalo znatno vsoto odškodninskega denarja. Zanima me le, kdaj se bodo založniška podjetja prebudila iz spanja na svojih lovorikah ter družno ugotovila, da internet je medij sedanjosti. Čas bi že bil.

9 komentarjev

Kdo je izumil telefon? Bell? Nope, wrong answer!

The Age - Vsi, ki smo (da, tudi sam sem bil med njimi) mislili, da je Alexander Graham Bell izumil telefon, smo živeli v zmoti. Vas zanima resnica? Ste že kdaj slišali za Antonia Meuccija? Naj vam razširim obzorja.

Antonio Meucci, rojen leta 1808, je bil, bolj kot ne, reven inženir mehanike. Leta 1830 se je preselil na Kubo kjer je odkril, da se zvok lahko prenasa po bakreni žici. Leta 1850 se je preselil nazaj v ZDA, kjer je dokončno razvil to tehnologijo. Žal pa si ni mogel privoščiti patentiranje zadeve, saj bi za kaj takega potreboval $250. Tako mu je idejo, tehnologijo ter dejansko tudi slavo 2 leti kasneje "ukradel" Bell, ki si je z Meuccijem delil laboratorij. Bell si je namreč lahko privoščil patentiranje. Meucci je umrl leta 1889, 113 let po njegovi smrti (torej letos) pa so končno dokazali, da je telefon njegov izum.

In še zanimivost; Microsoft je izdal dve verziji Encarte - italijansko in angleško. V italijanski je telefon izumil Meucci, v angleški pa Bell. Volk sit, koza cela?...

6 komentarjev

Jaz kot Jedi bom živel, bom letel na zvezde in ponoči svoj meč vrtel...

The Age - Heh, izgleda, da sem danes ravno v pravi volji za obračanje besed naših kantavtorjev [:D]. Okej, resno: Še pomnite, ko so nekateri uporniški Avstralci, ki so hoteli izraziti svoje nestrinjanje s spraševanjem po lastni veroizpovedi, izrazili svoje verovanje kot Jedi Knighti oziroma Jedi vitezi, nam tako dobro znani iz Vojne Zvezd? No, le-teh naj bi se po neuradnih podatkih v Avstraliji nabralo za prevelik odstotek, da bi ga lahko uradniki kar zanemarili, a se je vseeno zgodilo to, kar so nekateri na tem forumu tudi napovedovali: Vsi, ki so izrazili svoje versko prepričanje kot Jedi Knight, so pristali v košu "nečitljivo vpisan podatek". Klik!

0 komentarjev

Ozadja za Windows XP

Jaz - Posedujete okna 95/98/ME/2000, pa vam priložena ozadja za namizje kratijo spanec, ker bi radi imeli točno takšna, kot jih vidite pri prijatelju, ki ima Okna XP? Na voljo imate dve možnosti: lahko se odpravite k njemu in ozadja zapečete na zgoščenko ter jih prenesete na svoje računalo, lahko pa odklikate na to stran in si vunpotegnete nekaj manj kot 3 MB dolgo zip datoteko z več kot 25 standardnimi in novimi ozadji za Windows XP. Seveda obstaja še možnost, da bi si OS celo omislili, a kje je smisel [:D].

0 komentarjev