»

"Back": ne šlataj!

The Register - Yep yep, Internet Explorer je tako popoln program, da dovoljuje celo "vpis" javaskript v sam naslov (URL, za neznalce!), ki pa se izvajajo na ravni zahtevane strani.

Do sem nič tragičnega, torej, saj skripte na "ravni spleta" niso ravno bogve kako nevarne. Hec, ni res. Predstavljaj si, dragi bralec, da te nekdo usmeri na neobstoječo stran, recimo "http://onload="screw up my computer" (tole je jako izmišljeno za namene dramatičnosti 8-O ). Zgodilo se ne bo nič, saj je ZlobnaKoda gnana na ravni interneta. No, ta stran se je s svojo "povezavo" vpisala tudi v Zgodovino. A glej ga zlomka, ta pa se nahaja na ravni računala, torej nikar ne pritisni gumba "Nazaj", saj te tam čaka ZlobniJavaskript. Klik!

2 komentarja

O Modremzobu tudi Microsoft

The Register - Končno je tudi Malimehki začel razmišlajati o Bluetoothu na osebnih računalih. Bluetooth, sistem brezžične povezave, je bil še ko je bil le ideja, namenjen povezavi med PDAji, PCji, GSMji, tiskalniki in podobnim. To pa na žalost do sedaj še ni prišlo na vrsto pri proizvajalcih računalniške "trde" in "mehke" opreme. Sedaj pa je MS končno najavil oddajno-sprejemno postajo za USB, na katerega bomo lahko "priklopili" do 7 Bluetooth naprav in tako uporabljali to napredno povezavo tudi za računalniške stvari. Izdal bo tudi miško in tipkovnico, obljubljajo pa tudi podporo že v Windowsih XP. Celotna novica na The Register-ju.

4 komentarji

Dlančnik s specifikacijami PCja

CNN - Dokaj neznana firma OQO iz San Francisca je predstavila računalnik v velikosti dlančnika. Napravica je velik
a 5 x 3 palcev, na njej pa teče polno delujoči operacijski sistem Windows XP. Najmočnejša različica ima 1000 megaherčni procesor, 256MB pomnilnika, 10GB disk in dve brezžični povezavi. Lahko pa se tudi priklopi na običajni PC in se uporablja z običajno tipkovnico. Mini računalo naj bi se prodajalo po ceni okoli 1000$ v prodajo pa naj bi prišlo jeseni ali pozimi tega leta. Bomo videli, če se bo prijelo. 0:)
Za več informacij si oglejte stran podjetja OQO.

7 komentarjev

Čudno hlajenje

Overclockers.com - Tole je zopet ena stvar, ki mi je vzela sapo. Sicer mi ni niti malo jasno, kako bo človek s tem hladil računalo, toda ideja in izvedba sta res impresivni. Hitro kliknite sem in si oglejte res neverjetne slike. Če boste želeli odkriti skrivnost tega sistema si boste morali prebrati do sedaj 17 stransko forumsko razpravo. Začnite tukaj. Ko kdo od vas ugotovi, kako tole dela, naj pa prosim napiše komentar.

5 komentarjev

Težave pri AMD-ju in 0,13 mikronih

X-Bit Labs - Na x-bit labs-ih špekulrajo o mogočih težavah novih AMD-jevih procesorjev in z njihovimi 0,13 mikronskimi jedri. Ta temeljijo na zelo nizkih frekvencah novih XP procesorjev (prvi 0,13 mikronski XP bo 1,8 GHz, kar je za samo 66 MHz več od najhitrejšega 0,18 mikronskega XP +2100, Celeroni so naredili preskok z 1 GHz na kar 1,5 GHz), visoki voltaži (iz 1,75 V na 1,65 V, Intel pa iz 1,7 V na 1,5 V) ter koncu partnerstva z Motorolo in prehod na UMC in izgradnjo nove 0,13 mikronske tovarne v Singapurju. Celotna novica tu.

1 komentar