»

Italija končala preiskavo Googla

The New York Times - Italija je včeraj Google obvestila, da so ustavili preiskavo zoper njih, ki so jo sprožili leta 2009 po pritožbi Italijanske federacije časopisnih založnikov. Srž problema je bila storitev Google News, iz katere se ni bilo mogoče izpisati, ne da bi Google umaknil članke tudi iz glavne baze podatkov za iskanje. Storitev Google News je prikazovala kratke izvlečke članke s povezavami do matičnih spletnih strani, a je po besedah založnikov le malo uporabnikov dejansko hotelo prebrati kaj več in klikniti nanje. Tako jim je Google odžiral promet in oglaševalske prihodke, pri čemer je bila...

0 komentarjev

Facebook aplikacijam dal in kmalu odvzel dostop do naslova in telefonske številke

Neowin - Facebook je ta konec tedna nekoliko spremenil pravila igre in piscem aplikacij dal še več osebnih podatkov uporabnikov. Po novem bodo lahko aplikacije prebrale uporabnikov domači naslov in telefonsko številko, če sta seveda znana. Kot pri vseh podatkih, ki niso javno objavljeni, mora uporabnik potrditi, da jih želi deliti z aplikacijo; a kaj ko vsi ne berejo oken pred klikanjem Naprej. Nad spremembo uporabniki niso navdušeni, saj so objavo na Facebookovem blogu zasuli s komentarji, a so ti skrivnostno izginili. Graham Cluley iz Sophosa je spremembo označil kot novo stopnjo nevarnosti v Facebooku.

Danes pa so svojo politiko že spremenili in novost začasno umaknili. Kot so povedali za TG Daily, so spričo več polemik o nazoru osebnih podatkov...

30 komentarjev

WikiLeaks dobil podatke švicarske banke

vir: BBC
BBC - Včeraj je na novinarski konferenci v Londonu nekdanji švicarski bankir Rudolf Elmer vodji WikiLeaksa Julianu Assangeu predal dve zgoščenki, na katerih so domnevno bančni podatki o več kot 2000 posameznikih, ki so s švicarskimi bančnimi računi utajevali davke. Assange je dejal, da bodo podatke objavili, ko jih bodo preverili in potrdili njihovo avtentičnost.

Elmer je bil do leta 2002 zaposlen pri zasebni banki Julius Baer Gruppe, kjer je bil vodja operacij na Kajmanskih otokih. Poudaril je, da želi, da svet izve resnico o denarju, ki se skriva na računih švicarskih bank. Predani podatki vsebujejo informacije iz let 1990-2009 o več znanih poslovnežih in politikih z obeh strani Atlantika, ni pa Elmer želel povedati, kdo točno je na...

157 komentarjev

Velika Britanija ponuja poceni računalnike za dostop do interneta

BBC - V Veliki Britaniji se začenja projekt Race Online 2012, v okviru katerega želijo več kot devetim milijonom Britancem, ki še nimajo internetne povezave, ponuditi poceni računalnik in dostop do interneta. Od teh naj bi jih bilo okoli polovica socialno ogroženih, zato jim država ponuja poceni rešitev.

Računalniki bodo stali 98 funtov (120 evrov) in bodo imeli vse potrebno za dostop do interneta. Imeli bodo naložen odprtokodni operacijski sistem, raven zaslon, tipkovnico, miško, skratka vse nujno. Za dostop do interneta so izpogajali posebno ponudbo, tako da enomesečni širokopasovni dostop stane devet funtov, tromesečni pa 18 funtov. Paketi so naprodaj v več kot 60 centrih po vseh državi. Upajo, da jih bodo do konca leta prodali vsaj osem tisoč.

Na ta način želi Velika Britanija doseči, da bo imel...

22 komentarjev

Steve Jobs v bolniški stalež

Applova delnica je ob objavi informacije strmoglavila

TechCrunch - Applov izvršni direktor Steve Jobs je napovedal, da bo vzel bolniški dopust za nedoločen čas. V elektronski okrožnici je zaposlenim povedal, da bo še vedno izvršni direktor podjetja in da bo še vedno sodeloval pri vseh pomembnih odločitvah, le sedaj bo za nekaj časa dal prednost lastnemu zdravju. V vmesnem času bo vršilec dolžnosti Tim Cook. Zakaj si bo vzel predah, ni pojasnil.

Spomnimo, da je že leta 2009 Steve Jobs za pol leta zapustil podjetje, ker je odšel na presaditev jeter. Tudi takrat je bil njegov namestnik Tim Cook. Že leta 2004 pa je premagal raka na trebušni slinavki.

Investitorji v Frankfurtu so na tokratno bolniško odsotnost reagirali panično, saj je Applova delnica izgubila skoraj osem odstotkov. Na Wall Streetu včeraj niso trgovali, saj so v ZDA...

73 komentarjev