Prijavi se z GoogleID

»

Oblačno tiskanje v Chrome OS

Google - Google si je za svoj operacijski sistem Chrome OS zamislil nov pristop k tiskanju dokumentov na oblačen način. Ideja je preprosta: z razširjanjem oblačnega računalništva in različnih mobilnih naprav imajo uporabniki dostop do osebnih dokumentov prek različnih naprav od vsepovsod, čemur pa tiskalniki ne sledijo. Ti za svoje delovanje še vedno potrebujejo lokalne gonilnike, njihov razvoj za vse kombinacije operacijskega sistema in strojne opreme pa ni izvedljivo. Kljub temu bi bilo lepo, če bi lahko tiskali z vsake naprave.

Zakaj pa ne, so rekli v Googlu. V Chrome OS so vse aplikacije spletne aplikacije, zato lahko na enak način upravljamo tudi s tiskanjem. Google Cloud Print je storitev, ki uporabi oblak, ker je to skupna točka vseh naprav, da omogoči tiskanje z vseh naprav. Namesto lokalnega sistema se aplikacije naslonijo na...

8 komentarjev

Hewlett-Packard v preiskavi zaradi podkupovanja

Kenneth Willett

vir: CNet
CNet - Ameriški organi pregona so se pridružili ruskim in nemškim v preiskavi obtožb zoper Hewlett-Packard, da naj bi si podjetje z večmilijonskimi podkupninami zagotovilo javna naročila v tujini, s čimer so kršili zakon FCPA. Kot poroča The Wall Street Journal, ameriško pravosodno ministrstvo in njihov ATVP poizkušata ugotoviti, ali je podjetje kršilo omenjeni zakon s podkupovanjem tujih državnih uradnikov, kar je v njem eksplicitno prepovedano.

Nemške oblasti že nekaj časa raziskujejo, ali je HP resnično plačal 10,9 milijona dolarjev podkupnin, da so dobili posel, v katerem so ruskemu tožilstvu prek nemške podružnice prodali sistem za varne komunikacije. HP-jeve moskovske pisarne je v sredo ruska policija preiskala, da bi...

2 komentarja

Bo Google VP8 kodek izdal pod odprtokodno licenco?

Slo-Tech - Spletišče NewTeeVee.com je objavilo govorice, da naj bi Google kodek VP8 (kodek je razvilo podjetje On2 technologies, ki ga je kupil Google) objavil pod odprtokodno licenco. Pri Googlu te novice zaenkrat niso želeli potrditi, potrdili ali zanikali pa jo bodo predvidoma na svoji razvojni I/O konferenci konec maja. Zaenkrat tudi ni znano ali bo odprtokoden le VP8 kodek, ali bo postal prost tudi sam format.

Kodek VP8 slovi kot zelo zmogljiv, saj prekaša H.264. V primeru, da bi postal odprtokoden, in da ga podpre tudi Google, bi v vojni med Theoro in H.264 definitivno zmagal V8, lahko pa bi tudi resno ogrozil prihodnost Flasha.

21 komentarjev

Velika večina podjetij z okuženimi računalniki

Ars Technica - Revija Forbes vsako leto objavi seznam Fortune 500, ki razvrsti petsto ameriških podjetjih po prihodkov. Letošnji prvak je Wal-Mart, prvo računalniško podjetje pa je na sedmem mestu AT&T, med prvo deseterico pa najdemo še Hewlett-Packard. Pričakovali bi, da imajo ta ogromna podjetja urejeno IT-službo in počiščene računalniške sisteme, a to še zdaleč ni tako. Rezultati raziskave RSA kažejo, da ima kar 88 odstotkov podjetij s seznama na sistemih zlobno kodo, tako da vsaj nekaj njihovih računalnikov sodi v botnet Zeus.

Zeus so prvikrat identificirali leta 2007 in je do danes še vedno pošteno živ, saj naj bi obvladoval več milijonov računalnikov, predvsem tistih z Windows XP. Z okuženih računalnikov se upravljavcem botneta pošiljajo ukradeni podatki (zbrani s snemanjem pritiskov tipk oz. keyloggingom), ki lahko služijo za krajo identitete. Z analizo elektronskih naslovov in IP-naslovov na Zeusovih strežnikih so ugotovili, da je Zeus skorajda v vseh podjetjih. Manjša podjetja imajo...

12 komentarjev