»

Epox EP-3SPA3

AnandTech - Pri Anandetchu so pod drobnogled dobili novo Epoxovo matično ploščo, EP-3SPA3. Plošča temelji na Intelovem i815EP čipovju. Omogoča nastavljanje FSBja od 66 pa vse do 250 megahercov po 1 MHz korakih. Voltažo procesorja lahko dvignete za 0.3 volta. Ima 3 reže za pomnilnik, 5 PCI rež ter eno CNR režo.
V testih se je obnesla dokaj dobro, povprečno malo nad povprečjem plošč z i815E ali EP čipovji. Celoten test si lahko ogledate tukaj.

0 komentarjev

Izdelava radiatorja za vodno hlajenje

OC Mod - Ja... OC Mod ima pa nore. Nore, a uporabne. Lotili so se izdelave radiatorja za vodno hlajenje, enega najpomembnejših delov tega kompleksnega sestava, saj je prav od radiatorja odvisna temperatura vode ob ponovnem vstopu v blok. Izdelave so se lotili nekako tako: Razstaviš pravi radiator, ga daš v manjše ohišje ter vanj usmeriš dva dvanajstcentimeterska ventilatorja. Kar zanimivo. Klik, če se tudi vi spuščate v "vode" ekstremnega hlajenja.

0 komentarjev

Thunderbird 1.2Ghz@1.475Ghz

Tech Extreme - Na Tech Extremu so se spravili navijati 1.2 gigaherčno različico Thunderbirda. Navijali zunanjo frekvenco ter prišli do 123 megahercev, kar prinese hitrost procesorja zglednih 1475 milijonov operacij na sekundo. To jim je uspelo na Asusovi plošči A7V in samo s silver orbom. Za zaključek pa še temperatura: Znosnih 35°C za idlanje ter "skromnih 61°C pod obremenitvijo. Celoten članek si lahko ogledate tukaj

0 komentarjev

Dual Thunderbird DDR

2CPU - Pred časom sem že pisal o pojavu večih osnovnih plošč s podporo dvoprocesorskemu delovanju, ki nosijo tudi podporo DDR pomnilniku. Danes je svojega aduta naznanil tudi EpoX. Z zelo originalnim imenom, EpoX D3VHA, bo probalo dotično podjetje pljuniti v skledo Asusu ter Gigabyteu. Bi se kdo slučajno branil dvakrat Tbirda 1.3 Ghz na osnovni plošči, sparjenega s 512 MB DDR2100 pomnilnika? Ultra slin? Jah, seveda, ampak preden bo Dežela Na Sončni Strani Alp ugledala dotične produkte, bo zadeva že močno razširjena. Vsaj menim tako.

0 komentarjev