»

Termometer na USB-ju mi povej ...

Slo-Tech - Po uspešnem podvigu z IR sprejemnikom in zdravljenju opeklin, se je naš član - Hijacker lotil nove zgodbe.
In sicer je tokrat sestavil termometer, ki ga priključimo na USB vtič, za kar je ponovno uporabil Atmelov mikrokontroler ter Maxim-ov digitalni senzor DS18B20.

Če se sprašujete o praktični namembnosti sedaj že legendarne stvaritve, vas moramo razočarati, saj le-ta še ni znana. Kljub temu pa se že širijo govorice, ki namigujejo da naj bi bil to prvi korak k rešitvi vprašanja o globalnem segrevanju, ki bo končno pomiril duhove sodelujočih.

Manjša in statistično zanemarljiva skupina odločno zanika domnevno plemenito naravo izuma z argumentom, da k popolnemu daljincu sodi le pravilno ohlajeno pivo.

Za izdelavo boste morali odšteti dobrih 6€ in eno matično ploščo.

2 komentarja

Boj med IBM in Microsoft

Ars Technica - Že nekaj časa se odvija zanimiv boj med IBM, velik zagovornik OpenDocument, ter Microsoft, ki podpira svoj lasten Open XML format. Te dni je bilo moč zaslediti veliko napisanega na to temo, tako iz ene kot iz druge strani. Danes je presenetil Microsoft z objavo odprtega pisma, v katerem ostro napada IBM za njihove izjave o Open XML formatu.

Več na to temo si lahko preberete na ars technica.

50 komentarjev

Soapbox

Computerworld - Že nekaj časa je Microsoft razvijal SoapBox, stran na kateri si je možno ogledati posnetke uporabnikov, ki te filme prenesejo na strežnik. Tako je že vsem znani YouToube, ki spada pod Googlovo okrilje, dobil manjšo konkurenco. Do nedavnega je bila ta stran na voljo samo za ožji krog povabljenih uporabnikov, sedaj pa se je ta omejitev sprostila, tako da si lahko vsak ogleda vsebine na tej strani.

Več o novici poroča Computerworld.

32 komentarjev

GeCube predstavil Radeon X1950 XT X za AGP

Slo-Tech - GeCube je razveselil lastnike matičnih plošč z AGP utorom, saj je predstavil novo grafično kartico za to vodilo. Tokrat je luč sveta zagledala AGP grafična kartica najvišjega zmogljivostnega in cenovnega razreda, Radeon X1950 XT. Premore 256 MB GDDR3 pomnilnika, R580+ jedro pa tiktaka pri frekvenci 648 MHz, po zagotovilih proizvajalca pa ga je možno naviti na najmanj 675 MHz. Poleg tega se Radeon X1950 XT X ponaša tudi z (vsaj po besedah proizvajalca) zmogljivim in tihim hladilnim sistemom.

Več o novi AGP grafični kartici si lahko preberete v GeCube-ovem sporočilu za javnost.

40 komentarjev