»

Klepetalnik

Slo-Tech - Sodelovanje v forumih lahko požre ogromno časa. Nekdo se je spomnil, da bi naredil en bolj uporaben vmesnik za slovenske forume. Program Klepetalnik lahko ponuja za branje in pisanje v slovenske forume vmesnik podoben outlook expressu. Zanimivo je, da stvar prihaja iz slovenskega anarhističnega portala Ruleless.com in, da je v slovenščini.
Če je verjeti opisu, zaenkrat deluje s Siolom, Mobisuxom in drogartom... avtor pravi, da je odprt za predloge, tako, da bi mogoče po nekaj prošnjah dodal še slo-tech...

Update: Sem preizkusil. Opisu je za verjet, stvar pa deluje tudi v Linuxu pod Wineom!!

9 komentarjev

Prenosni disk za USB

Overclockers Australia - Sicer je tale zadevica že precej stara, toda tokrat vam prilagam poleg še povezavo na test.
V lično prozorno škatlico zapremo disk (takega za prenosnike ali normalnega za PCje) ter priključimo z USB kablom na računalnik. Tako dobim dokaj majhen ter zelo zmogljiv prenosni medij, na katerega spravimo ogromno podatkov (odvisno od velikosti diska). Problem je le dokaj počasen prenos. Test na OC Australia.

1 komentar

Kaznovanje hroščatosti?

BBC - Skupina vplivnim ameriških znanstvenikov je predlagala, da bi zakonsko kaznovali vsa podjetja, ki ne naredijo dovolj za varnost svojih proizvodov.

Opazka več ali manj neposredno leti na monopolista Microsoft, ki je kljub označitvi Oken XP za 'najvarnejši sistem' (kar je sicer relativno in zatorej čista resnica), od izida 25. oktobra izdal nemalo popravkov, na enega je opozarjal celo FBI. No, vsaj malo pritiska na izboljšanje varnosti v Oknih ter odjemalcih Outlook (Express) ne bi smelo škodovati. Kdo bi si lahko mislil, da se celo nepriljubljen asistent (paperclip) lahko sprevrže v sovražnika gostujočega sistema... Klik!

18 komentarjev