»

ICANN v poročilu ostro proti Site Finderju

News.com -

Z novicami, pripetimi spodaj, si lahko osvežite spomin na VeriSignovo inovacijo, ki je požela ostro nasprotovanje. Septembra 2003 so poskusili uvesti storitev Site Finder, ki bi vse zahtevke po neobstoječih spletnih naslovih preusmerila na njihovo stran, ki naj bi pomagala neukim uporabnikom pri orientaciji na Internetu. Zaradi kritik so storitev kasneje umaknili, a so vložili tožbo proti ICANN zaradi nerazumljive prepovedi uporabe inovacije.

Dočakali smo ICANN-ovo poročilo, ki pojasni posledice te storitve. Na oseminpedesetih straneh ICANN ugotavlja, da Site Finder ni imel katastrofalnih posledic na integriteto Interneta, a je kljub temu povzročil škodo in neželene stranske učinke, prav tako je kršil splošne sprejete standarde, zaradi česar ICANN odsvetuje podobne preusmeritve katerihkoli vrhnjih domen. Več o tem.

1 komentar

Varnost na letališčih

Crypto-Gram - Majska številka spletne revije Alibi.com piše, kako v Kanadi preverejajo varnost na letališčih.

Uslužbenci letalske varnostne službe so namreč želeli preveriti ali bodo letališko osebje in psi zaznali, da hoče nekdo na letalo pretihotapiti razstrelivo. Zato so skozi letališko kontrolo poslali svojega agenta s kovčkom polnim razstreliva TNT.

Vendar pa je prišlo do napake. Razstrelivo so skrili v napačen kovček (nekega povsem nedolžnega letalskega potnika), da pa bi bila ironija še večja, so za razstrelivom izgubili vsakršno sled.
Potnik se je brez težav vkrcal na letalo in neovirano prispel na cilj. Ko je v svoji prtljagi našel poln lonček razstreliva, pa je poklical policijo in zgodba se je pričela razpletati.

6 komentarjev

Danes NEST.2004

Slo-Tech - Danes, točno ob 14. uri po srednjeevropskem poletnem času, bomo odprli vrata Slo-Techovega dogodka leta NEST.2004. Od Elektro-Primorska smo uspešno dobili 83-kilovatni vod, tako da z dobavo energije vašim računalnikom in vgrajeni množici ventilatorjev ter osvetljave ne bo težav. Prav tako se podatki že veselo zbirajo na DC++ priklopni točki, trije Pentiumi 4 ter AMDji 64 pa že poganjajo namenske strežnike.

Jutri za vas pripravljamo dvoje predavanj. Andraž Tori vam bo predstavil zmogljivo odprtokodno aplikacijo za nelinearno urejanje videa, sledilo pa bo predavanje Andreja Budje, ki bo govoril o prihajajočem operacijskem sistemu Windows Longhorn.

V komentarjih na novico bosto našli še...

26 komentarjev