»

Stare IT reklame odličen vir zabave

ComputerWorld - Fantje na ComputerWorldu so se ob 40. obletnici lotili listanja starih številk svoje revije z namenom zbiranja oglasnih sporočil, ki za današnje razmere izgledajo zelo duhovita. Med drugim so odkrili odlične ponudbe trdih diskov (80 megabajtov za manj kot 12.000 dolarjev), peresno lahke prenosnike (samo 5 kilogramov) in seksi 1600-baudne modeme. Ogled priporočamo!Izvorna novica.

Žal, deklica ni del kompleta. Oh, gospod, naj vas ne bo sram, niste prvi, ki kliče s tem vprašanjem.

15 komentarjev

Veliki test pomnilnika DDR2 za zahtevne uporabnike

Tom's Hardware - Ob bližajoči se prelomnici, prehodu na pomnilnik DDR3, se zgodovina ponavlja. Ko smo prvi DDR zamenjali za drugega, le-ta kljub višjim nazivnim frekvencam zaradi drugih razlogov (predvsem višjih zakasnitev) ni dosegal zmogljivosti starejše generacije. Tisti, ki potrebujejo maksimalne zmogljivosti in jih naložba v prihodnost ne zanima pretirano, bodo tako ostali pri pomnilniku DDR2, in ravno zanje so na THG spisali test nekaterih trenutno najboljših palčk omenjenega tipa.

Med sabo so se pomerili G.skill, Corsair, OCZ in Patriot, ki je tudi zmagal, a opisovalci nad pridobitvijo performans, ki jo nudi dražji...

3 komentarji

Amazon ne bo služil z novim delom Harryja Potterja

Neowin - Amazon je, kot najbrž veste, najpopularnejša spletna knjigarna in obenem tudi eno redkih podjetij, ki je postalo popularno v obdobju .com booma ter je uspehe ohranilo do danes. Dosti k temu prispeva njihova politika pridobivanja kupcev na daljši rok, kar so potrdili tudi z nedavnimi izjavami ob bližajoči se izdaji zadnje knjige v seriji Harry Potter.

Kljub dejstvu, da so sprejeli že več kot milijon prednaročil za omenjeno delo, s tem ne bodo zaslužili prav dosti, saj jim po 17-dolarskem popustu, brezplačni poštnini in zajamčeni pravočasni dostavi ne ostane kaj dosti dobička. Podobno je s posebno naročnino, za katero uporabniki plačajo 80 dolarjev letno, da si zagotovijo brezplačno poštnino za vsa naročila, Amazon se enostavno raje osredotoča na zvestobo kupcev, saj ta očitno čez čas prinese več denarja.

Izvorna novica.

5 komentarjev

Sony ima rešitev za sekanje prstov

Techdirt - Čitalec prstnih odtisov je v zadnjih letih vedno bolj popularna oblika zaščite računalniškega sistema. Običajni uporabniki ga uporabljamo predvsem zaradi kul faktorja (ženske ljubijo tajne agente), poslovneži pa imajo pogosto na svojih trdih diskih dejansko obilico zaupnih podatkov, za katere bi konkurenčna podjetja ubijala. Ali pa vsaj sekala prste, kar je odlična rešitev za dostop do računalnika, če se njegov lastnik s tem ne strinja najbolj. Sony se je odločil, da bo tovrstnemu mafijskemu početju naredil konec. Za ta namen so razvili čitalec prstnih odtisov, ki pri skeniranju naredi podrobno sliko kapilar v konici prsta, kar pa je možno zgolj in samo, če se skozi njih pretaka kri.

Izvorna novica.

Zbiranje zaupnih podatkov bo po novem tako zahtevalo malce več potrpežljivosti, saj bo direktorje treba na gobec, dokler ne bodo pripravljeni opraviti potega s prstom po senzorju.

18 komentarjev

Itanium še miga

Ars Technica - Intel je v četrtek malce bolj obširno komentiral prihodnost procesorja Itanium. Večina bralcev ga najbrž pozna kot poraznega, saj je njegovo (sicer dokaj revolucionarno) 64-bitno arhitekturo IA-64 povozila manj napredna konkurenca z imenom x64, tako da prodajne številke niso nikoli dosegle vrtoglavih višin, a pri Intelu so potrpežljivi.

Povedali so, da se vsako leto proda več procesorjev iz omenjene serije in da obstajajo trdno zastavljeni načrti za prihodnji razvoj. Kmalu naj bi izšlo jedro Montevale, manjša posodobitev dvojedrnega Montecitea, prihodnje leto pa si lahko obetamo jedro Tukwila, katerega glavna novost bo možnost uporabe Xeonov in Itaniumov na istih matičnih ploščah. Več podrobnosti o prihajajočih novostih lahko najdete na Ars Technici.

Izvorna novica.

8 komentarjev

PlayStation 3 kmalu dostopnejši

Financial Times - Sony je napovedal znižanje cene svoje najnovejše konzole PlayStation 3, da bi tako spodbudil njeno prodajo. Podatek je v intervjuju za Financial Times razkril vodja podjetja, Howard Stringer, in priznal, da Sony izgublja v boju s konkurenco, Nintendovo konzolo Wii in Microsoftovim Xboxom 360, ki oba beležita boljšo prodajo, saj sta kupcem dostopnejša.

Po mnenju Stringerja se Sony zaveda, da cena PlayStationa 3 ni optimalna in da tržišče zahteva njeno znižanje, zato bodo to težavo do konca leta poskusili rešiti. Prepričan je, da bo konzola tako v času nakupovalne mrzlice pred božično-novoletnimi prazniki nadoknadila izgubo.

Izvorni intervju.

24 komentarjev

Končno se bo "preoblekel" tudi Bluetooth

Gizmodo - Po dolgem času bomo dočakali tudi nadgradnjo tehnologije Bluetooth. Jeseni se nam namreč obeta nova verzija, ki bo nosila številko 2.1. Prihajajočo nadgrajeno verzijo 2.1 pa naj bi že leta 2008 nadomestili z verzijo 3.0, ki zaenkrat nosi delovno ime Seattle in ki naj bi prinesla hitrost prenosa podatkov celo do 480 Mbps (60MB/s). Če upoštevamo, da je trenutna hitrost prenosa podatkov 2.1 Mbps je to napredek, ki odpira ogromno novih možnosti za uporabo te tehnologije.

Naprave, ki bodo podpirale novi standard naj bi bile enostavneje povezljive in tako uporabniško prijaznejše. Ostale značilnosti, kot naprimer največja možna razdalja za delujočo BT povezavo, naj bi ostale enake.

Izdelovalci Bluetooth opreme napovedujejo "napad na trg" ob božičnih praznikih, ko je povpraševanje po takšnih "igračkah" največje.Več o tem:
Gizmodo

14 komentarjev