»

Tudi procesorji kitajskega izvora

Worldnet Daily - Kot kaže, se vse več računalniške industrije seli z razvitega Zahoda na cenejši Vzhod. Po tem, ko je ASUS objavil, da bo na Kitajskem izdeloval nekatere svoje osnovne plošče, je tako nakano obelodanil tudi Intel. S to razliko, da bodo tam pričeli izdelovati svoje Pentiume 4, jasno. V Waigaoqiaoju bodo v tovarni Shanghai, ki je dozdaj izdelovala zgolj pomnilnik, sedaj začeli izdelovati tudi procesorje, s čimer nameravajo zmanjšati proizvodne stroške. Intel takisto že načrtuje odprtje novih obratov na Kitajskem. Izvirna novica.

6 komentarjev

Zarota ali korupcija?

Finance - Kot se je v preteklosti že zgodilo, se bo tudi tokrat zgodba vrtela okoli Onkološkega inštituta, ki ga rakava Slovenija več kot potrebuje. Pri nakupu telefonske centrale, katere kupec je omenjeni Inštitut, je razpis dobilo podjetje Procom in tako premagalo Telekom, kot drugo na razpis prijavljeno podjetje. Bojda je sporno to, da je Inštitut nakup opravil po svetovanju Agencije za telekomunikacije, ki jo vodi Nikolaj Simič. Slednji pa je solastnik podjetja, ki je zmagalo na razpisu.

Vendar pri Inštitutu pravijo, da so od Agencije zahtevali le strokovno mnenje o vsebini obeh ponudb in dobili odgovore brez navedb priporočenega prodajalca. Nikolaj Simič pa obljublja, da bo svoj delež podjetja, ki je dobilo razpis, prodal v naslednji dneh kot je to pred časom že zagotovil. Izstopa pa tudi njegov očitek, da za "napadom" nanj stojijo igralci na telekomunikacijskem trgu, ki ne želijo sprememb (namig: monopolni trg). Agencija ostaja odločna odpreti trg telekomunikacij, zagotavlja...

0 komentarjev

John Carmack E3 intervju

vir: GameSpy
Slo-Tech - Na GameSpyju so spisali intervju s programerskim gurujem in solastnikom podjetja ID Software - Johnom Carmackom. John govori o različnih problemih, na katere pogosto naletijo majhne razvijalske skupine, o predvidenem napredku v računalniški grafiki, o njegovih hobijih ter seveda o prihajajočem Doomu 3. Intervju je potekal na E3 in trajal kar uro in pol, med intervjujem pa je odgovarjal tudi na iz občestva zastavljena vprašanja. John je pojasnil tudi to, zakaj se je ID odločil za enoigralsko igro. Intervju lahko preberete tukaj.

16 komentarjev

Asustekove ''Springdale'' plošče s Kitajske?

X-Bit Labs - Lansko leto je podjetje ASUS ustanovilo svojo podružnico na Kitajskem, imenovano Asustek, z namenom, da bi izdelovala matične plošče nižjega cenovnega razreda. Na X-bit Labs pa so pravkar zvedeli, da bodo tam proizvajali tudi plošče, osnovane na i865 vezju, poznanim tudi pod imenom Springdale. Najverjetneje se je ASUS odločil za to potezo zaradi nizkih stroškov izdelave plošč na Kitajskem. Temu primerno bo verjetno nekoliko nižja tudi cena končnih produktov. Domneva pa se, da lahko iz Asustka pričakujemo tudi plošče izdelane za procesorje s Socket A podnožjem. Klik!

0 komentarjev

Vojna zahtevala še eno žrtev

The inquirer - Tokrat ni govora o tisti pravi vojni, ampak o vojni med podjetji, ki izdelujejo različna čipovja. Tokrat je padlo podjetje ALi, ki se bo od prvega julija dalje imenovalo ULi. To pa pomeni, da bo podjetje UMC, ki je že večinski latnik podjetja SiS, postalo 60-odstotni lastnik ALija. Tako poleg Intela ostajajo v vojni za prevlado na tržišču še UMC, Via, ATI in Nvidia. Izvirna novica.

0 komentarjev

Intervju s podpredsednikom podjetja LG

DigiTimes - Na strani Digitimes lahko zasledite ekskluzivni intervju s podpredsednikom za marketing Bruceom Berkoffom pri podjetju LG. Sam pogovor je razdeljen kar na štiri dele, zaradi njegovega obsega.

V prvem delu Bruce odgovarja na vprašanja glede LCD industrije in stanja Kitajske pri tem. Če si boste prebrali drugi del se intervju osredotoči na vprašanja o problemih same proivodnje, predvsem na položaj Tajvana in na njegova partnerstva s Korejo, od koder prihaja podjetje LG.Philips LCD. V predzadnjem delu se vprašanja dotaknejo novih zaslonskih in R&D tehnologij. V četrtem delu pa lahko izvemo več o problemih proizvodnje na Kitajskem, o samem podjetju LG.Philips LCD in o mislih za lepši jutri. Veselo na branje!

0 komentarjev