»

Radeon HD 3000 serija predstavljena

Radeon HD 3870 in 3850

vir: VR - Zone
več strani - AMD je predstavil svojo najnovejšo serijo grafičnih kartic, ki sliši na ime Radeon HD 3000. Zmogljivejši predstavnik omenjene serije nosi ime Radeon HD 3870, njegovo jedro tiktaka pri frekvenci 775 MHz, medtem ko ima 512 MB 256-bitnega GDDR4 pomnilnika frekvenco 1130 MHz. Njegov manjši brat z oznako Radeon HD 3850 ima nekoliko nižje frekvence jedra in pomnilnika, le te namreč znašajo 670 MHz oziroma 900 MHz, poleg tega premore 256 MB GDDR3 pomnilnika. Obe grafični kartici temeljita na 55-nanometrskem procesu izdelanem jedru RV670 s 320 Stream procesorji ter podpirata CrossFireX, kar pomeni da lahko povezano delujejo tudi tri oziroma štiri grafične kartice.

Objavljeni so tudi prvi uradni testi obeh grafičnih kartic, ki si jih lahko...

93 komentarjev

DivX na konzolah?

Ars Technica - Iz laboratorijev DivX-a, so najavili, da bo Playstation 3 kmalu podpiral DivX video kodek. Podpora naj bi prišla v eni izmed prihajajočih programskih posodobitev. Ker pa PS3 ni edina konzola pod soncem, se marsikdo vpraša, če bo enaka usoda doletela tudi Xbox 360. DivX-ov CEO, Kevin Hell, je odgovoril pritrdilno, vendar ob tem pojasnil, da se o zadevi še pogovarjajo.

Kljub temu lahko glede na načela konkurence sklepamo, da bosta obe konzoli sposobni predvajati piratski kodek.

9 komentarjev

Apple je v oktobru posegel po polovici Japonskega trga

Slashdot - Iz Apple-a prihajajo razne govorice, da je njegov delež operacijskih sistemov na Japonskem velik, vendar tokrat za govoricami stoji tudi nekaj resnice. Leopard je naštel na Japonskem kar 53% prodanih BOX operaciskih sistemov v oktobru, pa čeprav se je ta mačkon prodajal le 6 dni v mesecu.

Izid je bil 26. oktobra ob 6. zjutraj, tako, da so prvi kupci bili Novo Zelandčani in Avstralci, vendar so v Tokiju hkrati odprli tudi novo trgovino, kar je povzročilo, da je kar 200 ljudi stalo v vrsti pred trgovinu, kljub rahlemu dežju, samo da bi kupili Apple-ov OS. Vrste so se pojavile tudi drugod po državi kjer je bila najavljena prodaja. Tako je Apple v oktobru, s prodajo vseh operaciskih sistemov, vključno s Tigrom, zasedel 60,7% tržišča, kar je ogromen skok iz 15,5% v septembru, ki je bil do sedaj največji uspeh v letu 2007.

Po Internetu prav tako krožijo govorice, da je prvi set popravkov za Leoparda - 10.5.1 že pripravljen in da se bo na računalnikih zgodnjih uporabnikov znašel že v...

12 komentarjev