»

Matrox Parhelia - 512

Matrox - Po več mesecih in številnih lažnih novicah smo ponosnil lastniki končno dočakali dan (radosti in veselja seveda), ko se je Matrox kot feniks dvignil iz pepela in predstavil najnovejši GPU, ki milo rečeno trga gate. Vsi tisti skeptiki, ki ste trdili, da je Matrox samo še za v pokoj, kojci odsurfajte na domačo stran podjetja, kjer najdete več podatkov o grafični kartici, ki bo končno dostojno nadomestila mojega Matrox Millenuima II (slava mu!), če le teh podatkov slučajno še niste zasledili po raznih poševnookih straneh.

Da parafraziram lastnosti:
  • slika ostra kot nož
  • 512-biten dostop do pomnilnika
  • delna DX9 podpora (manjek pixel shaderjev 2.0)
  • trozaslonsko igranje - Surround gaming

8 komentarjev

Jabolčni strežnik

The Register - Apple je, po svojih besedah, "ponižno" oznanil svoj novi izdelek: Xserve. Stražnik™ se namesti v 1u rack-mount ohišja ter je v prvi vrsti namenjen izobraževalnim in raziskovalnim ustanovam. Goni enega ali dva G4 gigaherčna procesorja, 256 mebibajtov (hej, Slo-Tech gre relativno dokaj v korak z izrazoslovjem [:D] ) DDR pomnilnika ter je voljan gostiti do štiri trde diske. I, ti ne morejo biti priključeni na vodilo skazi, kar je že skoraj nuja za strežniške sisteme, ampak le 'ceneni' ata(-100) vmesnik. Klik!

Dodatek: Matthai (fante, ki je pomagal postavljati mrežo v Piranu) je poslal povezavo do zanimive strani, ki pove nekaj 'malega' o vodilu scsi. Branje priporočeno.

0 komentarjev