»

Microsoftova podpora strežniškim produktom

ComputerWorld - Redmondčani trenutno podpirajo tri svoje strežniške sisteme: Windows 3.5x, Windows NT 4.0 in Windows 2000. Da bodo podporo verziji 3.5x ukinili konec tega leta, se je vedelo, so pa oznanili 'deadline' za leta 96 izšlo verzijo 4.

Zastonjska podpora bo na voljo do začetka leta 2003, od takrat pa do začetka 2004 bo na voljo zgolj še plačniška podpora. Microsoft je na to temo odprl tudi novo FAQ sekcijo.

0 komentarjev

Preveliko povprašanje po DDR-ju

Slo-Tech - Novico je prispeval Ivan Vlahinic. Hvala!

Na X-bit labs so dobili anonimno novico, da bodo veliki proizvajalci pripravili "pomankanje rama". Predvidevajo, da bo svetovno povpraševanje ta mesec znašalo 52 milijonov za 128MB DDR čipe. Pokritje po povpraševanju pa bo manjše. Poglejte: od Samsunga dobimo 15 milijonov čipov, 12 milijonov od Nanya-e,7 milijonov Hynix-a in 2 milijona od Micron-a. To je vse skupaj 36 milijonov. Vsi drugi proizvajalci bodo naredili 3 milijone. To vse skupaj znaša 39 milijonov. Poglejmo, kaj smo zvedeli: povpraševanje znaša 52 milijonov čipov, naredijo jih pa samo 39 milijonov. Že spet bodo cene rastle.

5 komentarjev

Nov članek

Slo-Tech - Za vse tiste, ki še niste opazili nove postavke v desnem meniju, ki jo je Primož dodal danes ob štirih zjutraj (dolga zgodba ) - alien-w je napisal dodatek k testu termalnih past ter hkrati uslišal želje premnogih, saj je stestiral Arctic Silver, ki se je obnesla izjemno dobro. Klik za vse, ki radi mažete.

5 komentarjev

Sklyarov na prostosti

Slashdot - Vse kaže, da bo ameriško pravosodje opustilo preganjanje programerja Dimitrija Sklyarova v zameno za njegovo pričanje v procesu proti ruskemu podjetju v katerem je bil zaposlen. Kot smo že pisali je Sklyarov napisal program za prenos Adobeovih e-knjig na dlančnike, delanje backupov in branje knjig, neglede na zaščito, ki naj bi to preprečevala. Ko, je odhajal iz hekerske konvencije v ZDA, kjer je razložil kako je to storil, sta ga pričakala FBI in lisice. Podjetje Adobe, ki ga je ovadilo, se je zaradi bojkota uporabnikov umaknilo od tožbe. Dimitriju je grozila do 5 letna zaporna kazen in 500K USD globe. Sicer je Dimitrij prost, a preča vprašanja ostajajo.

0 komentarjev