»

Pentium 4 2.2M v ponedeljek

News.com - Kot kaže, se bomo lahko kaj kmalu nadejali še hitrejših notesnikov, saj bo Intel v ponedeljek izdal že kar 2.2 gigaherčno izvedenko svojega Pentium-4 Mobile procesorja, namenjenega izključno za uporabo v prenosnikih. Od svojega počasnejšega bratca, Pentiuma 4 2.0M, se procesor, razen po frekvenci, ne bo razlikoval. Proizvajalci prenosnikov nameravajo ta procesor vgraditi v vrhunske prenosnike, katerih cena se začne pri 2000 dolarjih. Več informacij tukajle.

0 komentarjev

Napster: od britni do ingrid

Wired News - Špansko podjetje za zabavo odraslih (beri: produkcijska hiša "Vivian" [;)]), Private Media Group, je nemškemu lastniku Bertelsmannu ponudila približno $2.41 MIO svojih delnic v zameno za Napsterjevo blagovno znamko ter spletni naslov. Namene konkvistadorjev pa bi verjetno najlažje strnil v tak dialog:

Sine: Otec, ke na netu dobim zaston musko?
Ata: Na nepsterju, sine.

Klik!

0 komentarjev

Vodič po BIOSu

Ars Technica - Vsi, ki še ne veste, kako vključiti 4-way interleaving opcijo na vaših osnovnih ploščah, ter tisti, ki bi si radi pohitrili sistem preko BIOSa, a jim opisi kot so "RAS-to-CAS delay" ter "Spread Spectrum Modulated" pomenijo popolnoma nič, hitro skočite na poučen članek po funkcijah BIOSa, ki so ga spisali na Ars Technici. V članku so se posvetili predvsem nastavitvam pomnilnika ter procesorja, zajemajo pa tako nove kot stare nastavitve, nekatere specifične za DDR, druge za SDR sisteme. Klik!

0 komentarjev

Creative Labs MuVo: Dva v enem

Tom's Hardware - Creative Labs je izdelal zelo zanimiv MP3 predvajalnik. Napravica namreč za skladiščenje teh datotekic uporablja USB vtič, ki se preprosto (v Windowsih XP in ME ne potrebujete gonilnikov) vtakne v pripadajočo režo in že lahko nanj pretakamo MP3je. Za napajanje skrbi navadna AAA baterija, ki zadošča za 10-urno poslušanje glasbe. Napravica se lahko pohvali tudi z dokaj dobro kvaliteto zvoka, majhno težo, poleg MP3jev pa je sposobna predvajati še tip WMA.

Za slabih 150 dolarjev torej dobimo MP3 in WMA igralnik ter paličico s 64 megabajti pomnilnika. Kmalu lahko pričakujemo tudi inačico z 128 MB prostora. Ni slabo, upajmo le da se bodo slovenski uvozniki zmigali in zadevo pripeljali tudi v našo podalpsko deželico. Do takrat pa klik!

5 komentarjev

Okroglizirajmo™ notranjost računala!

The Tech Zone - Dokaj zanimiv članek si lahko preberete na The Tech Zone, saj so se spopadli s težavo, kako narediti vse kable v računalniku, tudi tiste od napajalnika, okrogle. Proces naj vam ne bi vzel več od urice vašega predragocenega časa ter naj bi bil, sodeč po temu, kako lepo bo naše računalo po dokončanju modifikacije, relativno poceni. Vsi interesenti hitro na branje, za spodbujanje izločanja iz žlez slinavk, pa še slikica.

8 komentarjev

Parodija na Tom's Hardware

Slo-Tech - Vsi že vemo, da je Tom pred dnevi objavil test Intelovega Pentiuma 4, ki naj bi deloval na pošastnih 3600 MHz. O dvomljivi pravičnosti testa so govorili že v nemških ter angleških forumih, a moje mnenje nekako kroži okoli dejstva, da je Tom dejansko imel inženirski primerek, ki je odklenjen, ga navil preko FSBja ter enostavno sklepal. A pustimo to. Raje si za olajšanje od včerajšnjega petka trinajstega preberite parodijo na njegov test. Smeha na tone [:D].

5 komentarjev

Prosim, preglej ta dokument. Mimogrede mi...

Vnunet - ... lepo pošlji še zahtevani dokument, ki ga sam sicer nikakor ne bi smel dobiti. Pa saj sva kolega, kajneda?

Dotični zlobnež bo seveda imel kolega, če bo na drugi strani sedelo računalo z nameščenim Wordom (po možnosti 97 -- obseg Luknja™ še raziskujejo). Tega namreč heker zna s pravilno sestavljenim dokumentom, ki ga kolegu pošlje s prošnjo za revizijo (ter jo ta tudi odobri) prepričati, da poleg ključnega dokumenta priloži še kakšen drug dokument (ki ga heker zahteva). Microsoft slame še ni izdal -- ko jo bo, boste obveščeni. Klik!

Do takrat pa ne uporabljajte Worda. [:O]

4 komentarji