»

Nič več Internet Explorerja za MacOS

News.com -

Microsoft je nedavno objavil, da končuje z razvojem Internet Explorerja kot samostojnega brskalnika. Odslej bo IE na voljo le z novimi Windows, pravijo. Včeraj je vzniknila še ena novica, ki je pokazala, da misli Microsoft popolnoma resno.

Po poročanju News.com Microsoft ne bo več razvijal novih inačic svojega brskalnika za okolje MacOS. Uporabniki Macov bodo tako z različico pet ostali na suhem, saj novih ne bo. To ne pomeni, da bodo takoj ukinili vso podporo, saj bodo še vedno objavljali manjše varnostne popravke za obstoječe inačice. Po besedah Sommerjeve uporabniki IE-ja sploh ne potrebujejo več, saj jim Apple ponuja po Microsoftovem mnenju boljši brskalnik -- Safari. Manj poudarjano dejstvo je, da Microsoft nima dostopa do izvorne kode MacOS sistema, zaradi česar smatrajo, da Safariju ne morejo konkurirati. Več o tem.

Očitno so odgovorni pri Microsoftu pozabili, da je situacija v Windows ravno obratna.

10 komentarjev

Athlon 64 konec septembra?

več strani - Na X-Bit Labs in na AMD Zone so se pojavile napovedi, da kani AMD uradno splaviti svoj Athlon 64 koncem septembra. Oboji se sklicujejo na informacije, da je AMD rezerviral Moscone Center v San Franciscu za 30. september. Obstaja možnost, da prav za uradno splavitev novih procesorjev. Omenja se tudi 21. september, natančnih podatkov pa nima nihče. Kakorkoli že, Athlone 64 bomo najverjetneje ugledali še to jesen.

3 komentarji

Zrcalni LCD

PC World - Philips pripravlja še eno novo pogruntavščino - ogledalo. A ker so ogledala uporabljali že pred rojstvom Kristusa, so morali izumiti nekaj novega. To je LCD prikazovalnik, LCD televizor in ogledalo v enem. Ko je zaslon izklopljen, je zrcalo pač čisto navaden špegu™, ko pa monitor vklopimo se en del ali kar celotno zrcalo spremeni v LCD prikazovalnik. O praktični uporabnosti tehnologije presodite sami, Philips pa ogledala namerava razpostaviti po raznih hotelih.

Še nekaj lastnosti teh večnamenskih ogledal: 16:9 razmerje med širino in višino, ločljivosst 1280x768 pik ter možnost dobave v 17-, 23- in 30-inčni različici. Največji bo stal okrog $5500. Oglej si me!

2 komentarja

Namesto svinčnika, tipkovnica

Excite News - Pouk se bliža koncu in veliko nas je utrujenih od kilometrov črk in besed. V Mainški osnovni šoli so med učence razdelili iBooke, ki so jih učenci lahko uporabljali med poukom kot šolski pripomoček. Namen te akcije je bil, da se otroci naučijo nekaj o računalnikih in da z njimi izdelajo različne seminarske naloge in predstavitve. Učenci in učenke so to novost radi sprejeli, medtem ko so nekateri zlonamerneži™ kljub prepovedim iskali gesla in igrali igre med poukom. Klik!

12 komentarjev