»

Manj običajni prevzemi

Brezpilotno letalo na sončni pogon.

Slo-Tech - Google je podjetje, ki se ukvarja predvsem s programsko opremo in storitvami, a zelo dobro ve, da bo v prihodnosti pomembna tudi strojna oprema. Zato vsake toliko časa presenetijo s kakšnim zanimivim prevzemom, kot je bil decembrski nakup Boston Dynamics. To pot kupujejo Titan Aerospace, ki se ukvarja z brezpilotnih plovil na sončni pogon. Titanova plovila na sončni pogon lahko teoretično v zraku ostanejo več let in nosijo več kilogramov koristnega tovora, predvsem inštrumentov. Google ni bil edini, ki se je zanimal zanj, saj je prehitel Facebook, ki je pred tem za podjetje ponujal 60 milijonov dolarjev.

Titan je uporabna pridobitev za Google, saj mu bo pomagal pri zbiranju zračnih posnetkov za Google Maps in Google Earth. Prav tako bo lahko sodeloval pri...

10 komentarjev

Krmilnik za Steam najpozneje novembra

Slo-Tech - Viri blizu Valva zatrjujejo, da bo podjetje svoj krmilnik za Steam izdalo oktobra ali najpozneje novembra letos. Končna oblika izdelka še ni znana, je pa že jasno, da bo nekoliko drugačna od prvih napovedi.

Ko je konec preteklega leta Valve ob izidu SteamOS-a in potem še na letošnjem CES-u ob predstavitvi Steam Machine več proizvajalcev kazal prototip Steam Controllerja, je ta še imel dva trackpada in na dotik občutljiv zaslon med njima. Slednji je že postal zgodovina, saj so ga nadomestili klasični gumbi. Krmilnik ima tako v trenutnem dizajnu dva trackpada, pod vsakim pa po štiri gumbe, razporejene v obliki karo. V sredini med njima najdemo še tri gumbe. Od ostalih sorodnih krmilnikov se še vedno razlikuje, saj ti navadno nimajo trackpadov.

Vtisi sicer...

3 komentarji