»

Office prihaja na iOS

vir: Reuters
Reuters - Verzija Microsoftovega pisarniškega paketa Office za uporabo na Applovih mobilnih napravah z operacijskim sistemom iOS je tik pred vrati. Kot pravijo viri blizu podjetja, je Office za iOS že dokončana in čaka le še na odločitev izvršnega direktorja Nadelle, kateri datum bo najprimernejši za izid.

V Redmondu morajo pohiteti, saj gre za eno največjih zamujenih priložnosti. Po nekaterih ocenah Microsoft izgubi skoraj sedem milijonov dolarjev dnevno (oportunitetna izguba), ker še niso izdali verzije Office za iPade. Konkurenca namreč ne počiva.

Verzija Officea za namizne Mace obstaja že vrsto let, zadnja inačica pa je izšla oktobra 2010, za letos pa je v izdelavi prenovljena verzija. To...

34 komentarjev

Apple hoče za pet patentov 40 dolarjev na telefon

Slo-Tech - Nadaljuje se sodna bitka med Applom in Samsungom zaradi domnevnih kršitev patentov. Leta 2012 je kalifornijsko sodišče razsodilo, da mora Samsung Applu plačati 1,05 milijarde dolarjev odškodnine zaradi uporabe njegovih patentov v svojih telefonih, a je bil potem del sodbe razveljavljen, v ponovitvi pa se je znesek nekoliko znižal na 929 milijonov dolarjev. Konec meseca pa se bo začel nov postopek, kjer bo Apple dokazoval, da mora Samsung zaradi uporabe patentov v Galaxyju S III plačati pravično odškodnino.

Tokratna Applova zahteva je na meji razumnega, saj za pet patentov, ki se nanašajo na (a ne v celoti pokrivajo!) funkcije tapping,...

17 komentarjev

Naprej v Indiji, mogoče pa tudi drugod - brezplačni Windows Phone OS

Slo-Tech - Microsoft je svoj imperij zgradil z operacijskim sistemom Windows, preden ga je razširil še na druge izdelke. Licence za Windows nikoli niso bile poceni in čeprav je Microsoft nudil različne popuste in akcije, so z licencami zbrali zajeten kupček denarja. Potem pa sta se zgodila brezplačni Android in neločljiva naveza programske in strojne opreme iz Appla, ki sta začela odžirati delež redmondskemu velikanu. V presenetljivo kratkem času je Android osvojil ogromen tržni delež, zato mora Microsoft iskati nove tržne taktike.

O eni izmed njih smo že poročali, in sicer bo Windows 8.1 na poceni napravah za 250 ali manj dolarjev po novem stal vsega 15 dolarjev, glasno pa se pogovarjajo tudi o povsem zastonjski verziji. Šlo naj bi za napol reklamno...

8 komentarjev

Google bistveno pocenil svoj Drive

Google - Google se je resno podal v cenovno vojno na področju oblačnih storitev za shranjevanje podatkov, saj so včeraj najavili korenito znižanje cen svojega Google Drivea. Kapaciteta v brezplačni inačici ostaja 15 GB, medtem ko so plačljive verzije cenejše do 80 odstotkov.

Nakup 100 GB dodatnega prostora stane dva dolarja mesečno, 1 TB pa dobimo že za 10 dolarjev na mesec. Doslej je 100 GB stalo pet dolarjev, terabajt pa 50 dolarjev. Kdor potrebuje največ prostora, lahko poseže po 10 TB, ki bodo stali od 100 dolarjev mesečno naprej. Zakupljen prostor lahko uporabljajo v storitvah Google Drive, Gmail in Google Photos+.

Kaj pa konkurenca? Glavni igralci na tem področju so še Dropbox, Mega in Mirosoftov OneDrive. Dropbox nudi brezplačno 2 GB prostora, ki ga lahko razširimo z novačenjem prijateljev, OneDrive 7 GB, Mega pa kar 50 GB. So pa vsi dražji pri dodatnem prostoru, saj...

49 komentarjev