»

Router po vašem okusu

Gizmodo - Po poročanjih Gizmoda je TRENDnet začel z akcijo, v okviru katere nameravajo pobirati predloge uporabnikov (sodeč po nedavnih potezah Dell-a je to očitno popularna stvar) za izdelavo idealnega brezžičnega usmerjevalnika za igranje. V kratki anketi morate oceniti svoj igričarski nivo, nato pa oceniti pomembnost različnih funkcij, od QoS in podpore jumbo paketkom do kul izgleda ter utripajočih LED diod. Če ste dobre volje in verjamete, da bo TRENDnet resnično upošteval mnenja strank, si vzamite minutko in izpolnite vprašalnik.

7 komentarjev

AMD Active TV

Ars Technica - Podjetje AMD se ne ukvarja samo s centralnimi (in po novem grafičnimi) procesorji, Ars Technica namreč poroča, da pripravljajo programsko opremo, imenovano Active TV. Gre za skupek kode, katerega primarni namen ne bo poganjanje na PC-jih, temveč na konzolah in drugih multimedijskih napravah, skrbel pa bo za dostopanje do večpredstavnostnih strani, kot je YouTube. Med drugim AMD računa, da bo ponudil različico za izredno razširjen PlayStation 2, čez čas pa bomo posnetke čustvenih izpadov nestabilnih najstnikov lahko spremljali na večini konzol in kopici drugih dnevnosobnih zabaviščnih centrov. Programske opreme se najbrž ne bo prodajalo direktno, temveč preko večjih proizvajalcev sistemov, ki bodo Active TV ponujali kot bombonček.

1 komentar

Hitri diski proti RAID-u

Tom's Hardware - Uporabniki, željni bliskovitega delovanja, pri izgradnji sodobnih sistemov pogosto veliko časa posvetijo trdemu disku, ki je navsezadnje največje ozko grlo dandanes. Za rešitev tega problema ponavadi posežejo po izjemno hitrih diskih, med katerimi je najbolj znana Western Digital-ova serija Raptor. Problem tovrstnih naprav je ponavadi cena, ki zna biti kljub majhni kapaciteti izjemno visoka. Člankopisci na THG so problem bolj natančno analizirali in ugotovili, da obstaja za hitrosti željne ljudi še mnogo alternativ, med drugim izgradnja RAID polja, ki zna biti v končni fazi glede na razmerje med ceno in hitrostjo bolj optimalna rešitev. Preberite članek.

30 komentarjev

Live za Windows že čez 2 meseca

več strani - Po poročanjih številnih večjih računalniških strani bo Microsoft maja letos splavil svojo storitev Live, ki je dobro znana vsem lastnikom njihove konzole Xbox 360, za operacijski sistem Windows. Natančen datum izida je osmi maj, ko se bo pojavil tudi za novo platforno predelan Halo 2. Storitev bo PC uporabnikom omogočala večino ugodnosti, ki jih imajo konzolaši, skupaj bodo lahko uživali v igrah, tekmovali pri odklepanju različnih posebnih dosežkov, uporabljali seznam prijateljev in glasovno komunikacijo. Seveda bo ostala skupna tudi cena - letno bo treba za uporabo odšteti 50 dolarjev.

Berite Slashdot, Inquirer in Eurogamer

14 komentarjev

Windows Server 2003 SP2

Microsoft - Danes je verjetno marsikdo, ki je pogledal sistem za posodabljanje Windows strežnikov, z začudenjem gledal v enega izmed zapisov, ki se je končal s SP2. Microsoft je namreč potihoma izdal že dolgo pričakovan drugi servisni paket (krajše SP2) za strežnike Windows Server 2003. Kljub temu, da gre za dobro preizkušeno celoto, je pred namestitvijo priporočljivo narediti varnostno kopijo sistema, ki ga bomo posodobili, ter prebrati kakšne spremembe prinaša paket.

Več podrobnosti je možno prebrati na uradni strani.

20 komentarjev