»

Plačaj prek Twitterja

The Wall Street Journal - Naslednja stopnja v razvoju družbenih omrežij je njihova neposredna monetizacija. Precej denarja je mogoče z njimi zaslužiti posredno s prodajo oglasnega prostora in zbranih osebnih podatkov, sedaj pa ugotavljajo, kako bi lahko kakšen evro iztisnili neposredno od uporabnikov. Facebook je tako že pred časom začel tržiti večjo vidnost objav in razmišlja o plačljivih sporočilih zvezdnikom, nekaj sorodnega pa je začel poizkušati tudi Twitter. Sedaj pa bo Twitter postal čisto pravo plačilno sredstvo, saj bo mogoče z njim plačevati izdelke. Za zdaj le v ZDA in za imetnike kreditnih kartic American Express.

Amex in Twitter sta namreč najavila sodelovanje, ki bo uporabnikom Twitterja omogočala plačevanje izdelkov z objavami na Twitterj. Kdor...

16 komentarjev

Demonoidov operater izpuščen, stran živi dalje pod .hk domeno

Slo-Tech - Lansko zaprtje priljubljenega (napol) odprtega torrent trackerja Demonoid je bila ena redkih vidnih zmag v boju proti piratstvu (sodni primer zoper Megaupload je v luftu, PIPA, SOPA in potem še ACTA pa so vse neslavno propadle). Zaprtje je bilo precej temeljito. Ukrajinski gostitelj Collocal jim je ugasnil strežnike, istočasno pa so mehiške oblasti v mestu Monterrey na severovzhodu države aretirale domnevne kolovodje (in sproti še zasegle njihovo mehiško črnogorsko domeno demonoid.me). S tem je Demonoid izgubil večino uporabnikov, ki so bili pravzaprav že kar siti nedosegljivosti, ki se je zavoljo težav z dosegljivostjo in DDOS-anja s strani konkurence in najbrž založnikov dogajala že več let.

Potem je bilo dolgo vse tiho, zdaj pa iz skrajno zanimivega od virov -

35 komentarjev