»

Celeron 700 navit na 1929 MHz?

Slo-Tech - Pa saj človek kar ne more verjeti, česa vsega je zmožna kombinacija štirih zadev: hlajenja, kakovostnega hardvera, dobrega procesorja ter psihopata, ki le-to upravlja [:D]. Malo heca, a vseeno: TribesMan, član našega foruma, je svojega Celerona, originalno tiktakajočega na 700 MHz, navil kar na 1929 MHz, kar je izjemen overclock svetovnega merila. Kako mu je to uspelo, kaj vse je moral narediti, na kakšni voltaži ter pri kakšni temperaturi se je potil procesor, ter ali celoten sistem sploh še deluje? Obvezen klik!

23 komentarjev

Intel predstavil mikroprocesor

X-Bit Labs -

Intel je včeraj uradno najavil svoj resnično mikroprocesor, ki bo uporabljal posebno "wireless-Internet-on-a-chip" tehnologijo, česar raje ne bi slovenil. Nov procesor bo po zagotovilih Intela prvi, ki bo povezaval strateško pomembne funkcije mobilnikov s funkcijami žepnikov.

Zadeva je zaenkrat poimenovana Intel PXA800F, a se utegne ime še spremeniti; verjetno v očem kaj prijaznejšega. Procesor bo tekel pri 312 MHz, sodeloval pa bo s polmegabajta SRAM pomnilnika. Proizvodnja posameznih primerkov se je že pričela, masovno proizvodnjo pa pričakujemo v tretji četrtini leta. Priporočena cena je 35 dolarjev za kos v paketih po 10.000 procesorjev. Tukajle!

0 komentarjev

Bartoni naprodaj

X-Bit Labs - Če se še spomnite, je AMD manj kot teden dni nazaj uradno splavil svoje Barton procesorje. No, po nekaterih podatkih, naj bi bili le-ti že tudi naprodaj. Žal le na Japonskem. Natančneje, naprodaj je zaenkrat le 2800+ različica, ki tiktaka pri 2083 MHz, podpira 333 MHz FSB ter je opremljena s 512 KB L2 predpomnilnika. Cena je nadpoprečno visoka, saj znaša 480 dolarjev, kar je veliko celo za japonske razmere. Pentium 4 2.80 GHz, denimo, na Ameriškem stane 365-450 dolarjev. Različica 3000+ se bo po napovedih na prodajnih policah pojavila tekom prihodnjega tedna. Klik!

1 komentar

DDR cenejši kot SDR

The inquirer - Smo le dočakali dan, ko se je cena DDR modulov tako močno znižala, da je celó nižja od cene SDR modulov. Če dvomite, kar izvolite pogledati na Mlacomov in AGT-jev cenik, kjer dnevno spreminjajo cene. Tudi The Inquirer poroča, da je modul 256MB PC2100 cenejši kot 256MB SDR modul. To je po eni strani dobro (za nas, kupce), po drugi strani pa slabo, saj podjetja ne morejo ustvariti dobička pri trenutnih cenah, saj je proizvodnja čipa dražja kot je njegova prodajna cena.

14 komentarjev

Sergio: urednik, veliki bwana in ol' bachelor

Slo-Tech - Ako ravno mu tega ne gre prisoditi, se je danes, 14. 2. 2003, naš predragi urednik v novi dan prvič zbudil še za leto dni starejši.

Ta mladenič jih sedaj šteje 19 in je najmlajši master-bwana/urednik Slo-Techa do sedaj ;). Verjetno se mu lahko zahvalimo za vse kvalitetne članke in teste, zalaganje z novicami, uspešnim urednikovanjem in predvsem za prav maternisko skrb nad stranjo in ohranjanje dobrih odnosov med admini, kriminalisti, moderatorji in pisuni.

Ter seveda vami, obiskovalci.

Vse najboljše Sergio!

64 komentarjev

Predavanje od Voodoo do GeForceFX, drugič

Kiberpipa - Veliko vas je bilo, ki se vam ni dalo premaknit svojih lenih riti, da bi Sergia, master bwano poslušali v živo, ko je predaval o zgodovini sodobnenga 3D grafičnega pospeševanja. No kljub temu je bilo predavanje uspešno in upam, da se bomo še kdaj lotili takšnih tem.

Za tiste, ki ste več kot 15 km oddaljeni od Ljubljane in vam je neprihod na predavanje odpuščen, pa smo pripravili DivX posnetek predavanja, ki ga lahko dobite tu (312 MB).

Drugače pa za extra pleasure lahko poskušate celo predavanje gledat brez zvoka in uživat le ob sergiovi sexy gestikulaciji. [:)]

26 komentarjev