Prijavi se z GoogleID

»

Intel: Celeron bo preživel

Computerworld - Predvčerajšnjim smo povzeli tuje vire, ki so po spletu poročali, da se znamka Celeron ukinja. Intel se je na navedbe, ki jih je prvi objavil tajvanski časnik DigiTimes, odzval z glasnim zanikanjem. Barry Sum, Intelov predstavnik za stike z javnostmi iz Hongkonga, je dejal, "da govorice o ukinitvi znamke Celeron prihodnje leto ne držijo, saj bodo tudi v prihodnosti Celeroni pomembna nizkocenovna rešitev na procesorskem področju." To pomeni, da bomo v prihodnosti še vedno imeli tele znamke: Xeon in Itanium za strežniške procesorje, Atom za procesorje za majhne in cenene prenosnike, Celeron za manj zmogljive procesorje in Pentium za običajne procesorje za računalnike.

25 komentarjev

Mandriva preživela, izšla nova verzija

Ars Technica - Maja smo poročali, da je francoski razvijalec priljubljene distribucije Linuxa Mandriva zavoljo finančnih težav naprodaj. Prevzema, za katerega sta se zanimali podjetji Lightapp in Linagora, ni bilo, ker je anonimni vlagatelj v podjetje investiral zadosti. Tako smo z enomesečno zamudo dočakali novo verzijo distribucije, ki se imenuje Mandriva Spring 2010.

Na voljo je v več oblikah. Standardna je Mandriva One, ki je živi CD z možnostjo namestitve in je na voljo brezplačno. Zajetnejša Mandriva Powerpack je namenjena uporabnikom s plačljivo naročnino, medtem ko je Mandriva Free najbolj oskubljena. Nova Mandriva ima KDE 4.4.3, Linuxovo jedro 2.6.33.5, GNOME 2.30.1, pametnejše namizje, OpenOffice, podporo...

39 komentarjev

Najbolj luknjičav Apple

TG Daily - Secunia je objavila polletno poročilo (PDF-datoteka) o ranljivostih v izdelkih različnih proizvajalcev, ki so bile odkrite letos. Neslavno prvo mesto je pripadlo Applu, a to ni edina plat medalje.

Deset proizvajalcev z največ ranljivostmi je odgovornih za 30 odstotkov vseh odkritih ranljivosti. Da bi dobili zgodovinski pregled, so pri Secunii teh deset preučili za nazaj do leta 2005 in narisali graf. Ugotovili so, da so bili na prvih treh mestih ves čas Oracle, Apple in Microsoft, le nekoliko so se izmenjevali v vodstvo. Letos vodečemu Applu sledi Oracle, tretji je Microsoft. Zanimivo je, da povečanemu vlaganju v varnost navkljub nobeno izmed teh podjetij ni uspelo zmanjšati števila odkritih ranljivosti - nasprotno, krepko je raslo.

Druga plat medalje pa pravi, da je večina Applovih ranljivosti bolj teoretične...

35 komentarjev